Tratarea diverselor suprafete cu vopsele eficiente

Tratarea diverselor suprafete cu vopsele eficientePentru acoperirea diverselor suprafete care necesita un tratament special astfel incat sa fie protejate de daune, vopseaua lichida este una dintre cele mai bune variante.

Aceasta este utilizata si in procesul de acoperire a metalului supus coroziuniunii si se aplica cu ajutorul unui pistol de pulverizare.

Vopseaua este pulverizata pe suprafata metalica in unul sau mai multe straturi, in functie de tipul de vopsea lichida utilizata, dar si de scopul acoperirii: grund, finisaj sau strat intermediar.

Acest tip de vopsea poate fi aplicat tuturor tipurilor de materiale metalice, reprezentand in acelasi timp una dintre variantele de tratamente de suprafata care pot fi folosite pentru protejarea metalului. Aceasta are o buna rezistenta la uzura si la impact, precum si la atacuri chimice, la foc si la coroziune.

Dintre tipurile de vopsea lichida utilizate ca tratamente de suprafata pentru diverse suprafete de acoperit se numara vopseaua lichida epoxidica, vopseaua lichida poliuretanica, vopseaua lichida poliaspartica.

Vopseaua epoxidica lichida reprezinta o alegere perfecta pentru cei care vor sa protejeze mai ales suprafetele metalice de substante chimice si de daunele diverse pe care acestea le-ar putea provoca.

De asemenea, aceasta ofera o protectie excelenta impotriva coroziunii, protejeaza impotriva zgarieturilor si este rezistenta la apa si la impact, ceea ce o face potrivita pentru orice tip de suprafata. Sunt disponibile mai multe variante de finisaje, de la lucios la mat sau chiar transparent si poate fi folosita ca strat de acoperire, de grund sau ca strat intermediar.

Vopseaua poliuretanica este potrivita pentru metalele dure si pentru plastic. Finisajul acesteia este unul stralucitor si ofera o rezistenta extrem de cresccuta, fiind in acelasi timp un foarte bun protector impotriva razelor solare.

Aceasta protejeaza in mod eficient stratul primar si pastreaza luciul initial pe care il ofera vopseaua.

Vopseaua poliaspartica inlocuieste vopselele conventionale, respectiv pe cele epoxidice si pe cele poliuretanice. Aceasta se aplica intr-un singur strat, insa procesul de aplicare necesita un nivel mai ridicat de expertiza datorita uscarii sale rapide.

Acest aspect reprezinta, in acelasi timp, si un avantaj, deoarece este vorba de cresterea productivitatii.

Vopseaua lichida obisnuita pentru metal este potrivita pentru toate tipurile de suprafete, inclusiv pentru cele care implica sudarea sau aplicatiile mecanice. Aceasta poate fi folosita si atunci cand sunt aplicate mai multe straturi in vederea prevenirii coroziunii metalelor.

Este utilizata in toate domeniile industriale pentru centrale electrice, echipamente si materiale militare, statii de epurare a apelor, industria feroviara, industria eoliana, sisteme de alimentare, industria auto, tot ce tine de industria lemnului, motoare electrice si masini hidraulice, echipamente si materiale medicale, in turnatorii, pentru echipamentele de ferma etc.

Avantajele acestei vopsele lichide pentru tratarea suprafetelor din metal se refera inainte de toate la precizia ridicata cu care poate fi aplicata si la o pretratare a suprafetelor mai putin solicitanta.

Vopseaua poate fi aplicata cu un pistol de pulverizare, fiind un proces rapid, cu un timp de uscare redus. Este foarte importanta degresarea inainte de aplicarea stratului de vopsea, insa aceasta etapa nu mai este atat de chinuitoare ca atunci cand se folosesc alte tipuri de vopsea.

Aplicarea unei vopsele de acest fel duce la obtinerea unui finisaj optim, rezultatul acoperirii fiind unul uniform, acesta oferind, in acelasi timp, si protectia de suprafata necesara diverselor tipuri de materiale pentru a nu fi atacate de diversi daunatori.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu