Tot ce trebuie sa stim despre echipamentele individuale de protectie

Tot ce trebuie sa stim despre echipamentele individuale de protectieOri de cate ori exista o sarcina sau un loc de munca care implica un fel de risc pentru mediu si pentru un angajat, angajatorul trebuie sa furnizeze echipament de protectie individuala, cum ar fi o jacheta protectie, o casca, protectie pentru ochi, etc., in functie de situatie.

Nu numai ca protejeaza angajatul de vatamarea directa, dar echipamentul de protectie reduce de asemenea costul accidentelor, creste prima de compensare a lucratorilor si timpul de nefunctionare al angajatilor din cauza ranilor care pot fi prevenite.

Echipament de protectie individuala definit

Pe scurt, echipamentul individual de protectie sau EIP implica aproape orice echipament purtabil pe care un angajat l-ar folosi pentru a evita ranirea in timp ce lucreaza.

Acest lucru poate varia de la ceva la fel de simplu ca manusile si un sort pentru un bucatar pana la o tinuta pentru corpul intreg pentru un pompier. In functie de natura muncii, echipamentul individual de protectie poate include casti, protectie a ochilor, protectie a corpului, protectie pentru picioare si maini, jacheta protectie si orice echipament care are acelasi scop.

In plus, angajatorii sunt responsabili de asemenea, de instruirea angajatilor cu privire la modul de utilizare a echipamentelor individuale de protectie necesare, si asigurarea respectarii conformitatii.

EIP este un termen foarte generic si acopera o gama larga de materiale si echipamente potentiale. Pentru a oferi standarde si claritate cu privire la EIP pentru mai multe industrii, Institutul National pentru Securitate si Sanatate in Munca sau NIOSH ofera o cantitate extinsa de indrumari.

Aceste informatii, sub forma de rapoarte, ghiduri, reglementari si sfaturi industriale, abordeaza totul, de la boli la raniri directe si chiar situatii de deces, cu cele mai cuprinzatoare informatii despre echipamentele individuale de protectie.

Diferitele tipuri de echipamente PPE

Deoarece EIP variaza de la o industrie la alta, anumite tipuri de echipamente se aplica anumitor tipuri de munca. In mod clar, muncitorii din constructii trebuie sa aiba casti pentru protectia capului si bocanci cu bombeu metalic pentru protectia picioarelor. Cititi in continuare pentru ca veti afla mai multe detalii despre diferite tipuri de echipamente de protectie individuala.

Este foarte important sa aflati despre acestea cateva detalii de baza, pentru ca daca lucrati in diferite medii in care este necesara utilizarea lor si neglijati acest aspect, puteti avea de suferit, si va puneti viata in pericol.

Protectie pentru ochi

Pentru ochii si zona fetei din apropierea lor, ochelarii de protectie tind sa fie cel mai frecvent tip de echipament.

Chiar si in birouri si in laboratoare, unde exista posibilitatea de a zbura resturi sau stropi, protectia ochilor este o necesitate. Interesant este ca poate fi la fel de util sa fie purtati ochelarii de protectie si in diferite alte domenii de lucru, cum ar fi in bucatarie sau in fabrici, dar cerintele variaza, iar majoritatea bucatariilor comerciale nu necesita protectie a ochilor. Fabricile in schimb da.

Protectie pentru gat si cap

Echipamentul individual de protectie pentru cap si gat este adesea asociat cu vehicule, avioane si transporturi care au probabilitatea de a arunca angajatul in mod violent si brusc. Soferii de masini de curse si soferii de testare, de exemplu, folosesc de obicei o protectie extinsa a capului si gatului.

Cu toate acestea, multe industrii necesita doar o casca pentru a evita caderea ranilor la cap. Muncitorii de pe santier, operatorii din fabrici si nu numai, folosesc doar o casca de protectie pentru cap.

Echipamente de protectie pentru urechi

In cazul in care exista o extrema de expunere la sunet in mod regulat, angajatilor trebuie sa li se asigure protectie pentru urechi. Unii angajatori ar putea opta pentru dopuri de urechi din spuma, dar nivelurile ridicate de zgomot necesita casti de urechi profesionale care cuprind intreaga ureche.

Acest lucru poate fi vazut in diferite activitati, de la exploatarea miniera si conducerea vehiculelor mari si puternice, si pana la cei care lucreaza in diferite ateliere.

Protectia mainilor si a bratelor

Protectia membrelor este asigurata frecvent sub forma de protectii pentru brate si manusi. Oamenii trebuie inca sa-si poata face treaba, dar echipamentul de protectie este adesea folosit pentru a preveni ranirea cauzata de temperatura, cum ar fi arsurile, dar si diferite alte accidente.

Echipamente de protectie pentru picioare

In cazul picioarelor, echipamentul de protectie este adesea sub forma de cizme cu talpi de protectie, protectie dura a degetelor de la picioare oferita de bocancii cu bombeu metalic.

Protectie pentru plamani

In cazul in care angajatii sunt expusi la medii cu materiale periculoase care pot fi inhalate, echipamentul de respiratie este o necesitate. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca o masca cu filtre sau la fel de elaborat ca un sistem de respiratie complet si un rezervor de oxigen conectat. Mai mult, nu numai ca este necesara instruirea pentru functionare, dar echipamentul de respiratie trebuie testat in mod regulat pentru functionarea de 100%.

Protectie pentru tot corpul

In cazul expunerii continue sau repetitive la medii daunatoare, este necesara protectie completa a corpului. Pompierilor de exemplu, li se ofera echipament de protectie corporala sub forma unui costum complet, precum si echipament de respiratie atunci cand intra intr-o cladire in flacari.

Chiar si afara, atunci cand au de stins un incendiu, echipamentul de protectie individuala implica un costum complet, manusi, cizme, casca, ochelari de protectie.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu