Cum sa obtineti bani in casele de amanet?

Aveti nevoie de bani rapizi? Stiti cum functioneaza casele de amanet? Daca va aflati intr-o situatie dificila din punct de vedere economic, aveti nevoie de un imprumut, dar nu indepliniti conditiile pentru a solicita acest lucru sau se pare ca dobanzile sunt exorbitante, puteti incerca alte alternative. In acest articol va spunem cum functioneaza casele de amanet sau ce este acelasi lucru, cum sa obtineti bani in schimbul unui obiect valoros pe care il aveti acasa.

Cum functioneaza?

Pentru inceput, daca cititi acest articol, este pentru ca sunteti interesat sa vindeti sau sa „imprumutati” un obiect de valoare pe care il aveti in schimbul banilor pentru a depasi un impas economic. Recuperarea acelui obiect pe care il lasati drept garantie va depinde de posibilitatea de a returna banii care v-au fost oferiti pentru acesta sau nu.

Functionarea caselor de amanet este foarte simpla, consta in oferirea unui obiect de valoare companiei, care este responsabila pentru determinarea pretului acelui obiect si oferirea acelei sume in schimbul acestuia. Aceasta este ceea ce este cunoscut sub numele de un imprumut cu gaj. Casa de amanet va va pastra articolul pentru perioada in care ati fost de acord.

Daca returnati banii pe care vi i-au imprumutat in acea perioada de timp plus dobanda, ei vor returna obiectul amanetat. In caz contrar, casa de amanet are libertate totala de a il vinde sau de a il scoate la licitatie. Vezi detalii pe Amanet AGS.

Avantajele amanetului

Una dintre principalele diferente dintre amanetarea unui produs sau vanzarea acestuia pentru a obtine bani rapid este ca, in primul caz, este posibil sa recuperati acel obiect daca returnati banii pe care i-ati imprumutat, in timp ce in al doilea caz nu exista aceasta posibilitate.

De exemplu, daca aveti nevoie de bani rapizi si aveti bijuterii din aur acasa, aveti doua optiuni sau le vindeti si obtineti bani pe care nu va trebui sa-i returnati, dar trebuie sa va luati la revedere direct de la acest obiect, deoarece se va topi si nu veti putea sa-l recuperati sau sa mergeti la o casa de amanet sau poate fi lasat drept garantie pentru creditul luat si exista posibilitatea de a-l recupera daca se returneaza banii pe care ti i-au imprumutat.

Tipuri de case de amanet

Exista diferite tipuri de case de amanet in functie de obiectul de valoare pe care il accepta drept garantie pentru imprumut. Au proliferat diferite magazine care s-au specializat in produse specifice.

De exemplu, exista case de amanet in care numai aurul este acceptat ca garantie, altele care accepta doar dispozitive electronice sau in care sunt acceptate doar antichitati, produse in editie limitata sau bijuterii cu diamante, de exemplu. Desi exista si cele care sunt generale si accepta orice tip de bine.

Cum este evaluat un obiect

Deoarece nu sunt produse noi, va avertizam in avans ca casele de amanet acorda de obicei un procent mai mic decat valoarea lor initiala, depinde de mai multi factori, dar pretul pe care il ofera poate fi in jur de 50 sau 60% din valoare.

Istoria interesanta a caselor de amanet

Montes de piedad au fost subminati de Revolutia Franceza, dar au fost restabiliti sub stapanirea franceza, iar timp de multi ani legile care le guverneaza au fost modificate de guvernele francez, olandez si belgian. Amanetul este reglementat de o lege din 1848, completata de o constitutie din 1891 pentru mont de pit din Bruxelles.

Fondul de rulment al acestor case de amanet oficiale este asigurat de institutii caritabile sau de municipalitati, dar cel de la Bruxelles detine in plus un anumit capital propriu. Rata dobanzii percepute in diverse zone ale tarii variaza de la 4 la 16%, dar la Bruxelles este de obicei mai mica de jumatate din maxim. Conducerea este foarte asemanatoare cu cea a monts de pit francezi , dar aranjamentele sunt mult mai favorabile imprumutatului. Limita obisnuita a imprumuturilor este I2o.

In Anvers , exista o casa de amanet anonima, unde clientul nu trebuie sa-si dea numele sau alte detalii. In Tarile de Jos , agentii de amanet privati infloresc cot la cot cu municipalitatea Banken van Leening, si nici nu exista limitari ale dobanzii care pot fi percepute. Regulile institutiilor oficiale sunt foarte asemanatoare cu cele ale monts de pit din tarile latine, iar gajurile nerascumparate sunt vandute public la 15 luni de la amanetare.

O mare parte din avansurile sunt facute pe aur si diamante; uneltele muncitorilor nu sunt luate in gaj, iar suma imprumutata variaza de la 8d. in sus. Cu conditia gasirii unei sume de bani care poate fi necesara pentru capitalul de lucru in plus fata de imprumuturile de la institutiile publice si banii de cautiune depusi de functionarii orasului, municipalitatea primeste profiturile.

In Germania , amanetul este efectuat in acelasi timp de catre stat, de catre municipalitati si de catre intreprindere privata; dar dintre toate aceste institutii biroul de credit de stat din Berlineste cel mai interesant. Dateaza din 1834, iar capitalul de lucru a fost gasit, si continua sa fie partial furnizat, de catre Banca de Stat a Prusiei.

Profiturile sunt investite, iar dobanda este dedicata unor scopuri caritabile. Ratele maxime si minime ale dobanzii sunt fixe, dar rata variaza si se ridica adesea la aproximativ 12%. Doua treimi din valoarea estimata reprezinta intinderea obisnuita a unui imprumut; patru cincimi este avansat la argint si cinci sesime la aur fin. Obligatiunile de stat si municipale pot fi gajate pana la maximum 150 L, avansul fiind de 80% din valoare, iar asupra acestor titluri se percepe o dobanda fixa ​​de 6%.

Valorile sunt stabilite de evaluatori profesionisti, care sunt pasnici sa repare orice pierdere care ar putea rezulta din supraevaluare. Cea mai mare parte a imprumuturilor sunt sub cinci ani, iar biroul de stat este folosit mai putin de catre saraci decat de catre clasele de mijloc. Imprumuturile dureaza sase luni, dar se acorda inca sase luni de gratie pentru rascumparare inainte ca articolul gajat sa poata fi vandut prin licitatie. Profitul net anual se ridica de obicei la putin mai mult de 1% din capitalul angajat.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu