Tipuri de clor pentru tratarea apei din piscina si metode de tratare a apei cu clor

Tipuri de clor pentru tratarea apei din piscina si metode de tratare a apei cu clorClorul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de tratare a apei din piscina, nivelul acestuia in apa fiind reprezentativ pentru o apa curata, aflata in parametri ideali pentru a inota in siguranta si fara riscul aparitiei unor probleme de sanatate.

Insa pentru a alege formula potrivita de clor pentru apa din piscina, este nevoie sa cunosti cateva informatii despre acesta.

Clorul potrivit pentru tratarea piscinei poate veni in trei forme diferite: tablete, praf sau lichid.

Tabletele de clor reprezinta una dintre metodele de clor lent piscina, dat fiind ca acestea sunt utilizate cu un dozator care le permite sa fie eliberate in piscina in mod constant, intr-o perioada mai mare de timp.

Acest lucru face ca tabletele de clor sa fie cea mai usoara forma de clor de utilizat si cea mai recomandata si utilizata de catre majoritatea proprietarilor de piscine domestice.

Aceste tablete pot contine si alte substante utile, cum ar fi algicidele sau clarificatorul de apa, formula care te scuteste de achizitionarea si adaugarea acestora in mod independent in apa.

Clorul sub forma de pulbere mai este intalnit si sub denumirea de granule de clor. Acesta este fie presarat direct in apa din piscina, fie dizolvat intr-un recipient separat inainte de a fi turnat in apa pentru tratare.

Aceasta abordare este una mai practica, oferind, de asemenea, un control mai mare asupra nivelului de clor prezent in apa din piscina.

Clorul lichid este considerat, de regula, cea mai ieftina optiune. Acesta este turnat direct in piscina, insa este nevoie de acordarea unei atentii deosebite nivelului pH-ului apei, deoarece necesita o echilibrare atenta a substantelor chimice din apa.

Clorul lichid reprezinta o optiune populara mai ales pentru piscinele comerciale, mai mari, deoarece poate fi adaugata in mod rapid o cantitate mare de clor pentru tratarea apei.

In functie de tipul de clor folosit, exista trei metode potrivite pentru ca acesta sa fie adaugat in apa din piscina, acestea avand diverse avantaje si dezavantaje proprii.

Clorul poate fi adaugat in apa cu ajutorul unui dozator plutitor de clor. Acesta este un mic recipient pentru cloruri care pluteste la suprafata bazinului si permite clorului sa se dizolve incet si sa fie eliberat in apa.

Acesta reprezinta cel mai ieftin si cel mai simplu mod de a adauga clor in apa, insa si cel mai putin eficient.

Dat fiind ca pluteste la suprafata, acesta nu disperseaza clorul foarte bine si duce, in final, la o igienizare deficitara. De asemenea, un astfel de dozator tinde sa se blocheze pe scara sau treptele piscinei si duce la acumularea clorului eliberat doar intr-o anumita zona a piscinei, ceea ce poate duce la aparitia marginilor inalbite ale bazinului.

O alta metoda de adaugare a clorului in apa este reprezentata de dispersarea acestuia prin sistemul de filtrare. Acesta este conceput pentru a trage, a curata si a face sa circule apa din piscina.

O parte din acest sistem este reprezentata de skimmer, acesta putand fi utilizat tocmai pentru tratarea apei cu clor.

Metoda este una eficienta, deoarece clorul este transmis in toata apa prin sistemul de filtrare, neexistand riscuri precum cele amintite mai sus in cazul dozatorului plutitor.

Poate fi aleasa si varianta unui cloror automat, acesta fiind atasat la sistemul de filtrare pentru a administra o cantitate masurata de clor in piscina in mod constant, pe pilot automat.

Aceasta metoda permite eliberarea unei doze mari de clor deodata in piscina sau reglarea pentru eliberarea clorului lent in piscina.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu