Masini agricole indispensabile pentru lucrarea pamantului

Ati cautat o colectie cuprinzatoare a tuturor masinilor agricole, cu caracteristicile si utilizarile lor? Atunci acesta este articolul potrivit pentru tine! Am vazut deja ce echipamente de gradinarit sunt indispensabile si am creat o lista cu cele mai importante utilaje agricole utilizate in diferite moduri si sectoare.

In randurile care urmeaza, dorim sa compunem o lista a tuturor masinilor agricole, atent impartita pe categorii si utilizari, pentru a va usura cat mai mult navigarea. In plus, pentru a ne asigura ca am acoperit toate subiectele, am dedicat o intreaga sectiune inchirierii de utilaje agricole, pentru a evidentia toate optiunile de pe piata si pentru a-i ajuta chiar si pe cei care sunt nou-veniti in industrie sau pur si simplu doresc sa minimizeze costurile.

Multe dintre masinile agricole pe care le veti gasi in acest articol sunt folosite in industrie si in situatii in care trebuie gestionate suprafete mari de teren si spatiu. Cu toate acestea, este util de stiut ca, chiar daca aceste utilaje nu sunt concepute pentru o utilizare „zilnica” pe spatii verzi si terenuri de dimensiuni mici si medii, exista versiuni alternative care sunt folosite tocmai in conditiile mentionate mai sus.

Asadar, haideti sa vedem ce utilaje sa alegem pentru a lucra pamantul, cum sunt folosite si de ce sunt indispensabile, impartite cu grija in functie de utilizarea lor principala.

Masini agricole: definitie si tipuri

Cand vorbim despre masini agricole, ne referim la piese Saviem si echipamente concepute pentru a face agricultura si productia de alimente mult mai rapide si mai usoare. Spre deosebire de echipamentele agricole manuale, aceste unelte sunt preferate pentru productia intensiva si pentru prelucrarea unor suprafete mari de teren.

Usor de manevrat si echipate cu o varietate de accesorii pentru fiecare tip de lucrare, acestea sunt, de asemenea, indispensabile in majoritatea cazurilor, deoarece ar fi prea solicitant si ar consuma prea mult timp pentru a efectua sarcinile manual.

Inainte de a examina mai indeaproape categoriile specifice, fiecare dintre ele legata de tipul de munca ce trebuie efectuata, sa ne concentram asupra tipului de masina din care va trebui sa alegeti. Pe piata exista masini agricole autopropulsate, masini tractate sau masini care sunt folosite pentru a impinge sau a porni alte masini. O distinctie clasica, propusa de experti, este intre:

  1. Masini operationale, care sunt cele mai frecvent utilizate pentru a lucra solul in vederea pregatirii pentru semanat sau recoltat.
  2. Tractoare, care sunt de obicei folosite pentru a trage sau impinge alte accesorii care nu au motor sau roti.
  3. Remorci si containere mari utilizate pentru recoltarea si transportul cerealelor, legumelor si chiar a ingrasamintelor pentru imprastiere.

Asa cum am precizat deja, in lista de mai jos am facut o clasificare in functie de operatiunile pe care fiecare masina agricola este capabila sa le efectueze. In timp ce tractorul a fost intotdeauna una dintre cele mai versatile masini disponibile, unelte precum semanatoarea pot fi folosite doar la semanat.

Masini de distributie a substantelor

Unele dintre cele mai mari provocari intalnite in timpul cultivarii sunt strans legate de tipul de sol care trebuie lucrat si de posibila prezenta a daunatorilor.

De aceea, distribuirea unui pesticid bun si utilizarea unui ingrasamant puternic, care sa favorizeze dezvoltarea corecta a plantei, sunt vitale. Atunci cand se lucreaza pe camp sau pe suprafete mari de teren, este esential sa se utilizeze utilaje agricole care pot distribui substante pentru a preveni problemele de orice fel. Sa vedem care sunt cele mai eficiente:

Pulverizatoare

Compacte, eficiente si capabile sa imprastie pesticidele in mod uniform, aceste unelte folosesc presiunea creata pentru a atomiza lichidele adaugate in rezervor. Exista diferite tipuri de pulverizatoare, care pot fi tractate manual sau atasate la tractoare si care au puteri si capacitati diferite, in functie de suprafata care trebuie acoperita.

Masini de imprastiat ingrasaminte, de imprastiat nisip si de imprastiat gunoi de grajd

Desi acestea sunt trei masini agricole diferite, ele sunt tratate impreuna, deoarece au aceeasi functie, si anume aceea de a imprastia ingrasaminte pe campul care urmeaza sa fie cultivat. Principala diferenta consta in faptul ca primul distribuie granule, in timp ce celelalte doua distribuie ingrasaminte de origine animala, care pot fi si lichide.

Aceste vehicule sunt adesea echipate cu roti, dar trebuie sa fie conectate la un tractor pentru a putea fi deplasate confortabil.

Masina de imprastiat nisip face parte din aceasta categorie si permite distribuirea nisipului si a ingrasamintelor pe diferite tipuri de terenuri; de exemplu, acest model se numara printre cele mai interesante atat din punct de vedere al functionalitatii, cat si al utilizarii si este potrivit pentru cei care trebuie sa lucreze pe terenuri de dimensiuni medii si mari.

Dusters

Aceste masini agricole servesc, de asemenea, pentru a proteja campul de daunatori si, de fapt, sunt capabile sa imprastie substantele daunatoare acestora sub forma de praf. O utilizare alternativa este distributia de sulf, un nutrient bogat, deosebit de potrivit pentru agricultura ecologica.

Prin urmare, aspersorul este simplu, eficient si trebuie sa fie tractat sau impins de un tractor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu