Aromaterapia – Ulei esențial Copaiba

Uleiul esențial Copaiba pe care îl poți găsi pe site-ul dianagubas.com este unic și util datorită conținutului său ridicat de beta-cariofilenă. Conține o cantitate record de beta-cariofilenă (până la 72%) – o substanță cu puternice proprietăți antiinflamatorii.

Pentru comparație: în uleiurile esențiale, care sunt, de asemenea, considerate bogate în această componentă, cuișoarele și imortelele conțin doar 5 până la 12% din cariofilenă, iar în ardeiul negru nu mai mult de 20%. Cariofilena este comparabilă în activitatea antiinflamatorie cu medicamente precum antiinflamatoarele nesteroidiene ibuprofen sau diclofenac și cu hormoni corticosteroizi: prednisolon, dexametazonă. 

Ulei esenţial Copaiba – Beneficii

Cu toate acestea, el nu are efectele secundare ale acestor medicamente. Nu rănește mucoasa gastrică, poate fi folosit și pentru boala ulcerului peptic. DoTerra obține ulei esențial Copaiba din copacul Copaifera găsit în pădurile tropicale tropicale din Brazilia. Copaifera este un arbore veșnic verde de dimensiuni medii, cu o înălțime de până la 12 metri. Lemnul Copaifera este ușor, poros, cu pete de rășină.

Dacă se face o incizie pe trunchiul unui copac, atunci o sevă rășinoasă va începe să iasă în evidență – o sevă, numită balsam copay. O rețea de colecționari speciali o colectează manual pentru companie. Au fost efectuate studii clinice care confirmă efectul pozitiv al uleiului esențial Copaiba asupra următoarelor boli: sinuzită, bronșită, boli ale pielii (acnee, psoriazis, dermatită, boli fungice, inclusiv unghii), amigdalită, ulcer gastric și ulcer duodenal, cistită, pielonefrită , angină pectorală, herpes, gonoree, leishmanioză, lupus eritematos sistemic, afte, vaginite, sindroame de durere după leziuni și artrită. 

Poate fi folosit pentru a opri sângerarea și pentru a trata hemoroizii. În ginecologie: reduce creșterea focarelor endometriozei. Unul dintre puținele uleiuri care pot ajuta la incontinența urinară; de exemplu, la femeile aflate în postmenopauză cu slăbirea mușchilor pelvieni și urinare involuntară atunci când tușește sau râde. În caz de patologie bronho-pulmonară, calmează atacurile de tuse, reface respirația. De asemenea, este bine de utilizat pentru diferite patologii ale aparatului locomotor: ameliorează umflăturile și durerile în caz de leziuni și microtraumatisme, vânătăi, entorse, inflamația articulațiilor și a sacilor periarticulari, restabilește mobilitatea articulațiilor, elimină crăpăturile și oferă libertate de mișcare. 

Uleiul esențial Copaiba restabilește procesele metabolice, și prin urmare este deosebit de eficient.Pentru durerile de cap, acest ulei este utilizate pentru presopunctură. Este utilizat pentru diverse patologii cutanate, cum ar fi furuncule, abcese, răni, (reduce aspectul cicatricilor formate), erupții cutanate asociate cu situații stresante, calusuri, inclusiv uscate, psoriazis, dermatită. Îmbunătățește starea pielii, a părului. Proprietățile sale antiinflamatoare și antiseptice fac din uleiul Copaiba soluția ideală pentru cei care suferă de acnee. Datorită acțiunii sale antiinflamatorii puternice, reduce roșeața în jurul acneei, făcând-o mult mai puțin vizibilă. Pentru acnee, uleiul esențial este utilizat în sens punctual în forma sa pură pentru inflamație și într-un produs de îngrijire – în concentrație de 1-2%. 

Ameliorează mâncărimea și inflamația pielii în caz de mușcături de insecte. Este utilizat pentru prevenirea cariilor, este un puternic antioxidant natural, calmează și întărește sistemul nervos. Utilizarea uleiului copaiba activează circulația sângelui, are un efect vasodilatator, hipotensiv, diuretic ușor, expectorant. Ajută la ameliorarea durerii, ameliorarea spasmelor, eliminarea congestiei și accelerarea vindecării rănilor. Ingerarea uleiului de copaiba sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, imunitar, digestiv, nervos și respirator.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu