Ce inseamna dotarea corecta a unui cabinet medical?

Ce inseamna dotarea corecta a unui cabinet medical?In momentul in care un cabinet medical trebuie sa fie dotat corespunzator, va fi nevoie de medical furniture. Mobilierul medical este cel care face ca un cabinet sa isi poata duce activitatea la bun sfarsit si sa se poata ocupa in mod corespunzator de pacienti.

Prin urmare, trebuie sa fie ales mobilier de cea mai buna calitate, care sa asigure totodata si utilizare indlunegata.

 • Un cabinet medical elegant, mobilat cu gust, este capabil sa comunice profesionalism si sa-l linisteasca pe pacient.
 • Autoritate si profesionalism. Mobilarea cabinetului medicului in mod corect este importanta, deoarece mobilierul este ca o rochie: trebuie sa exprime autoritate si profesionalism.
 • Incredere si competenta. La fel cum profesionistul din domeniul sanatatii nu se poate prezenta pacientilor intr-un mod batut sau dezordonat, cabinetul medicului trebuie sa fie amenajat in mod adecvat, adica intr-un mod care exprima incredere si competenta.
 • Profesia medicului si importanta comunicarii

Ce se subestimeaza la profesia medicala?

Uitam adesea ca a fi medic inseamna si a sti sa comunicam. Medicul trebuie sa-l linisteasca pe pacient in momentele de teama, precum si sa il asculte in cele mai dificile momente.

Pentru a comunica cu pacientul in cel mai bun mod, medicul trebuie sa fie capabil sa inteleaga starea emotionala a celor din fata sa. Specialistul in sanatate interactioneaza cu rezidentul in cel mai eficient mod posibil.

Functia mobilierului pentru cabinetele medicale: transmiterea increderii

Poate ati inteles deja ca, in sectorul sanatatii, a sti cum sa comunicati inseamna si transmiterea increderii.Increderea dintre medic si pacient este fundamentala: pacientul trebuie sa poata avea incredere in persoana care il va trata.

Si tocmai la nivelul increderii se releva functia fundamentala a mobilierului din cabinetul medicului. In acest sens, este usor de inteles cum obiectivul de urmat este principal atunci cand furnizati biroul specialistului este de a exprima incredere si autoritate.

Cu toate acestea, dincolo de mobilierul medical, cum ar fi patul pe care sa stea pacientul si toate echipamentele medicale, mobilierul pentru cabinetele medicale, cum ar fi biroul, fotoliul si biblioteca trebuie sa exprime personalitatea si abilitatile profesionistului.

 • Un cabinet de doctor prost mobilat

Imagineaza-ti un pacient care intra intr-un cabinet de doctor slab mobilat si aglomerat.  Probabil, daca ati fi pacientul, nici macar nu ati fi examinat de un medic care are un cabinet dezordonat si, in plus, este prost mobilat.

 • Un cabinet de doctor mobilat corespunzator

Acum, in schimb, imaginati-va pacientul intrand intr-un cabinet medical care este prezentat in mod ordonat si care este mobilat cu mobilier elegant. Studiul va reflecta expertiza si profesionalismul specialistului, iar pacientul va avea o impresie buna despre medicul din fata sa.

Cum sa mobilezi si ce mobilier de cabinet medical ar trebui sa cumperi

Cele de mai sus nu se aplica doar mobilierului de birou al unui medic specialist, ci si, de exemplu, mobilierului cabinetului de medicina generala.Sa facem o mica recapitulare. Pana in acest moment am inteles ca:

 1. Relatia medic-pacient se bazeaza pe incredere.
 2. Medicul poate exprima increderea in doua moduri: intelegand cum sa interactioneze cu pacientul la nivel comunicativ si sa-l intampine pe pacient intr-un cabinet mobilat cu grija, care il lasa pe pacient in largul sau.

Dincolo de echipamentul medical, care este indispensabil intr-un cabinet ambulatoriu, cabinetul medicului poate fi mobilat cu mobilier de birou, precum birou, fotoliu, biblioteca, dulap, scaune pentru oaspeti. Pornind de la aceste ipoteze, intrebarile legitime sunt: ​​cum sa mobilezi cabinetul medicului si ce mobilier sa cumperi.

De ce este important ca mobila din cabinetul medical sa fie de calitate foarte buna?

In momentul in care este cumparata mobila pentru cabinetul medical, piesele de calitate vin cu o serie de avantaje dupa cum urmeaza:

 • Mobila isi va amortiza costurile foarte rapid pentru ca va fi folosita pentru mult timp fara sa necesite inlocuire;
 • Mobila poate fi comandata inclusiv online si nu trebuie ca cineva sa se deplaseze pentru a o prelua;
 • Mobila raspunde tuturor nevoilor cabinetului medical in care va fi amplasata si utilizata;
 • Nu exista riscul ca piesele de mobilier sa se deterioreze exact atunci cand specialistul are cea mai mare nevoie de ele;
 • Actul medical poate fi efectuat la cele mai inalte standarde posibile, fara probleme.

La toate acestea se adauga si faptul ca fiecare cabinet medical care dispune de mobilierul potrivit va dovedi profesionalism. Un cabinet care are numeroase piese improvizate sau in stari avansate de degradare, va parea cu siguranta neingrijit si va pierde increderea pacientilor, chiar daca inauntru lucreaza medici cu experienta.

Un alt aspect la fel de important este faptul ca atunci cand mobila este foarte veche si cabinetul arata ca si cand ar fi fost facut cu zeci de ani in urma, chiar daca mobila este intacta si nu pare deteriorata ea trebuie schimbata pentru a oferi un aspect si o ergonomie specifica prezentului, altfel pacientii vor dori doar sa plece cat mai departe.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu