Pentru ce sunt utile aplicatiile mobile in viata de zi cu zi?

Aplicatiile mobile sunt programe care sunt descarcate si utilizate pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri sau tablete, dar de fapt pentru ce sunt aplicatiile mobile in viata de zi cu zi?

Pentru ce sunt aplicatiile mobile?

Aplicatiile mobile servesc unor scopuri specifice intr-o mare varietate de domenii, in scopuri personale, comerciale, industriale etc. Va invitam sa continuati sa cititi urmatoarele randuri, unde vom face o scurta descriere a utilizarilor aplicatiilor mobile. Cumpara si telefoane mobile care sa te ajute sa folosesti aceste aplicatii.

Aplicatii mobile pentru afaceri

In domeniul afacerilor, putem gasi doua tipuri de aplicatii in functie de domeniul lor de utilizare:

 • Aplicatie mobila interna: Pentru utilizare de catre angajati sau de catre o parte a lantului de productie al unei companii. Acestea sunt create pentru a facilita un proces, in special pentru persoanele care se deplaseaza dintr-un loc in altul si care trebuie sa raporteze sau sa inregistreze informatii de oriunde s-ar afla, aproape imediat.

De exemplu, gasim aplicatii pentru completarea sondajelor, preluarea comenzilor de la clienti, inregistrarea achizitiilor, actualizarea stocurilor, inregistrarea fiselor medicale, citirea examenelor medicale sau a radiografiilor, citirea planurilor arhitecturale etc. Acestea sunt, in general, aplicatii mobile care nu sunt disponibile in magazinele de aplicatii si sunt distribuite intern in cadrul companiilor.

 • Aplicatii mobile externe: Acestea sunt create pentru clienti, astfel incat sa poata plasa comenzi, achizitii, urmari comenzile lor, sa se uite la rapoarte sau grafice cu comportamentul procesului lor sau indicatorii lor, sa-si gestioneze stocurile etc. Aceste aplicatii mobile sunt de obicei publicate in App Store, cum ar fi Google Play Store sau Apple AppStore si sunt extrem de utile.

Aplicatii mobile pentru petrecerea timpului liber si divertisment

Exista mii de aplicatii mobile care servesc pentru petrecerea timpului liber si divertisment, printre care gasim:

 • Jocuri de tot felul, cum ar fi Clash Royale, Clash of Clans, inclusiv jocuri de realitate virtuala si augmentata, cum ar fi Pokemon 
 • Retele sociale precum Facebook, Instagram, Twitter, Google+.
 • Conversatii sau apeluri video de diferite tipuri, cum ar fi WhatsApp, Hangouts, Skype, Telegram sau Facebook Messenger.
 • Pentru a crea meme-uri sau pentru a edita fotografii si videoclipuri.
 • Browsere de internet precum Chrome, Opera, Safari, Mozilla.
 • Pentru a viziona videoclipuri muzicale precum YouTube, iTunes, TuneIn radio.
 • Pentru a citi carti precum iBooks sau Amazon Kindle.
 • Pentru a planifica calatorii sau pentru a gasi bilete de avion intotdeauna la indemana.
 • Si alte sute de aplicatii disponibile pentru moda, gastronomie, horoscop, programari, dieta, sport, sanatate, aplicatii de localizare etc.

Aplicatii mobile pentru activitati productive

Putem gasi, de asemenea, multe altele de tip productiv, adica sunt folosite pentru a facilita activitatile de afaceri:

 • Acestea sunt aplicatii mobile pentru vizualizarea sau editarea documentelor, cum ar fi Microsoft Office sau Google Docs sau Acrobat PDF.

Aplicatii mobile in comertul electronic

In comertul electronic, aplicatiile mobile sunt utilizate pe scara larga, datorita usurintei lor de a face achizitii de tot felul, prin diferite mijloace de plata:

 • Vanzari cu amanuntul, cum ar fi, Amazon, OLX.

Aplicatiile sunt din ce in ce mai eficiente pentru viata de zi cu zi si acestea se bucura de o crestere uriasa a descarcarcarilor, la nivel mondial.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu