Importanta sortului de bucatarie

Multa vreme, s-a crezut ca sortul de bucatarie a fost rezervat profesionistilor din catering. Si totusi, oricine gateste in bucatarie trebuie sa poarte un sort din motive de protectie si practic. Exista mai multe modele de sort de bucatarie care pot satisface nevoile fiecarui utilizator.

Ce este sortul de bucatarie?

Sortul de bucatarie este o imbracaminte practica pe care o porti in fata ta. Pur si simplu pune-l si leaga-l la gat sau la spate, in functie de model. Poate avea sau nu si un buzunar central mare sau doua buzunare laterale.

Sortul de bucatarie este adesea din bumbac sau material sintetic. In unele cazuri, este nevoie chiar de un sort impermeabil de unica folosinta din plastic 10 micr. Acesta poate fi folosit in industria alimentara: procesare alimente, fast-food, manipulare alimente, cabinete veterinare, laboratore, tipografii sau industrie.

Modelele impermeabile sunt in continuare cele mai practice pentru a-ti proteja hainele de stropi de lichid precum apa, ulei sau sos.

Prima functie a sortului de bucatarie este aceea de a iti permite sa gatesti in liniste fara a-ti murdari hainele. Si cand mainile sunt murdare dupa framantarea unui aluat sau amestecarea unui sos, le poti sterge rapid pe sort daca prosopul de vase este inca departe.

In caz de urgenta, sortul poate fi folosit ca manusa pentru cuptor pentru a scoate o tigaie fierbinte sau oala de pe foc. Au trecut vremurile in care trebuia sa iti schimbi hainele inainte de a intra in bucatarie.

Cum sa-ti alegi sortul de bucatarie?

Confruntat cu multitudinea de oferte de pe internet, mai intai defineste-ti criteriile inainte de a-ti cumpara un sort de bucatarie. Calitatea este foarte importanta pentru a garanta rezistenta si longevitatea sortului.

Pentru a face acest lucru, alege materialul ideal pentru tinuta ta. Bumbacul este alegerea potrivita, deoarece rezista mai bine petelor. In plus, se increteste mai putin rapid decat alte materiale. Acest lucru iti permite sa pastrezi o prezentare buna pe tot parcursul zilei. In plus, sortul de bucatarie din bumbac este usor de intretinut: bumbacul poate fi spalat manual sau in masina.

Amestecul de bumbac si poliester este, de asemenea, interesant mai ales pentru uz profesional. Atunci gandeste-te la aspectul sortului tau. Au trecut vremurile in care sorturile erau albe. Acum poti gasi sortul unui bucatar intr-o alta culoare. Poate fi simplu sau modelat dupa cum doresti.

Apoi vine taietura sortului care da forma bavetului, corpul sortului si pozitia buzunarelor acestuia. Retine ca este chiar posibil sa iti personalizezi sortul. Daca iti place sa gatesti sau vrei sa iti introduci copiii la gatit, alegerea unui sort personalizat va fi de mare motivatie. Poti alege culorile si modelele dorite.

Apoi, poti adauga cuvinte mici sau imagini pe corp ca pe buzunarele sortului. Putin mai mult, este chiar posibil sa iti asortezi sortul cu o sapca, o boneta sau o viziera.

Bineinteles, daca esti in cautarea unui sort pentru domeniul tau profesional, alege fara ezitare un sort impermeabil de unica folosinta din plastic. Este confortabil, usor de purtat, pastreaza hainele curate si uscate si ofera protectie completa.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu