Lucruri pe care nu le stiai despre imprumuturile de bani – De ce oamenii imprumuta bani?

Viata este plina de incertitudine. Chiar si cei mai organizati se pot gasi uneori in situatii neasteptate. Unele dintre aceste situatii sunt usor de rezolvat, dar cand vine vorba de bani, este posibil sa avem nevoie de cineva care sa ne dea o mana de ajutor din cand in cand.

Una dintre cele mai simple si practice modalitati de a pune capat unei probleme financiare este un credit de nevoi personale. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de un avans, imprumut rapid sau imprumut imediat. Cele mai multe dintre aceste imprumuturi sunt imprumuturi online pe care le puteti aplica pentru in orice moment de oriunde.

Situatiile si motivele pentru care oamenii apeleaza la acest tip de ajutor financiar sunt diferite. Cei mai multi achizitioneaza un credit de nevoi personale pentru a acoperi cheltuielile recurente, cum ar fi platile cu cardul de credit. Multi folosesc banii pentru a da propria afacere un inceput bun. Consolidarea datoriilor este, de asemenea, un motiv comun – este mai convenabil sa rambursati un singur imprumut decat multe imprumuturi mici.

Un grup mare de oameni il folosesc ca un imprumut de urgenta. Daca masina ta este avariata, apare o cheltuiala medicala neasteptata, esti somer pentru o perioada de timp schimbandu-ti locul de munca, ai planuri urgente de calatorie si multe altele.

Creditele banesti si creditele de nevoi personale sunt mai bune decat creditele bancare in acest sens – pentru ca creditul online este intotdeauna mai rapid. In plus, ele sunt, de asemenea, anonime, ceea ce nu se intampla cu banca care va poate cere scopul imprumutului si multi nu se simt confortabil sa spuna aceste informatii.

De ce sa preferi creditele de nevoi personale?

Exista multe mituri despre imprumuturi rapide si credite online. Cele mai multe servesc aceluiasi scop – este mai bine sa obtineti credite de nevoi personale decat imprumuturi bancare.

Desi acest lucru depinde de preferintele individuale, nu exista o regula generala pentru a arata de ce imprumuturile bancare sunt intotdeauna o optiune mai buna decat un imprumut pe termen scurt.

Suma pe care bancile o dau este de obicei mai mare – obtinerea unei sume mici ar fi mai dificila. Asta inseamna ca veti scoate mai multi bani decat aveti nevoie de fapt si veti plati mai multa dobanda ca rezultat. Cu ajutorul creditelor de nevoi personale poti solicita o suma mica si o poti achita imediat ce situatia ta financiara se stabilizeaza. Banii sunt platiti integral.

In general bancile vor banii inapoi in rate si daca vrei sa ii platesti mai repede iti percep o dobanda suplimentara. Pe scurt – vei fi blocat cu imprumutul pentru mult mai mult timp.

Imprumuturile banesti pot fi o solutie buna pentru o nevoie urgenta foarte personala, cu sume care nu sunt suficient de mari pentru a cere intr-o banca.

Credit24h.ro este locul unde poti gasi toate infromatiile de care ai nevoie pentru a lua un redit.

A fi intr-o situatie de stres financiar este deja ceva destul de coplesitor. Adaugati la asta procesul anevoios de a aplica pentru un imprumut la o banca si cu siguranta va fi prea mult pentru multi oameni.

Cum au aparut bancile

Desi aceasta definitie pare circulara, este de fapt functionala, deoarece asigura ca baza legala pentru tranzactiile bancare precum cecurile nu depinde de modul in care este structurata sau reglementata banca.

Afacerile bancare sunt in multe tari de drept comun nu sunt definite prin statut, ci prin drept comun, definitia de mai sus. In alte jurisdictii engleze de drept comun, exista definitii statutare ale afacerii bancare sau bancare. Cand privim aceste definitii, este important sa retineti ca ele definesc activitatea bancara in sensul legislatiei si nu neaparat in general.

In special, majoritatea definitiilor provin din legislatia care are scopul de a reglementa si supraveghea bancile, mai degraba decat de a reglementa activitatile bancare efective. Cu toate acestea, in multe cazuri, definitia statutara o reflecta indeaproape pe cea de drept comun. Exemple de definitii statutare:

„afacere bancara” inseamna activitatea de primire de bani in contul curent sau de depozit, plata si colectarea cecurilor trase sau platite de clienti, efectuarea de avansuri catre clienti si include orice alta activitate pe care Autoritatea le poate prescrie in scopul prezentului Act.

„afacere bancara” inseamna activitatea uneia sau ambelor dintre urmatoarele:

Primirea de la publicul larg a banilor in cont curent, de depozit, de economii sau alt cont similar rambursabil la cerere sau in mai putin de [3 luni]… sau cu o perioada de apel sau preaviz mai mica decat perioada respectiva;

Plata sau incasarea cecurilor trase sau achitate de catre clienti.

De la aparitia EFTPOS (Transfer electronic de fonduri la punctul de vanzare), credit direct, debit direct si internet banking, cecul si-a pierdut functiile in majoritatea sistemelor bancare ca instrument de plata.

Acest lucru i-a determinat pe teoreticienii juridici sa sugereze ca definitia bazata pe cecuri ar trebui extinsa pentru a include institutiile financiare care conduc conturi curente pentru clienti si le permit clientilor sa plateasca si sa fie platiti de terti, chiar daca nu platesc si nu colecteaza cecuri.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu