Fiica ta a ajuns la pubertate? Sfaturi pentru a o sprijini să treacă prin această perioadă

Pubertatea este una dintre perioadele definitorii pentru orice persoană. Atât modul în care ne raportăm la schimbările specifice care se produc, cât și înțelegerea și normalizarea lor joacă un rol foarte important în viața de viitor adult. Ca părinte, primul pas pe care trebuie să îl îndeplinești în momentul în care fiica ta ajunge la pubertate este să-i validezi sentimentele care o încearcă și să îi aduci la cunoștință faptul că o înțelegi. Ulterior, există câțiva pași pe care îi poți îndeplini pentru a o ajuta să treacă mai ușor prin această perioadă și a-i asigura un viitor mai sănătos din punct de vedere mintal.

Iată cum poți fi alături de fiica ta prin această perioadă a schimbărilor

Regula de aur: comunicarea

Suntem cu toții conștienți de importanța fundamentală a comunicării. Mii de ani de evoluție a speciei umane ne-au adus în punctul în care actul de a comunica ne este atât de cunoscut și „la îndemână”, încât ar trebui să facă deja parte din noi. În mod aproape ironic, după atâta amar de vreme, încă există momente în care ne este dificil să ne putem deschide față de cei dragi. În special atunci când suntem părinți. Copiii au o nevoie uriașă de comunicare, iar lucrul acesta se accentuează profund odată cu începerea pubertății. Simplul fapt de a fi ascultați și de a înțelege că nu sunt singuri contează enorm. Iar dacă nu te simți confortabil/ă cu informațiile pe care le deții despre schimbările ce se produc în corp în acea perioadă sau nu ești sigur/ă că poți explica lucrurile cât mai clar, o idee foarte bună este să apelezi la o carte. Există numeroase variante de cărți pentru copii aflați la pubertate, cu răspunsuri pentru toate întrebările care-i frământă.

Oferă-i spațiu și intimitate

Îngrijorările pot fi numeroase când fiica ta se află la pubertate. Doar îi vrei binele, nu-i așa? Nu-ți place s-o vezi amărâtă sau îngândurată, ai vrea să aibă zâmbetul acela de copil fericit în fiecare zi. Trebuie totuși să înțelegi că este normal și chiar sănătos să guști din întreaga paletă de emoții atunci când te afli la pubertate. Și e important să ți se îngăduie acest lucru. Oferă-i intimitatea și înțelegerea de care are nevoie. Data viitoare când vrei să intri în camera ei, poate ar fi o idee bună să bați la ușă înainte. Respectă-i spațiul.

Mergeți împreună la cumpărături

Dacă se se simte inconfortabil din cauza firelor de păr ce au început să-și facă apariția ici-colo, o idee bună ar fi să mergeți împreună la cumpărături și să alegeți un epilator ce i se potrivește, precum cele disponibile pe Altex.ro. Acesta reprezintă o investiție de durată și e o metodă sigură și eficientă pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite. Totodată, nu uita să-i amintești că părul este natural și firesc, iar frumusețea ei nu depinde sub nicio formă de cât de mult sau puțin păr are pe corp!

Fii un exemplu pentru ea

Pubertatea vine la pachet cu multă dramă. Orice situație problematică pare fără rezolvare, iar toată greutatea lumii pare a se revărsa pe umerii tăi. Ca părinte, încearcă să fii un exemplu pentru fiica ta. Văzându-te pe tine că reușești să rezolvi conflicte ori mici neînțelegeri cu calm și pozitivitate îi poate fi de folos, pentru că, nu-i așa?, părinții sunt primele modele pentru copii.

Așadar, deși pubertatea poate fi o perioadă dificilă pentru fiica ta, este important să fii acolo pentru ea indiferent de situație. Ascult-o și înțelege-o, oferă-i spațiu și încredere; mai pe scurt: fii părintele pe care ți l-ai fi dorit tu atunci când te aflai la pubertate.

 

Sursă foto: pexels.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu