Transformarea locuinței într-una baby friendly – Cum îți pregătești casa înainte de a deveni mamă?

Urmează să fii mămică și vrei să te pregătești cât mai bine pentru momentul în care vei ajunge cu bebele acasă? Există câțiva pași importanți pe care trebuie să-i urmezi pentru a te asigura că deții toate lucrurile necesare. Totodată, un copil vine la pachet cu multe alte responsabilități despre care este bine să știi din timp. Micuții sunt tot timpul curioși și dornici să experimenteze lumea din jurul lor, de aceea este important să aibă parte de un mediu curat și sigur pentru o dezvoltare sănătoasă și frumoasă.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le îndeplinești pentru a avea o casă baby friendly

Curățenie generală

Imunitatea bebelușilor nu este pe deplin dezvoltată atunci când se nasc. Ei devin puternici pe parcurs, de aceea au nevoie, cel puțin în primele luni ale vieții, de un mediu cât mai curat și sănătos. Curățenia generală a casei este un pas obligatoriu înainte de  a-l aduce pe cel mic în ceea ce va deveni în scurt timp „acasă” pentru el. Copiii trebuie protejați de acarieni și microbi, așa că asigură-te că acorzi importanță fiecărui colțișor în parte: de la spălat perdele și curățat covoare, până la igienizat pereți.

Ai grijă la prize

O instalație electrică funcțională și sigură este, desigur, necesară în momentul în care devii mamă (și nu numai). Dacă consideri că este necesar, poți opta pentru prize și întrerupătoare de aici, de la Savelectro.ro, și să le schimbi pentru a evita orice incident neplăcut și complet nedorit. Totodată, chiar și cu o instalație electrică nou-nouță, prizele pot fi extrem de periculoase pentru copii, așa că ar fi bine să optezi pentru niște dispozitive de protecție special concepute în acest scop.

Păstrează doar lucrurile esențiale 

Probabil că un stil de viață minimalist este cel mai potrivit pentru o familie care are parte de un nou membru. Multe din lucrurile pe care le deții nu au neapărat o funcționalitate aparte, iar faptul că sunt și periculoase pentru un bebeluș nu este ceva nou. Scapă de ce nu ai nevoie și păstrează doar esențialul. Totodată, lucrușoarele micuțe ori cele ascuțite pot reprezenta un pericol major pentru un copil, așa că asigură-te că nu există niciun motiv de îngrijorare în această privință.

Ai grijă la obiectele second hand

Desigur că achiziționarea unor obiecte la mâna a doua poate fi o opțiune salvatoare pentru portofel, dar există și riscuri la care te poți expune în momentul în care alegi să le cumperi și ai și un bebe acasă. Spre exemplu, nu se recomandă folosirea unui scaun de mașină pentru bebeluș care a mai fost folosit în trecut și este foarte vechi. Acesta poate avea o rezistență mai scăzută și chiar părți avariate, care îl pot pune în pericol pe cel mic.

Plantele, un motiv de îngrijorare?

Dacă ești o iubitoare de natură și îți place să te înconjori de plante în propriul apartament, trebuie să te documentezi temeinic înainte de a avea un bebeluș, pentru că multe dintre plantele de ghiveci sunt toxice pentru cei mici.

Prin urmare, dacă urmează să devii mamă, este important să îi asiguri micuțului tău un mediu curat și sigur în viitoarea locuință, fiind atentă la toate aspectele menționate anterior, dar și la multe altele. 

Sursă foto: pexels.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu