Ce sa faci cu bradul natural de Craciun

Exista inca multe case care sarbatoresc Craciunul cu un brad natural. Iar cand vine sfarsitul sarbatorilor, cel mai normal pentru ei este sa-l arunce.

Daca nu doresti sa faci asta, dar nu stii cum sa refolosesti bradul natural de Craciun, iata cateva optiuni pe care sa le iei in considerare:

Planteaza copacul

Daca ai cumparat un pom de Craciun adevarat, in ghiveci, cu radacini si tot, atunci ai sansa sa-l salvezi. Desi te avertizam deja ca va fi complicat, nu pierzi nimic si salvezi o viata totodata.

De ce este complicat? Pentru ca arborele a petrecut cateva saptamani in interiorul unei case si, de cele mai multe ori, la caldura, ceea ce nu avantajeaza deloc aceasta planta. De fapt, este posibil sa fi vazut tepi cazand, ramuri devin goale etc. Este obisnuit sa sufere de uscaciune in mediu cald.

Prin urmare, atunci cand vine vorba de salvare, expertii recomanda taierea crengutelor uscate, schimbarea ghiveciului si scoaterea lui afara, intr-o zona luminoasa.

Du-l intr-o zona de recuperare

Daca nu ai experienta cu plantele si crezi ca nu-ti vei putea salva bradul de Craciun, de ce nu-l duci la un profesionist?

Din ce in ce mai multe orase decid sa infiinteze puncte de colectare a pomilor de Craciun pentru a incerca sa-i salveze. In acest fel, nicio planta nu se pierde, sau cel putin ei asta incearca. Daca nu stii unde poate fi un punct de colectare, cel mai bine este sa suni la Consiliul Local al orasului tau. Ei ar trebui sa fie informati daca exista un astfel de serviciu si unde este amplasat.

Foloseste-l ca lemn de foc

De bine de rau, cand bradul de Craciun nu mai poate fi recuperat, pe langa folosirea lui drept compost, ai putea lua in considerare taierea lui si folosirea lemnului de foc care se produce din el. Daca ai un semineu, iti va fi la indemana pentru ca vei economisi bani. Daca nu, este posibil sa avi un prieten, un membru al familiei sau un vecin care il poate folosi.

Ai putea chiar sa folosesti acel lemn pentru a descoperi un hobby nou, de exemplu: sculptura in lemn, realizarea mestesugurilor, etc.

Transforma-l intr-un habitat pentru pesti

Daca locuiesti langa un iaz, un lac sau chiar un rau, bradul de Craciun poate deveni parte din acel habitat natural. Va servi drept refugiu pentru pesti si va fi un loc unde acestia vor putea putea gasi hrana, iar algele vor creste din ramurile sale.

Daca chiar este prea tarziu sa fie salvat, este convenabil sa-l arunci intr-un loc unde nu deranjeaza si unde nu este interzis, mai mult decat orice, pentru a nu primi amenda. Si daca este prea mare, poate fi necesar sa-l tai putin inainte de a-l arunca.

Retine ca, copacii, daca nu ii replantam si nu avem grija de ei, vor ajunge sa dispara si, daca vor inceta sa mai existe, si oxigenul va disparea, deci nici viata umana nu va putea continua. Nu crezi ca merita sa-ti salvezi bradul de Craciun sau sa te gandesti anul viitor la alternativa unor brazi artificiali de lux?

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu