Asigurarea de viata  – ce este si cand ai nevoie de ea?

Asigurarea de viata este furnizorul de protectie impotriva decesului si a dizabilitatii. Datorita acoperirii sale, este un produs de asigurare pe scara larga, deoarece reprezinta un mare ajutor pentru rude atunci cand are loc decesul sau invaliditatea asiguratului, mai ales atunci cand acestea depind direct de veniturile lor sau sunt legate de un imprumut de orice fel.

La momentul contractarii unei polite de viata, precum si pentru a subscrie orice alta asigurare, este important sa fie clar  ce tipuri de asigurari de viata exista, care sunt acoperirile lor, cine ar trebui sa o aiba  si unde.

Ce este asigurarea de viata?

Asigurarea de viata face parte din asigurarea destinata persoanelor fizice si consta in plata unei prime prevazute anterior pentru a putea primi in caz de deces sau invaliditate o suma care compenseaza lipsa venitului asiguratului.

Valoarea primei cu care se confrunta asiguratul depinde de riscul si de suma pe care doreste sa o primeasca in caz de handicap sau pe care beneficiarii sai o primesc in caz de deces. In plus, aceasta compensatie finala a politei poate fi primita intr-o singura plata sau sub forma de renta, dupa cum doreste asiguratul sau beneficiarii acestuia.

Pentru ce este asigurarea de viata?

Scopul principal al asigurarilor de viata este de a servi drept substitut pentru resursele economice pe care le generati. Tipul de asigurare si valoarea pe care o angajezi vor depinde de nevoile pe care le ai, de persoanele dependente, de faptul ca ai sau nu un credit ipotecar, de riscurile pe care vrei sa le acoperi – educatia copiilor tai, plata datoriilor, cheltuielile de inmormantare – sau de stadiul vietii tale in care te afli. A fi singur si fara responsabilitati familiale nu este acelasi lucru cu a avea datorii si copii care depind de tine.

Pentru ce este fiecare tip de asigurare de viata?

Exista trei tipuri de asigurari de viata:

  • Asigurare de deces, numita si asigurare de risc de viata. In cadrul careia se incaseaza intreaga asigurare de viata si asigurarea de viata pe termen lung.
  • Asigurari de viata, numite economii de viata.
  • Asigurare de viata mixta, care uneste cele doua modalitati anterioare.

Alegerea intre economiile de viata sau asigurarea de risc de viata va depinde de preferintele dvs. Primul dintre ele este contractat pentru a obtine o rentabilitate a primelor platite, in timp ce cu al doilea beneficiarul primeste capitalul stipulat atunci cand asiguratul moare. Iti  spunem particularitatile fiecaruia.  OVB Romania asigurari de viata este cu siguranta o solutie pentru asigurarile de viata.

Asigurare de risc de viata

Asigurarea de viata in caz de deces se numeste risc de viata, iar functia de acoperire a acesteia este ca beneficiarul politei sa primeasca capitalul prevazut in acesta atunci cand asiguratul decedeaza. Prin urmare, spre deosebire de altele, cum ar fi asigurarea privata de sanatate, in cazul riscului de viata, asiguratul si beneficiarul nu sunt aceeasi persoana.

Aceasta politica poate fi contractata in doua moduri: intreaga viata sau temporara.

Intreaga asigurare de viata: consta in plata capitalului desemnat in polita imediat dupa decesul asiguratului, indiferent de momentul in care are loc.

Care sunt cauzele comune ale decesului?

Decesele din cauza bolii pulmonare obstructive cronice sunt deosebit de rare in tarile cu venituri mici, comparativ cu alte grupuri de venituri. Nu apare in primele 10 pentru tarile cu venituri mici, dar se claseaza in primele 5 pentru toate celelalte grupuri de venituri.

Tarile cu venituri medii inferioare au cele mai disparate 10 cauze de deces: cinci necomunicabile, patru transmisibile si o vatamare. Diabetul este o cauza in crestere a decesului in acest grup de venituri: a trecut de la a 15-a la a 9-a cauza de deces, iar numarul de decese din aceasta boala aproape sa dublat din 2000.

Fiind printre primele 10 cauze de deces in acest grup de venituri, bolile diareice raman o provocare semnificativa. Totusi, aceasta categorie de boli reprezinta cea mai mare scadere a deceselor absolute, scazand de la 1,9 milioane la 1,1 milioane intre 2000 si 2019. Cea mai mare crestere a deceselor absolute este cauzata de cardiopatia ischemica, crescand cu peste 1 milion pana la 3,1 milioane din 2000. HIV/SIDA a inregistrat cea mai mare scadere a clasamentului dintre primele 10 cauze anterioare de deces in 2000, trecand de pe locul 8 pe locul 15.

In tarile cu venituri medii-superioare, a existat o crestere notabila a deceselor cauzate de cancer pulmonar, care au crescut cu 411 000; mai mult de dublu fata de cresterea numarului de decese din toate celelalte trei grupuri de venituri combinate. In plus, cancerul de stomac se manifesta foarte mult in tarile cu venituri medii superioare in comparatie cu celelalte grupuri de venituri, ramanand singurul grup cu aceasta boala in primele 10 cauze de deces.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu