De ce este atat de popular cozonacul cu nuci si unt de la Boromir?

De ce este atat de popular cozonacul cu nuci si unt de la Boromir?Fara doar si poate, cel mai popular si cel mai cunoscut desert din Romania este cozonacul, iar romanilor le plac diferite sortimente de cozonac. Unul dintre cele mai apreciate sortimente de cozonaci, este cel cu nuci si unt.

A trecut insa vremea in care femeile pierdeau timpul in bucatarie preparand cozonaci. Acum, acestea pot comanda cozonac cu nuci si unt Boromir, care este unul dintre cei mai deliciosi cozonaci de la Boromir.

De la Boromir Market insa, fiecare isi poate alege orice alt sortiment de cozonac, care este cel putin la fel de gustos si de delicios precum cel facut la mama acasa, in cuptorul din curte. Revenind insa la cozonacul cu nici si unt de la Boromir, acesta este atat de apreciat si de popular datorita ingredientelor sale de baza, si anume untul si nucile, despre care puteti afla mai multe detalii citind articolul pana la final.

Untul din cozonacul de la Boromir

Untul este produs prin separarea smantanii de lapte (de vaca in general, desi exista si alte soiuri diferite), apoi se toarna smantana pentru a scurge lichidul suplimentar. Deoarece este compus in principal din grasimi, untul este un aliment bogat in calorii. O lingura (14 grame) de unt ambaleaza aproximativ 100 de calorii, ceea ce este similar cu o banana de dimensiuni medii.

Untul contine CLA, un tip de grasime care poate avea proprietati de combatere a cancerului, ajuta la reducerea grasimii corporale si la imbunatatirea functiei imune. Untul contine butirat, un tip de grasime care poate imbunatati sanatatea digestiva, reduce inflamatia si poate sustine controlul greutatii in conformitate cu studiile efectuate pe oameni.

De-asemenea mai trebuie facuta si precizarea ca untul este bogat in grasimi saturate. Desi grasimile saturate nu pot fi legate de un risc mai mare de boli de inima, inlocuirea acestora cu grasimi polinesaturate este asociata cu un risc mai mic de evenimente cardiovasculare.

Iata asdar, cat de important este untul pe care il contine cozonacul cu nuci si unt de la Boromir. Plus de asta, trebuie sa aflati cateva detalii si despre nuci, pentru a intelege si mai bine de ce trebuie sa savurati neaparat acest cozonac delicios.

Nucile

Nucile au la randul lor o multime de beneficii pentru sanatate, indifetent ca le mancati goale, dintr-un castron, sau ca le consumati ca parte a unui cozonac cu nuci si unt de la Boromir.

Unele studii sugereaza ca consumul de 1 uncie (28 grame) de nuci zilnic, inclusiv nuci, ca parte a unei diete sanatoase pentru inima poate ajuta la imbunatatirea tensiunii arteriale. Deci, cateva felii de cozonac mancate pe zi (dimineata, la amiaz si seara), va pot oferi o multime de beneficii precum imbunatatirea tensiunii arteriale.

Consumul de nuci va poate ajuta sa controlati diabetul de tip 2 si sa va reduceti riscul de boala, deoarece nuca va poate ajuta sa va controlati greutatea. Nucile ar putea avea efecte mai directe si asupra controlului glicemiei.

Acesta este inca un motiv intemeiat pentru a manca acest cozonac cu nuca si unt de la Boromir. In plus, este vorba despre cel mai delicios cozonac de pe piata, un cozonac cu nuca si unt cum nici la mama acasa nu am mancat nici unul dintre noi.

In incheierea discutiei despre nuci, trebuie sa aveti la cunostinta ca in ciuda faptului ca sunt bogate in calorii, este posibil sa nu absorbiti toate caloriile din nuci. In plus, acestea va pot ajuta chiar sa controlati apetitul si foamea.

Deci, atunci cand va este foame, cel mai simplu este sa mancati doua – trei felii de cozonac cu nuci si unt de la Boromir. Datorita caloriilor pe care nucile dar si untul le au in compozitie, cu siguranta veti reusi sa va controlati foamea si apetitul.

Tinand cont de cat de multe beneficii au nucile dar si untul, dar si de gustul absolut delicios al cozonacului de la Boromir ale carui ingrediente de baza sunt nucile si untul, este firesc ca acesta sa fie cel mai popular cozonac.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu