Cum să slăbești rapid: 4 pași simpli, bazați pe știință

Dacă medicul îţi recomandă să slăbeşti, există modalități de a pierde în greutate în siguranță. O pierdere constantă în greutate de 1 până la 2 kilograme pe săptămână este recomandată pentru cel mai eficient management al greutății pe termen lung.

Acestea fiind spuse, multe planuri alimentare te fac să simți foame sau insatisfacţie. Acestea sunt motivele majore pentru care ţi-ar putea fi greu să respecți un plan alimentar mai sănătos.

Cu toate acestea, nu toate dietele au acest efect. Dietele sărace în carbohidrați și alimente integrale şi cu conținut scăzut de calorii sunt eficiente pentru pierderea în greutate și pot fi mai ușor de respectat decât alte diete.

Iată câteva modalități de a pierde în greutate care folosesc o alimentație sănătoasă, potențial mai puțini carbohidrați și care:

  • reduc pofta de mâncare
  • provoacă o pierdere rapidă în greutate
  • îmbunătățesc sănătatea metabolică

1. Redu carbohidrații rafinați

O modalitate de a pierde rapid în greutate este reducerea consumului de zaharuri și amidon sau carbohidrați, cu un plan de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați sau prin reducerea carbohidraților rafinați și înlocuirea acestora cu cereale integrale. În acest fel, nivelul foamei scade și, în general, ajungem să mâncăm mai puține calorii.

Cu un plan de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați, vei folosi arderea grăsimilor stocate pentru energie în loc de carbohidrați. Dacă alegi să mănânci carbohidrați mai complecși, cum ar fi cerealele integrale, împreună cu un deficit de calorii, vei beneficia de fibre mai mari și le vei digera mai lent. Acest lucru le face mai sățioase pentru a te menține sătul.

2. Mănâncă proteine, grăsimi și legume

Fiecare dintre mesele tale ar trebui să includă: proteine, grăsime, legume, o mică parte de carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale.

Proteină

Consumul unei cantități recomandate de proteine ​​este esențial pentru a te ajuta să îţi păstrezi sănătatea și masa musculară în timp ce pierzi în greutate. Dovezile sugerează că consumul adecvat de proteine ​​poate îmbunătăți factorii de risc cardiometabolic, apetitul și greutatea corporală.

Conținut scăzut de carbohidrați și legume cu frunze verzi

Nu îţi fie teamă să îţi încarci farfuria cu legume cu frunze verzi. Sunt pline de nutrienți și poţi mânca cantități foarte mari fără a crește considerabil caloriile și carbohidrații.

Grăsimi sănătoase

Nu îţi fie frică să mănânci grăsimi. Corpul tău are nevoie în continuare de grăsimi sănătoase, indiferent de planul alimentar pe care îl alegi. Uleiul de măsline și uleiul de avocado sunt alegeri excelente pentru a le include în planul tău alimentar.

Alte grăsimi, cum ar fi untul și uleiul de cocos, ar trebui folosite doar cu moderație, datorită conținutului lor mai mare de grăsimi saturate.

3. Fă mişcare

Exercițiile fizice, deși nu sunt necesare pentru a pierde în greutate, te pot ajuta să slăbeşti mai repede. Ridicarea greutăților are beneficii deosebit de bune. Ridicând greutati, vei arde multe calorii si vei preveni încetinirea metabolismului, care este un efect secundar comun al pierderii în greutate. Dacă ridicarea greutăților nu este o opțiune pentru tine, efectuarea unor antrenamente cardio, cum ar fi mersul pe jos, joggingul, alergarea, mersul cu bicicleta sau înotul este foarte benefică pentru pierderea în greutate și sănătatea generală.

4. Bea apă corect

Dincolo de alimentaţie şi mişcare, trebuie să ştii ce sa bei ca sa slabesti rapid. Şi mai ales CUM să bei:

  • nu bea apă imediat după ce mănânci; abţine-te să bei apă (sau orice alt lichid) 1 oră după fiecare masă
  • nu bea apă (sau orice alt lichid) cu mai puţin de 30 de minute înainte de masă

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu