Plănuiești o vacanță cu prietenii la munte? Uite ce să NU îți lipsească din bagaj!

Poză de Maarten Duineveld pe Unsplash.com

Plănuirea unei vacanțe alături de prieteni la munte înseamnă aventură, priveliști superbe și amintiri de neuitat, indiferent dacă e vorba de o excursie la schi, o expediție de drumeție sau relaxare în mijlocul naturii. Însă, nu uita că împachetarea lucrurilor potrivite este cheia unei călătorii plăcute, iar dacă nu știi exact ce să iei cu tine, în continuare găsești câteva sfaturi despre cum ar trebui să-ți faci bagajul atunci când te pregătești pentru un concediu la munte cu prietenii.

Iată ce să ai în bagaj atunci când mergi la munte cu prietenii

Îmbrăcăminte adecvată

Vremea de munte poate fi imprevizibilă, cu temperaturi fluctuante pe parcursul zilei, așa că pune în bagaj haine adecvate, care să țină de cald, inclusiv lenjerie termică, jachete din lână, geacă groasă și pantaloni impermeabili. Pe lângă asta, mănușile, căciulile și fularele sunt esențiale pentru menținerea extremităților calde în aerul rece de munte. Dacă vrei să te bucuri de haine outdoor de calitate, ideale pentru munte, aruncă un ochi pe himalaya.ro și alege o geacă de iarnă de damă, care îți va ține de cald și la cele mai scăzute temperaturi!

Încălțăminte robustă

Totodată, încălțămintea confortabilă și rezistentă nu trebuie să-ți lipsească dacă plănuiești să explorezi terenul montan, iar în funcție de activitățile tale, pune în bagaj bocanci de drumeție cu un suport bun pentru glezne, bocanci de zăpadă impermeabili, dar și adidași comozi pentru ieșirile casual. Astfel, nu va trebui să-ți faci griji în privirea stabilității și vei preveni disconfortul în timpul plimbărilor sau drumețiilor lungi.

Protecție solară

Soarele de munte poate fi intens, chiar și la temperaturi mai mici, așa că nu te lăsa păcălit/ă, chiar dacă e iarnă. Pune în bagaj și protecție solară cu un nivel SPF ridicat, de 30-50, ca să-ți protejezi pielea de razele UV, care pot fi foarte dăunătoare. Pe lângă asta, ia-ți și ochelari cu protecție împotriva razelor ultraviolete, ca să-ți protejezi ochii în timp ce schiezi sau faci snowboard.

Baterie portabilă pentru telefon

Pentru că e important să rămâi mereu conectat, mai ales în caz de urgență, pune în valiză și un încărcător de telefon sau baterie portabilă, ca să ai mereu telefonul încărcat în timp ce escaladezi munții. Astfel, poți să chemi ajutoare în cazul în care se întâmplă un eveniment neprevăzut și poți acționa în timp util.

Recipiente pentru alimente și băuturi

Nu în ultimul rând, dacă vrei să te bucuri de băuturi calde în timp ce admiri peisajul motan, iar frigul stă să-ți intre în oase, ia-ți la tine recipiente care izolează termic orice aliment sau băutură pe perioade cât mai lungi de timp. Așadar, un termos este indispensabil în astfel de situații, deoarece poți păstra în el tot felul de băuturi de care te poți bucura în timpul călătoriei la temperatura ideală.

Prin urmare, asigură-te că ai aceste lucruri în bagaj și vei fi pregătită așa cum trebuie pentru o vacanță de neuitat la munte cu prietenii. Chiar dacă distracția este pe primul loc, nu neglija aspectele importante ce țin de siguranța și confortul tău!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu