Duci un stil de viata sustenabil? Iata lista de cerinte

 

Unul dintre lucrurile de care ne-au asigurat aceste ultime trei luni este acela ca oamenii isi regandesc alegerile ce tin de stilul de viata si fac tot posibilul pentru a elimina excesele. Stilul de viata sustenabil a devenit o mantra obligatorie, iar adoptarea acestui mod de a trai are potentialul de a te pune pe drumul cel bun catre a duce o viata mai curata, mai sanatoasa si mai prietenoasa fata de mediu. Iata o lista care te poate ajuta sa incepi.

Reciclarea si upcyclingul

Acestea sunt principalele obiective din aproape orice ghid de viata sustenabila si reprezinta un mod excelent de a-ti verifica cheltuielile. Printre taskuri se pot numara reciclarea ambalajelor la diverse livrari, ustensilele vechi, precum si hainele. Curatenia de primavara in garderoba iti poate da mai multe optiuni din care sa alegi, astfel incat sa poti experimenta. Hainele pe care nu le mai pastrezi pot fi transformate in sacose de depozitare si multe altele.

Reducerea consumului de apa

Economisirea apei este una dintre principalele prioritati pentru un stil de viata sustenabil. Lucrul de acasa poate duce la un consum mai mare de apa pe parcursul unei zile, necesar pentru diverse sarcini casnice. Asadar, folosirea apei intr-o maniera eficienta este absolut elementara!

Gradinaritul acasa

Gradinaritul acasa include in continuare adaugarea de deseuri organice in sol, cultivarea legumelor acasa, folosirea exclusiva a ingrasamintelor verzi si multe altele. Cursurile online care isi propun sa te introduca in tainele diferitelor tipuri de gradinarit, oferind resurse de baza, s-au bucurat si continua sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai mare in perioada de izolare.

Alternative sustenabile pentru servetelele igienice

Folosirea servetelelor igienice non-biodegrabile si a tampoanelor genereaza foarte multe deseuri. Printre alternativele prietenoase cu mediul ale acestor produse se numara si tampoanele din tesatura, precum si cupele menstruale.

Cumparaturile la nivel local

Achizitionarea de produse locale intr-o cantitate acceptabila intr-un moment potrivit, cu masurile adecvate de precautie, este modul ideal de a merge inainte. Comenzile online sunt o solutie usoara si la indemana, dar ridica o multime de intrebari cu privire la siguranta si generaza in plus si deseuri din ambalaje.

Reducerea consumului de energie

Lucrul de acasa inseamna, de asemenea, si o crestere a cantitatii de energie consumata in fiecare gospodarie. Astfel, este obligatoriu sa te asiguri ca gadgeturile, aparatura casnica si alte echipamente electrice sunt folosite numai atunci cand este necesar. Inchiderea aparaturii atunci cand nu este folosita este acum mai importanta ca niciodata.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu