Panouri fotovoltaice: ce sunt?

https://khris.ro/panouri-fotovoltaice-ce-sunt/Panourile solare fotovoltaice produc energie electrica de la soare. Este un sistem foarte fiabil, care nu genereaza poluare sau zgomot in locul in care este instalat. Cu toate acestea, aceasta piata evolueaza foarte rapid si nu este intotdeauna usor sa stii ce tip de panou sa alegi.

Cum alegem un panou fotovoltaic?

Panoul fotovoltaic va permite sa produceti energie electrica acolo unde aveti nevoie de ea. Puterea unui panou solar depinde de mai multe elemente: puterea sa, gradul de insorire, orientarea si inclinarea sa si caracteristicile sale tehnice. Puteti foarte simplu economisi energia colectata in cazul în care producția de energie furnizată de sistemul nostru este mai mare decât necesarul de consum.

Masurarea spatiului disponibil

In cazul unei ambarcatiuni sau al unei rulote, spatiul disponibil este un obstacol in calea unei autonomii complete prin intermediul energiei solare. Trebuie sa determinati suprafata disponibila pentru a cunoaste puterea solara maxima pe care o puteti pune. In unele cazuri, aceasta putere va fi prea mare sau prea mica. Prin urmare, este necesar sa cunoasteti aceste date pentru a determina tipul de kit solar care va fi potrivit pentru vehiculul vostru.

Sursa externa de energie

Se poate intampla ca aceasta etapa sa fie evitabila sau inevitabila, aceasta va depinde de nevoile voastre si de confortul pe care doriti sa il integrati in vehiculul vostru. Cu toate acestea, tineti cont de discursul nostru care vizeaza sobrietatea energetica: orice consum mai mic va insemna o investitie mai mica in energie solara sau in alta sursa de energie. Adesea, este mai bine sa investiti in aparate eficiente din punct de vedere energetic din clasa A+, A++ sau chiar A+++, decat sa pastrati un frigider vechi si sa fiti nevoiti sa instalati un kit solar substantial. In cazul in care energia solara nu este suficienta, exista si alte surse de energie care pot fi folosite pentru a o completa:

  • Panou cu alternator

Prima si cea mai simpla metoda este de a utiliza alternatorul motorului prin intermediul unui cuplaj splitter pentru a reincarca bateria motorului.

  • Panou cu generator

O alta sursa de energie practica si compacta este utilizarea unui generator ca sursa de rezerva in timpul iernii, de exemplu. Va fi necesar sa o porniti atunci cand cererea de energie va fi consecventa, o pornire a aparatelor consumatoare, sau daca bateriile sunt prea descarcate. Exista chiar si grupuri cu pornire automata, care vor porni automat in functie de conditiile dorite.

  • Panou cu turbina eoliana

O alta solutie este utilizarea unei turbine eoliene care va fi pozitionata in paralel cu regulatorul de pe baterie. Turbina eoliana trebuie sa aiba propriul regulator de sarcina. Morile de vant pentru camionete nu sunt foarte eficiente, deoarece sunt foarte mici si nu sunt foarte interesante pentru noi. Cu toate acestea, va lasam pe voi sa va faceti propria opinie.

Pentru a rezuma: Dimensionarea unui kit solar pentru barci este un set de concesii, nu exista o solutie perfecta, fiecare proiect este diferit si alegerile facute trebuie sa corespunda asteptarilor voastre.

Informatii interesante despre energia solara

Utilizarea energiei solare a crescut constant in ultimele doua decenii, din ce in ce mai multi oameni realizand valoarea extraordinara a utilizarii panourilor solare. In SUA, cererea pentru instalarea de panouri solare a crescut de la 0,34 gigawati in 2008 la 97,2 in prezent, ceea ce este suficient pentru a alimenta echivalentul a 18 milioane de case americane medii. Vestea buna este ca aceasta cerere crescuta ajuta la reducerea costurilor. Din 2014, costul panourilor solare fotovoltaice a scazut cu aproape 70%. Departamentul de Energie al SUA estimeaza ca, pana in 2030, cel putin una din sapte case americane va avea un sistem solar fotovoltaic pe acoperis .

Energia solara este energia derivata din lumina soarelui. Indiferent daca va dati seama sau nu, soarele alimenteaza deja planeta noastra, oferind energia necesara pentru a ne mentine mediul si populatia in crestere. Cantitatea de lumina solara care ajunge in atmosfera pamantului este suficienta pentru a ne alimenta toate nevoile, si apoi cateva. Potrivit Departamentului de Energie al SUA, 173.000 de terawati de energie solara lovesc continuu pamantul , ceea ce reprezinta de peste 10.000 de ori consumul total de energie din lume! Soarele este o resursa gratuita, durabila si curata pe care o putem folosi in locul electricitatii conventionale pentru a ne alimenta viata. Energia solara poate fi utilizata pentru a furniza caldura, lumina si alte nevoi dependente de electricitate in case si cladiri.

Exista un motiv pentru care atat de multi proprietari de case si companii apeleaza la energia solara. Beneficiile sunt incontestabile si nu doar pentru indivizi, ci si pentru planeta in ansamblu.

Diferenta dintre energia solara si electricitatea conventionala este ca energia solara nu se bazeaza pe utilizarea combustibililor fosili, nu polueaza aerul sau apa si nu contribuie la incalzirea globala, ceea ce o face optiunea preferata pentru multi. Energia solara functioneaza cu resursele naturale ale pamantului, in timp ce electricitatea conventionala le epuizeaza sau dauneaza.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu