Motive pentru care afacerea ta are nevoie de un contabil

Motive pentru care afacerea ta are nevoie de un contabilMulti proprietari de intreprinderi mici nu isi dau seama ca aproximativ 50% dintre firmele din Europa esueaza chiar din primele 18 luni de activitate. De obicei, una dintre principalele cauze este gestionarea financiara deficitara.

In ciuda faptului ca toti proprietarii de afaceri intampina aceasta problema, majoritatea aleg sa isi gestioneze banii singuri. Un raport recent a constatat ca 53% dintre proprietarii de intreprinderi mici nu apeleaza deloc la un contabil, iar 27% dintre acesti respondenti folosesc metoda clasica (pixul si hartia) pentru a tine evidenta banilor. Este evident ca intreprinderile mici au nevoie de profesionisti pentru a se dezvolta, iar pentru acest lucru pot accesa realcont.ro.

Contabilii pot efectua o evaluare cuprinzatoare a finantelor si pot crea o prognoza pe tot parcursul anului pentru a mentine profitul ridicat al afacerii.

Poate fi descurajant sa lasi un strain sa aiba acces la toate detaliile ce tin de modul in care se desfasoara afacerea ta, mai ales daca ai avut probleme cu gestionarea finantelor in trecut. Dar parteneriatul cu un contabil te va ajuta de fapt sa iti atingi obiectivele si sa ai profit pe termen lung. Asadar, iata cateva motive pentru care este important sa ai un parteneriat cu un contabil.

  1. Deduceri

Majoritatea proprietarilor de firme se gandesc frecvent la modul in care isi pot maximiza deducerile. Un contabil te poate sprijini, identificand cu usurinta aceste potentiale deduceri pe tot parcursul anului si te poate sfatui cum sa iei decizii strategice pentru a le maximiza.

  1. Auditul

Un audit poate fi usor evitat daca primesti indrumarea si consilierea unui contabil pe tot parcursul anului. Exista multe explicatii cu privire la motivul din cauza caruia o companie este auditata: de la prea multe greseli in formularele de impozite, pana la radieri excesive.

Gandeste-te la un contabil ca la un partener pe termen lung pentru afacerea ta.

  1. Economisesti timp si energie

Majoritatea antreprenorilor considera ca, daca au un buget restrans, nu isi vor permite sa angajeze un contabil. Daca te gandesti cat timp si efort consumi incercand sa iti gestionezi singur finantele (ca sa nu mai vorbim de posibilele erori pe care le-ai putea intampina in timpul raportarii, precum si pierderile aferente deciziilor financiare gresite), beneficiile depasesc cu siguranta costul.

In calitate de antreprenor, accentul ar trebui sa se concentreze asupra conducerii afacerii tale. Investitia intr-un contabil profesionist si angajarea acestuia ca si consilier de afaceri, te vor ajuta sa iti canalizezi energia doar spre obiectivele afacerii.

  1. Vei lua decizii rapid

Majoritatea proprietarilor de afaceri, sustin ca isi doresc sa poata observa cu usurinta consecintele si implicatiile potentiale ale achizitionarii unui birou mare sau ale crearii mai multor locuri de munca. Daca ai un contabil ca si consilier financiar, care sa te ajute cu bugetarea si monitorizarea constanta a fluxului de numerar, vei putea analiza toate obstacolele care ar putea aparea.

  1. Planificare

In cele din urma, unul dintre cele mai mari beneficii ale angajarii unui contabil este obtinerea de sfaturi cu privire la modul de planificare pentru viitor. Impreuna, puteti analiza rapoartele din ultimele luni si sa creati strategii noi.

Angajarea unui contabil care sa aiba grija de finantele afacerii dvs. poate fi o miscare inteligenta. Finantele DIY nu sunt pentru toata lumea, mai ales atunci cand conturile dvs. incep sa para destul de complicate. Fie ca abia ati inceput, fie ca sunteti in functiune, dar cautati sa va extindeti, iata cateva idei de ce aveti nevoie de un contabil care sa va ajute afacerea sa se dezvolte.

  1. Vei economisi timp

Majoritatea oamenilor incep afaceri facand ceea ce le place si ceea ce au visat intotdeauna sa faca. Pentru majoritatea oamenilor, acest entuziasm neinfranat nu se extinde, in general, la petrecerea orelor pe evidenta financiara si plata impozitelor. Contabilii va pot ajuta sa va concentrati eforturile de afaceri asupra lucrurilor cu adevarat importante (castigarea banilor), in timp ce acestia se ocupa de celelalte lucruri importante (plata impozitelor). Este un castig-castig; nu vei pierde timpul strangand numere si vei petrece timp castigand mai multi bani.

  1. Contabilul este mereu la curent cu tot

Termenele fiscale, limitele si sumele datorate au un obicei enervant de a se schimba pe o baza semi-regulata. Treceti cu vederea o schimbare critica si ati putea ajunge sa subestimati masiv urmatoarea factura fiscala.

Folosirea unui contabil garanteaza respectarea termenelor limita si ca veti plati proportia corecta a impozitului la momentul potrivit (si persoanelor potrivite). Intelegerea modului in care functioneaza sistemul poate fi un camp minat; un contabil va va ajuta sa calcati cu atentie.

  1. Puteti economisi bani

Credeti ca angajarea unui contabil este costisitoare? Mai ganditi-va. Un contabil bun va putea evidentia orice domenii in care ati putea economisi bani (cum ar fi revendicare pentru toate cheltuielile la care aveti dreptul), ceea ce inseamna ca nu numai ca ar putea sa va reduca drastic factura fiscala, dar ar putea chiar sa se plateasca singur. Angajarea unui contabil nu a fost niciodata mai ieftina; verifica serviciile din linkul de mai sus.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu