Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesul

Aici veti gasi toate informatiile corespunzatoare transferului de cadavre in caz de deces. Este foarte important sa stiti care sunt aceste proceduri, astfel incat sa fiti in permanenta informat cu privire la aceasta procedura.

Ce este un transfer de corp?

Un transfer de cadavre sau cadavre are loc atunci cand moartea are loc intr-un loc din tara noastra care este diferit de locul in care va fi ingropat. Adica atunci cand un corp trebuie mutat intr-un alt loc pentru inmormantare sau inmormantare.

Este important de spus ca legea interzice in mod expres transferul unui decedat intr-un vehicul privat. Nici macar o ambulanta nu poate face un transfer.

Doar o casa funerara poate muta un cadavru, deoarece acestea sunt singurele care au infrastructura si personalul necesar pentru a efectua acest transfer.

Ce trebuie sa faceti in aceasta situatie? Cat costa?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul in interiorul tarii, pot aparea urmatoarele situatii:

  • Transfer in cadrul aceleiasi comunitati.Pentru a putea face un transfer, veti avea nevoie de certificatul de deces si ca au trecut cel putin 24 de ore.
  • Transferul unei persoane decedate dintr-o Comunitate in alta.Vor fi necesare doua adeverinte, unul pentru inregistrare si unul pentru sanatate. Odata ce inmormantarea sau incinerarea este autorizata, transferul poate continua, dar aveti grija, deoarece pot exista cerinte speciale in fiecare comunitate si casa funerara va trebui sa le respecte. Toate companiile funerare cunosc diferitele cazuri, astfel incat in aceste situatii totul se intampla de obicei fara incidente. Notificarea primirii cadavrului va trebui sa fie transmisa comunitatii in care va fi transferat corpul cetatenilor sai, iar procedurile vor trebui sa fie efectuate acolo pentru inmormantarea acestuia.

Fiecare tip de transfer are un pret diferit, deoarece masina, soferul si kilometrajul variaza in fiecare situatie.

In cazul in care aveti nevoie de un pret exact pentru acest serviciu va recomandam sa contactati direct casa funerara si ca in acest fel sa va ofere un buget inchis.

Repatrierea cadavrelor

Daca vorbim despre mutarea unui corp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a cadavrelor.

In acest caz, unele tari au acorduri intre diferite tari pentru a proceda atunci cand un organism decedat trebuie returnat in tara noastra. De obicei, costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt suportate de familie.

In cazuri speciale, Ministerul Afacerilor Externe este cel care acorda ajutor familiei defunctului pentru ingroparea sau incinerarea de la origine.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, trebuie depusa la Consulat o scrisoare prin care se solicita autorizarea transferului organismului care detaliaza mijloacele de transport care trebuie utilizate impreuna cu documentatia relevanta privind defunctul.

Transport decedati din Italia este serviciul care te va ajuta sa iti aduci persoanele dragi decedate in Italia, acasa.

Trebuie sa se prezinte certificatul medical de deces al tarii de transfer si al tarii de origine, precum si cel al thanatopraxiei efectuate care sa detalieze metoda utilizata pentru imbalsamare. Si, in cele din urma, un document de la autoritatile sanitare care autorizeaza plecarea cadavrului.

Obiceiuri funerare in Irlanda

Traditia tinerii unui priveghi este unul dintre cele mai vechi ritualuri ale mortii noastre, fiind citata pentru prima data in poemul de razboi homeric Iliada. In Irlanda, se crede ca traditia priveghiului este un amestec de paganism si crestinism.

Pana in secolul al XIX-lea, odata cu dezvoltarea oraselor moderne si ingrijirea mortii, o veghe irlandeza a inceput cu femeile care spalau decedatii, ii imbracau cu cele mai frumoase haine si asezau cadavrul pe o masa mare in camera principala a casei, cu lumanari asezate. Corpul ar fi invelit intr-un giulgiu, legat si decorat cu panglica sau flori. Trezirea dureaza cateva zile in care corpul nu va fi lasat niciodata singur.

Vecinii viziteaza casa defunctului, primiti de rude si isi exprima simpatia spunand Imi pare rau pentru problemele tale…. Toata lumea este incurajata sa atinga corpul, dar nu este o ocazie solemna.

The Irish Wake astazi este comparabila cu alte funeralii crestine. Cu toate acestea, oamenii din Irlanda cred de obicei ca o inmormantare este o cauza pentru o sarbatoare a vietii defunctului.

Oprirea ceasurilor, deschiderea ferestrelor si acoperirea oglinzilor fac parte din traditia Irish Wake, iar ritualuri similare pot fi gasite in alte culturi din intreaga lume.

Toate ceasurile sunt oprite in momentul mortii. Acest lucru marcheaza timpul din respect si, de asemenea, previne ghinionul. Toate oglinzile din casa sunt acoperite astfel incat spiritul decedatului sa nu fie prins inauntru. Toate ferestrele din casa sunt deschise pentru ca spiritul defunctului sa poata parasi locuinta. Dar fiti atenti! Nu sta intre spiritul mortilor si fereastra deschisa, altfel le vei bloca iesirea si vei fi blestemat!

In Irlanda antica, nu trebuia sa plangi pana cand pregatirea corpului nu era completa. Se credea ca plansul sau plansul prea devreme atrage spiritele rele care vor capta sufletul decedatului.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu