Cum pot schimba culoarea masinii mele?

Pentru functii estetice sau, de asemenea, pentru a acoperi mici zgarieturi, schimbarea culorii masinii este o optiune buna. Trebuie sa stim ca este un proces dificil de realizat daca dorim sa arate bine, asa ca cel mai bine este sa-l lasam in mainile specialistilor de la colantari masini  daca nu suntem foarte siguri. In plus, trebuie sa comunicam schimbarea catre autoritati si  catre compania noastra de asigurari.

Nu este indicat sa se execute aceasta munca acasa, de unul singur si este necesar sa se apeleze la specialisti pentru acest lucru dar daca totusi va simtiti in stare sa executati aceste lucrari, trebuie sa se urmeze cativa pasi cu mare atentie si precizie.

Vopsirea masinii acasa:

Instructiuni:

  1. Vom incepe prin curatarea masinii in profunzime, in special la exterior, indepartand toata murdaria care ar fi putut fi incorporata in vopsea; dar si in interior.
  2. Apoi, ceea ce trebuie sa facem pentru a schimba culoarea masinii este sa dezasamblam toate acele piese pe care le vom picta separat sau care nu trebuie sa fie colorate. Practic, este vorba despre lumini, placute de inmatriculare, bara de protectie si capacul portbagajului.
  3. Profitand de faptul ca vom schimba culoarea masinii,vom verifica si imprefectiunile mici care poate fi in caroserie.
  4. Apoi, ceea ce trebuie sa facem este sa acoperim cu folie ferestrele masinii, rotile si alte zone ale masinii pe care nu vrem sa le pictam. Cu banda adeziva vom tine aceste materiale bine fixate la locul lor. Inainte de a incepe sa pictam, vom verifica daca totul a fost protejat corect.
  5. Apoi incepe procesul de vopsire a masinii,care trebuie facut cu un pistol adecvat. Persoana care va da noua culoare vehiculului trebuie sa fie protejata corespunzator, cu manusi, masca pentru a evita inhalarea toxinelor si a ochelarilor.
  6. Odata ce caroseria este vopsita si uscata, vom continua sapictam piesele pe care le-am dezasamblat si care au nevoie de ea, practic capacul portbagajului si o alta piesa mica care va varia in functie de modelul masinii noastre.
  7. Cand totul este uscat, indepartam materialele puse de protectie si asezam piesele care au fost dezasamblate. Nu trebuie sa uitam sa comunicam Directiei Generale a Traficuluischimbarea culorii masinii noastre, precum si companiei noastre de asigurari.

Dupa cum spuneam, aceasta metoda nu este indicata a fi efectuata acasa doar daca nu sunteti specialist in acest domeniu. O alta optiune de a schimba rapid culoarea masinii este de a fi utilizata varianta colantarii auto.

Este o solutie simpla si poate fi executata de specialisti intr-un mod rapid si eficient. Colantul este acea folie de protectie usor cauciucata care protejeaza masina de zgarieturi adanci si de intemperii, protejand totodata vopseaua originala a autovehiculului.

Colantarea masinii este totodata indicata atunci cand vrei sa ai o culoarea a masinii diferita de ceea ce observi pe sosea zi de zi pentru ca acest proces include o multime de culori ( atat mate cat si lucioase) pentru vehicule. Vei avea o masina wow , apreciata si foarte atragatoare !

Sfaturi utile pentru aplicarea stickerelor

In mod obisnuit, puteti alege o tema colectiva pentru a crea un design coeziv. Fie ca este vorba de un model grafic indraznet sau de un font simplu cu litere, continuati sa experimentati si sa vedeti ce vi se potriveste cel mai bine.

Pozitionand autocolantul pe masina in mod corect veti scapa de o mare bataie de cap. Puteti avea toate stickerele personalizate interesante pe care le doriti. Cu toate acestea, fara o plasare adecvata, poate parea deplasat. Pozitionarea autocolantelor pentru masini este una dintre cele mai importante parti ale procesului de autocolante.

In prealabil, asigurati-va ca cunoasteti masurarea exacta a autocolantului. Acest lucru va va ajuta sa va faceti o idee mai buna despre locul de amplasare a autocolantului. Dupa ce aveti o idee estimativa a plasarii, marcati locatia cu banda de mascare. Aceasta banda va fi mainframe-ul pentru autocolantul dvs.

Doriti sa adaugati o banda de mascare care nu este prea lipicioasa, deoarece poate provoca zgarieturi excesive pe masina. Puteti sa-l testati pe o parte a masinii pentru a preveni deteriorarea suprafetei.

Odata ce ati evaluat amplasarea principala a autocolantelor geamului masinii, este bine sa incepeti cu o suprafata curata. Acest pas va impiedica autocolantul sa aiba umflaturi ciudate. Tot ce aveti nevoie este o carpa moale sau un produs de curatat pentru a incepe.

Incepeti prin cumpararea sau prepararea unui amestec de curatare. Daca puteti gasi alcool in frigider in dulapul dvs. pentru medicamente, si acesta functioneaza! Garanteaza o actiune puternica de curatare si un finisaj neted. Asigurati-va ca zona este complet uscata dupa ce o curatati, deoarece daca este umeda, poate distruge autocolantul.

Cand lichidul absorbe murdaria din zona, tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati. Daca exista resturi de murdarie, incercati sa incepeti din nou procesul. Inainte de a aplica autocolantul, utilizati inca o data carpa pentru a va asigura ca este o suprafata curata.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu