Ficus lyrata – cum il poti creste corect?

Ficus lyrataeste una dintre cele mai interesante si mai raspandite specii de ficus cultivate in apartament. Este un arbust vesnic verde care poate ajunge la dimensiunea unui copac si are un frunzis deosebit de neingrijit. Ficus lyrata provine in principal din zonele tropicale, deoarece este originar din Africa.

Toate exemplarele de Ficus lyrata cultivate in ghiveci se caracterizeaza prin dimensiunea lor, care ramane sub doi metri; ele se caracterizeaza, de asemenea, printr-o tulpina deosebit de dreapta, o tulpina care, in majoritatea cazurilor, nu are ramuri (sau doar in cateva cazuri sporadice), este mai degraba lata si lemnoasa, cu o scoarta cu siguranta intunecata in care se pot vedea fisuri mari.

Dezvoltare si expunere

Daca intentionati sa permiteti plantei Ficus lyrata sa isi dezvolte cat mai mult ramurile, sfatul este sa incercati sa o cultivati la o inaltime cuprinsa intre 30 si 80 de centimetri: in acest fel, acest soi special de ficus va incepe sa dezvolte lastari pe partile laterale ale structurii sale.

Sa analizam acum cerintele pentru cultivarea corecta a unei plante precum ficus lyrata in casa. In ceea ce priveste tratamentul Ficus lyrata, trebuie sa subliniem ca aceasta planta prefera sa fie plasata intr-o zona destul de luminoasa, chiar si in lumina directa a soarelui, desi sugestia este de a plasa planta in lumina puternica doar treptat si constant, pentru a evita pericolul unor arsuri solare inestetice.

In acelasi timp, plantele Ficus lyrata se caracterizeaza prin faptul ca ar trebui cultivate numai in medii inchise, cum ar fi apartamentele, mai ales ca trebuie sa traiasca la temperaturi minime care sa nu scada niciodata sub 12-15 grade Celsius.

Udare

In ceea ce priveste udarea plantei Ficus lyrata, este necesar sa fim pregatiti mai ales in luna septembrie, cand acest soi de ficus are nevoie de udare frecventa.

Este intotdeauna o idee buna sa evitati udarea excesiva a plantei si sa va asigurati ca solul se usuca rapid intre o udare si alta.

In timpul lunilor de iarna, sugestia este de a reduce la minimum diferitele udari, incercand intotdeauna sa se tina cont de faptul ca este necesar sa se vaporizeze frunzele cu o frecventa de aproximativ 8-10 zile, pentru a creste umiditatea mediului inconjurator.

In timpul fazei de vegetatie a plantei Ficus lyrata, este intotdeauna recomandabil sa se furnizeze acestui soi ingrasamant pentru plante verzi, care ar trebui administrat la o frecventa de aproximativ doua saptamani pana la 20 de zile.

Ficus lyrata: Sol

In ceea ce priveste solul in care trebuie cultivata Ficus lyrata, trebuie sa subliniem ca acesta trebuie sa aiba diverse caracteristici: de fapt, solul trebuie sa fie mai degraba moale si afanat, cu un nivel excelent de drenaj si, in acelasi timp, cu o concentratie ridicata de materie organica. In ceea ce priveste replantarea Ficus lyrata, sfatul este sa se procedeze la aceasta operatiune o data la doi sau trei ani, incercand intotdeauna sa se aleaga un recipient mai mare decat cel folosit in perioada anterioara.

Revenind la inmultirea Ficus lyrata, trebuie sa subliniem ca aceasta se poate face prin butasi semilenosi, in a doua parte a primaverii sau in primele zile de vara. Pentru a asigura o mai buna dezvoltare a butasilor, este recomandabil sa se taie intotdeauna frunzele, cel putin doua treimi din suprafata lor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu