Cum se alege alege telefonul mobil?

Selectarea unui telefon mobil poate fi o sarcina descurajanta datorita varietatii largi de optiuni care exista. Daca doriti sa alegeti un telefon mobil, luati in considerare mai multi factori inainte de a lua o decizie. In primul rand, evaluati-va nevoile personale.

Cand si unde veti folosi telefonul mobil? Ai nevoie de un smartphone sau poti sa te descurci cu un telefon de baza?

Apoi, concentrati-va pe functiile speciale. In functie de utilizarea pe care o veti da telefonului mobil, este posibil sa aveti nevoie de o camera de inalta definitie sau de o rezolutie stabila a ecranului. In cele din urma, alegeti operatorul potrivit in functie de bugetul si nevoile dvs.

Cumparate noi, telefoanele varfuri de gama de la Apple si Samsung pot sari de 1000 de euro!

Alege dintr-un telefon analogic, digital sau dual-mode. Telefoanele mobile vin in moduri diferite, care pot varia in functie de utilizarea pe care o veti da dispozitivului.

Telefoanele mobile analogice transmit semnale prin aer continuu. O mare varietate de telefoane, de la portabile la mai mari, vin cu modul analogic.

Daca doriti sa economisiti bani optand pentru un telefon mai vechi, asigurati-va ca obtii unul cu modul analogic.

Telefoanele mobile digitale ofera o mai mare securitate. Interceptarea furtului de numere pot fi prevenite prin criptare, deci este posibil sa aveti nevoie de un telefon mobil digital daca intentionati sa va conectati cu acesta. Dispozitivele digitale au de obicei transmisie de voce si sunet mai clare. In plus, bateria dureaza mai mult.

Majoritatea telefoanelor mai noi vin in modul dual. Acest lucru inseamna ca pot trece de la modul analogic la modul digital. Aceasta este o alegere buna daca intentionati sa utilizati telefonul in mai multe locuri. Cand semnalul este prea slab pentru a fi digital, telefonul comuta automat in modul analogic.

Cercetare diverse sisteme de operare. Mai exact, exista patru tipuri diferite de sisteme de operare mobile: Android, iOS, Blackberry si Windows. Tipul de sistem de operare pe care il selectati va depinde de utilizarea pe care o oferiti telefonului mobil.

Android este unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare. Este usor de personalizat, asa ca, daca sunteti priceput in tehnologie, puteti opta pentru acest sistem. Principalul dezavantaj este ca designul sau se schimba frecvent, ceea ce afecteaza gradul sau de utilizare.

Telefoanele Blackberry sunt perfecte daca preferati o tastatura fizica. Cu toate acestea, telefonul Blackberry este de obicei mai lent decat alte sisteme de operare. Acest lucru nu este o problema daca aveti de gand sa utilizati doar functiile de baza. Daca intentionati sa va conectati mult la Internet, este posibil sa doriti un alt sistem de operare.

Telefoanele Apple pentru iPhone ruleaza pe un sistem de operare numit iOS. Daca detii alte dispozitive Apple, un telefon iOS este cea mai buna optiune pentru tine. In timp ce telefoanele iOS nu sunt la fel de personalizabile ca telefoanele Android, ele sunt de obicei mai simplu de utilizat si au cele mai populare aplicatii.

Avantajele pe care ti le ofera un telefon smart

Pentru ce anume isi folosesc oamenii smartphone-urile? Unele dintre cele mai comune utilizari includ:

  • Verificarea retelelor sociale
  • Jocuri sau folosirea altor aplicatii
  • Efectuarea de apeluri telefonice sau mesaje text

In afara de asta, oamenii pot folosi smartphone-uri pentru a plati facturile, a verifica soldurile contului bancar, a-si gestiona bugetele, a trimite bani prietenilor si familiei si pentru a face cumparaturi online in magazinele lor preferate. Persoana tipica isi verifica telefonul la fiecare cinci minute, iar 75,4% dintre americani se considera dependenti de telefoanele lor.  Totusi, asta inseamna ca sunt necesare?

15% este procentul de americani care se bazeaza pe smartphone-ul lor ca singura sursa de acces la internet acasa, conform Pew Research Center.

Este usor de spus ca smartphone-urile sunt mai degraba un lux decat o necesitate. La urma urmei, oamenii au reusit sa traiasca fara ei timp de secole. Cu toate acestea, aceasta ignora o serie de schimbari care au avut loc in modul in care oamenii lucreaza si traiesc.

Natura tot mai digitala a locului de munca prezinta primul exemplu de ce smartphone-urile ar trebui considerate mai degraba o cerinta decat o optiune. Pe masura ce tot mai multe companii folosesc tehnologia cloud pentru a stoca informatii si platforme online pentru a mentine angajatii conectati, este nevoie de protectii de securitate imbunatatite. Inovatii precum autentificarea cu doi factori (2FA), cunoscuta si sub denumirea de „autentificare multifactoriala (MFA),” fac acest lucru posibil. MFA permite angajatilor, inclusiv lucratorilor la distanta, sa acceseze in siguranta platformele digitale prin introducerea unui cod, iar o cerinta cheie pentru utilizarea acestuia este un smartphone.

Angajatii care sunt interesati de munca la distanta si antreprenorii independenti care lucreaza de acasa vor avea probabil nevoie de smartphone-uri. Pe langa securitate, smartphone-urile pot fi, de asemenea, vitale pentru a ramane conectat la locul de munca prin aplicatii de mesagerie sau instrumente precum Zoom.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu