Predictii pentru industria serelor in 2023

Pentru ca o recolta sa fie de cea mai buna calitate, este nevoie de un grad precis de competenta. Multi cultivatori reusesc acest lucru prin adoptarea obiceiului de a folosi bune practici de cultivare si fiind constienti de tendintele emergente. Pentru a ajuta deja cultivatorii sa treaca inaintea tendintelor din noul an, am intocmit o lista de previziuni si tendinte la care cultivatorii se pot astepta in noul an.

Comert electronic

Comertul electronic va fi un subiect fierbinte in acest an, deoarece clientii devin din ce in ce mai familiarizati cu ideea de a primi produsele lor chiar la usa. Pentru a invata cum sa desfasoare in mod eficient comertul electronic, industria serelor trebuie sa analizeze aceste cazuri.  Pe www.perita.ro poti gasi tot ce ai nevoie pentru sere.

Intoarcerea la serviciu

Dupa pandemia de Covid 19, Indemnul oamenilor de a iesi si de a cumpara, va scadea probabil pe masura ce economia se inrautateste. Timpul pentru gradinarit si amenajarea peisajului va deveni mai putin important pentru consumatori, deoarece mai multi oameni vor incepe sa lucreze din nou la birou si vor petrece mai putin timp acasa.

Cu toate acestea, aceasta miscare de intoarcere la munca poate provoca, de asemenea, o crestere a numarului de sere care vand direct clientilor, chiar si cand acestia se afla la birou. Multe companii si-au schimbat strategiile in acest sens si, dorind sa asigure o mancare cat mai sanatoasa pentru angajati, contracteaza sere importante pentru livrari de produse proaspete.

Viata sanatoasa

Pe masura ce cheltuielile cu sanatatea continua sa creasca, adoptarea unui stil de viata sanatos va deveni din ce in ce mai importanta pentru multi oameni. Acest lucru va duce la o cerere si un consum mai ridicat de fructe si legume, ceea ce va face ca serviicile sereleor sa fie din ce in ce mai solicitate. Va fi nevoie de productie mai mare, aceasta trebuind sa creasca considerabil si prin urmare si numarul de angajati de care va fi nevoie in aceste domenii va creste.

Cultura acasa

Legumele, ierburile si plantele de gradina vor continua sa creasca in popularitate, mai ales avand in vedere costul ridicat al alimentelor si popularitatea cresterii in randul consumatorilor. Florile anuale vor ramane populare, dar pe masura ce oamenii cauta plante cu mai putina intretinere, popularitatea florilor perene va creste probabil.

Aprovizionare redusa

Din cauza anului dificil din punct de vedere economic care a fost 2022, multi fermieri si-au redus productia. Cu toate acestea, majoritatea fermierilor vor experimenta in continuare 2023, ca fiind mai bun in aceasta privinta decat anul precedent. Se estimeaza ca piata serelor va creste sustinut in noul an, observandu-se ca cererea este pe un trend ascendent, inca de la finalul anului 2022.

Surse eficiente din punct de vedere energetic

Producatorii pot combina surse locale de energie regenerabila gratuita sau ieftina, de exemplu, evacuarea termica de la centralele electrice si deseurile de biomasa, cu surse de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi LED-urile. Procedurile esentiale pentru iluminarea culturilor specializate sunt acum dezvoltate prin cercetare, care va continua si in urmatorii ani.

Cum au aparut rosiile?

Specia salbatica isi are originea in Muntii Anzi din America de Sud , probabil in principal in Peru si Ecuador, si se crede ca a fost domesticita in Mexic precolumbian; numele sau este derivat din cuvantul náhuatl (aztec) tomatl . Rosia a fost introdusa in Europa de catre spanioli la inceputul secolului al XVI-lea, iar spaniolii si italienii par sa fi fost primii europeni care au adoptat-o ​​ca aliment .

In Franta si nordul Europei, rosia a fost cultivata initial ca planta ornamentala si a fost privita cu suspiciune ca aliment, deoarece botanistii au recunoscut-o ca o ruda a belladonei otravitoare si a manadei de noapte mortale .. Intr-adevar, radacinile si frunzele plantei de tomate sunt otravitoare si contin neurotoxinasolanina .

Italienii au numit rosia pomodoro („marul de aur”), ceea ce a dat nastere la speculatii ca primele rosii cunoscute de europeni ar fi galbene. S-a sugerat ca francezii il numeau pomme d’amour („marul iubirii”) deoarece se credea ca are proprietati afrodisiace. Unii savanti sustin, totusi, ca rosia a fost considerata la inceput ca fiind un fel de vinete , din care este o ruda apropiata. Vinetele a fost numita pomme des Mours („marul maurilor”) deoarece era o leguma preferata a arabilor, iar pomodoro si pomme d’amour pot fi coruptii cu acest nume.

Rosiile au fost introduse in America de Nord din Europa. Se stie ca Thomas Jefferson le-a crescut la Monticello in 1781. Rosia a fost folosita pentru hrana in Louisiana inca din 1812, dar nu in statele din nord-est decat in ​​jurul anului 1835. Nu a atins popularitate pe scara larga in Statele Unite pana la inceputul secolului XX. secol. Planta este acum cultivata comercial in intreaga lume. In prezent sunt unel dintre cele mai populare ingrediente.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu