Cele mai bune destinații de toamnă

Toamna, zilele se scurtează, temperaturile scad și ritmul vieții se domoleşte puțin. Indiferent dacă doriți să prelungiți vara, să evitați aglomerația din sezonul de vârf sau pur și simplu abia așteptați să vedeţi cum încep să cadă frunzele aurii, iată 4 destinații care arată uimitor în strălucirea toamnei. 

Utrecht, Olanda

Vine toamna, nuanţele de galben, roşu şi portocaliu înfrumuseţează canalele antice din Utrecht. Datând din secolul al XII-lea, canalele cu debarcaderul și pivnițele lor sunt unice în lume. Cheiurile au fost adăugate pentru a crea un port interior al orașului, astfel încât bărcile să poată andoca și să-şi descarce mărfurile direct în pivnițele debarcaderului.

În zilele noastre, pivnițele debarcaderului au fost transformate în cafenele cochete, baruri, restaurante și magazine. Cel mai bun mod de a admira această minune olandeză este cu barca. Închiriaţi o barcă și vâsliți prin canalele colorate. Dacă se face puțin prea rece, opriţi-vă pentru o băutură caldă pe traseu.

Tel Aviv, Israel

Dacă nu sunteţi pregătiţi să renunțaţi la sezonul însorit, soluţia este să mergeţi direct spre Tel Aviv, unde vara este departe de a se termina. Promenada de pe malul mării în stil Riviera este plină de viață, cu joggeri fără griji, magazine de tip boutique și restaurante excepționale care servesc preparate mediteraneene proaspete. O adiere lină se înalță pe cele 16 plaje care se întind de-a lungul coastei, făcând temperatura perfectă.

Gordon-Frishman este cea mai centrală și plină de distracţie în lunile de toamnă. Hilton, cea mai prietenoasă dintre plajele gay, este, de asemenea, preferata surferilor. Mergeți pe plaja Banana pentru apusuri de soare de neegalat cu un cocktail în mână la cafeneaua de pe plajă sau treceți pe la Delfinariu pentru un spectacol de toboșari și artiști pe nisip.

Muntele Fuji, Japonia

Toamna este o combinație unică dintre frunzele de un roșu izbitor și apele albastre copleșitor de pașnice din jurul Muntelui Fuji. Această frumusețe naturală este sărbătorită în timpul unui festival anual numit Fujikawaguchiko – Autumn Leaves Festival, care celebrează nuanța roșie bronz a cireșilor și arțarilor care acoperă zona. Tarabele cu mâncare deschise până noaptea târziu sub copacii puternic luminați transformă seara într-un moment romantic la poalele Muntelui. Scăpați de ceața care plutește deasupra lacului Kawaguchiko, trecând printre pini galbeni de Karamatsu, pe drumul ce urcă pe versanții Muntelui Fuji. Contrastul perfect de carte poștală dintre roci vulcanice întunecate, pini galbeni și vârful acoperit cu zăpadă este absolut ireal.

Ontario, Canada

Îmbrățișați transformarea dramatică pe care o aduce toamna în provincia Ontario a Canadei de la sfârșitul lunii septembrie până în octombrie. Nu prea departe de Toronto, Parcul Provincial Algonquin are 7.725 de kilometri pătrați de pădure densă, râuri întortocheate și lacuri liniștite. Vâsliți într-o canoe pentru cele mai bune locuri în care puteţi admira arțarii și stejarii roșii, ale căror culori de foc sunt reflectate în apă.

Pentru a ajunge în locul pe care Winston Churchill l-a numit „cea mai frumoasă plimbare de duminică după-amiază din lume”, mergeţi de-a lungul promenadei Niagara Parkway în timp ce admirați peisajul în stil impresionist sau, dacă preferați să explorați pe jos, mergeți printre copaci de 1000 de ani până la marginea stâncii, în Parcul Național Bruce Peninsula.

Dacă sunteţi în căutarea unor experienţe unice pe care să le trăiţi împreună cu cineva special sau pe care să le dăruiţi, Cadouri Perfecte este locul în care veţi găsi nenumărate opţiuni din care să alegeţi ceea ce vi se potriveşte cel mai bine. 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu