Rutina de dimineata tine stresul sub control

Este extrem de important sa ai o serie de ritualuri pentru dimineata, pentru a-ti mentine sub control nivelul de stres.
Ritualurile de dimineata sau o rutina te pot ajuta sa iti incepi ziua cu intentie, cu motivatie si cu mai multa energie. In programul aglomerat al vietii noastre de zi cu zi, avem tendinta de a avea dimineti grabite, sarind vinovat peste mic-dejunuri si incercand sa mai furam 10 minute de somn.

Este obligatoriu sa ai un set de ritualuri sau o rutina de dimineata, pentru a-ti mentine sub control nivelul de stres. In plus, aceasta rutina poate avea un efect pozitiv asupra sanatatii tale intestinale generale. Daca simti ca nivelul tau de stres a fost la cote ridicate in ultimele cateva saptamani sau chiar luni, poti incepe sa practici diverse ritualuri de dimineata pentru a-ti gestiona raspunsurile la stres, ceea ce te va ajuta in mod real sa iti mentii functia intestinala sanatoasa.

Exista o legatura foarte importanta intre sanatatea intestinala si sanatatea mentala generala. Intestinul este plin de nervi, ce poarta denumirea de sistem nervos enteric, sau ENS, supranumit si “cel de-al doilea creier” din organismul uman. Sistemul nervos enteric are acelasi tip de neuroni si neurotransmitatori care se regasesc si in sistemul nervos central.
Exista cateva ritualuri de dimineata care te pot ajuta sa incepi o zi noua cu energie proaspata

Lectura de dimineata

Cititul este o activitate constienta, care te va ajuta sa iti recapeti concentrarea inainte de a incepe o noua zi. Lectura este, de asemenea, un mod excelent de a te motiva sa iti mentii calmul pe tot parcursul zilei.

Gradinaritul sau udatul plantelor

Gradinaritul este un mod excelent de a te conecta cu natura si de a oferi o sansa spiritului tau de gospodar. Poti incepe prin a planta flori sau orice ai la indemana. Suculentele sau plantele de apartament sunt moduri foarte bune de a incepe.

Mers in picioarele goale pe pamant, iarna sau nisip

Aceasta activitate este un plus pentru activitatea fizica din viata de zi cu zi. Cand lucrezi de acasa in perioada pandemiei COVID-19, aerul proaspat si inceperea zilei de munca dimineata devreme sunt doua moduri in care iti poti reintineri corpul si mintea.

Meditatia ghidata

Meditatia ghidata este extrem de benefica pentru gestionarea stresului, pentru ca te calmeaza si iti relaxeaza mintea, stimulandu-ti constiinta de sine. Este un tip de meditatie in care un profesor sau instructor te ghideaza intr-o sedinta de meditatie. Sesiunea se poate folosi de imagini, arta sau muzica.

Muzica linistitoare

Muzica este unul dintre cele mai populare moduri de a incepe o noua dimineata. Ce poate fi mai placut decat sa iti incepi ziua decat cu piesa preferata? Iti calmeaza mintea si te poate ajuta sa te simti revigorat si gata pentru o noua zi.

Sursa: https://indianexpress.com/article/lifestyle/life-style/heres-how-having-a-morning-routine-can-make-a-difference-in-your-life-7589259/

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu