Mango deshidratat: Proprietati benefice si retete

Mango deshidratat Bio, 250g este unul dintre cele mai utilizate fructe tropicale pentru producerea de extracte si sucuri cu proprietati benefice pentru organismul nostru. Are un gust dulce, dar este un fruct hipocaloric, cu valori nutritive utile pentru dieta noastra.

Ultimele noutati despre mango provin din 4 noi studii de cercetare asupra acestuia, prezentate in cadrul Conferintei Experimental Biology din 2016 de la San Diego. Proprietatile sale benefice il apropie din ce in ce mai mult de un superaliment.

S-a cercetat ca acest fruct, pe langa faptul ca este o sursa bogata de vitamine si fibre, ar putea fi capabil sa lupte impotriva grasimii si a obezitatii si sa ajute intestinele in caz de constipatie.

Proprietati ale mango deshidratat

Mango deshidratat are o proprietate binefacatoare pentru prostata; in interior gasim lupeol, o molecula care face parte din categoria antioxidantilor; de asemenea, scade stresul oxidativ din organism. Este, de asemenea, utilizat pentru efectul sau afrodiziac care poate creste dorinta sexuala si poate imbunatati performanta.

De asemenea, este util sa il consumi daca ai probleme de constipatie, datorita proprietatilor laxative ale fructului. De asemenea, este benefic pentru ochi datorita continutului de vitamina A si betacaroten, care actioneaza asupra retinei.

Calorii

Valorile nutritionale ale mango sunt optime pentru o alimentatie corecta. In 100 de grame de mango deshidratat se gasesc 58 de kilocalorii impartite intre proteine, lipide si carbohidrati utili organismului nostru. Este, de asemenea, bogat in apa si fibre, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra intestinelor noastre.

De asemenea, contine vitaminele A, B, C, E si K. Mango contine, de asemenea, minerale care sunt utile pentru procesele fiziologice ale organismului nostru, si anume zinc, fosfor, cupru, magneziu si calciu. In cele din urma, cantitatea mare de zahar permite conservarea mango deshidratat.

Beneficii

Mango deshidratat aduce numeroase beneficii organismului nostru. In primul rand, este un fruct energizant datorita continutului sau de vitamine pentru combaterea oboselii, motiv pentru care este recomandat ca un reconstituant natural in caz de convalescenta sau slabiciune fizica.  De asemenea, poate fi utila in cazul in care cineva are inflamatii ale bronhiilor si ale sistemului respirator.

Un alt beneficiu al mangoului deshidratate este ca acestea contracareaza actiunea radicalilor liberi datorita betacarotenului, o substanta continuta in ele. De asemenea, acestea sunt utile in prevenirea imbatranirii premature a tesuturilor si a celulelor.

Retete

Una dintre cele mai populare retete cu mango deshidratat Bio, 250g este salata de fructe colorate. Taiem in cubulete mango si coaja de portocala si le punem intr-un bol cu marsala pentru aproximativ 15 minute.

Decojim merele, kiwi si bananele, apoi le taiem in diferite moduri, in functie de fructul respectiv, merele taiate in bucati mici, kiwi in evantai, iar bananele in rondele. Apoi spalam capsunile, le scurgem, le indepartam tulpinile verzi si le uscam.

Scurgem, de asemenea, ananasul si ii taiem feliile in felii; punem toate fructele intr-un castron, le presaram cu zahar si amestecam totul usor. Adaugam marsala cu fructele macerate, amestecam si acoperim cu folie alimentara, iar la final o punem la frigider pana in momentul servirii la masa.

 

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu