Noua tehnologie Metaverse iti permite sa saruti si sa simti

Metaversul a permis ca visele si fanteziile sa devina realitate in lumea virtuala. Iar mai nou oamenii de stiinta au dezvoltat o tehnologie care permite unei persoane sa „sarute” pe cineva si sa perceapa senzatia sarutului la nivelul gurii, buzei si limbii.

Noua tehnologie a fost posibila cu ajutorul unor transductoare ultrasonice adaugate la headset-ul pentru realitatea virtuala (VR). Se pare ca noua tehnologie secreta stimuleaza atingerea prin aplicarea vibratiilor si a fortei, modificand headset-ul VR.
Tehnologia permite, de asemenea, unei persoane aflate in metavers sa bea dintr-o fantana virtuala de apa, sa bea ceai sau cafea si chiar sa fumeze o tigara.
Ea permite utilizatorului sa genereze vibratii in jurul gurii, pentru ca noua tehnologie imersiva permite scenarii aproape reale.

Noii ochelari VR au fost dezvoltati de cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Pennsylvania. Ei utilizeaza o „tinta haptica” cu toate componentele integrate.
Cercetarea a aratat ca sistemul haptic functioneaza cel mai bine pe buze, dinti si limba. Studiul spune ca experienta utilizatorului a aratat ca „sistemul imbunatateste realismul si imersiunea in realitatea virtuala”.
In plus, conform studiului „participantii au preferat in unanimitate sa foloseasca sistemul nostru decat sa nu aiba deloc feedback haptic, semnaland ca raspunsul haptic la nivelul gurii ar putea fi un plus interesant pentru sistemele VR pentru consumatori”.

Sursa: https://www.wionews.com/world/new-metaverse-technology-allows-you-to-kiss-and-feel-475082

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu