Importanta ingrijirii pielii si utilizarea produselor cosmetice sensibile

Ingrijirea zilnica a pielii este esentiala pentru a avea un corp si o viata sanatoasa, nu in zadar, acest organ este cel mai mare din corpul nostru pentru a ocupa in medie aproximativ doi metri patrati intre epiderma si derma. Acest organ de grosime variabila in functie de tipul de persoana este cel mai versatil al fiintei umane si este in contact direct cu exteriorul.

Importanta ingrijirii pielii

Este poarta de acces spre exterior si ne permite sa intram in contact cu tot ceea ce ne inconjoara sub forma de semnale precum frigul, caldura si emotiile. Pielea poate avertiza cu privire la boli prin luarea de diferite forme, cum ar fi schimbarea culorii, sau modificari in textura atunci cand apar pete, cosuri si alte efecte derivate din boli.

De aici si importanta de a avea grija de piele prin utilizarea de produse estetice care o mentin in stare buna. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca produsele cosmetice trebuie sa fie sensibile daca dorim sa respectam ingrijirea pielii sensibile, alergice sau reactive, un numar care nu inceteaza sa creasca ca urmare a efectelor poluarii sau a bolilor cauzate de soare.

Mai mult decat atat, cresterea alergiilor inseamna ca pielea are nevoi precum alimente si ca trebuie sa consumi produse fara gluten sau cu ingrediente ale pielii adaptate nevoilor fiecarui consumator.

Cazul copiilor mici este un exemplu clar, produsele dedicate minorilor trebuie sa aiba o protectie mai mare si, in acelasi timp, trebuie sa respecte o formulare si caracteristici adaptate pielii atat de sensibile si in perioada de formare pe care o au cei mici ai casei.

Produse cosmetice „fara conservanti”

Stiinta a aratat cu nenumarate studii si cercetari care confirma faptul ca trebuie sa fiti atenti la compozitia chimica a anumitor produse, deoarece acestea pot provoca multe reactii alergice, boli si intolerante cutanate care dispar de multe ori atunci cand incetati sa utilizati aceste produse.

Acesta este cazul sampoanelor, cremelor si gelurilor care au produse precum graul, secara sau derivate din substante dintr-o sursa de gluten. Lucrul rau este ca efectele unor substante lasa urme in organism, chiar si dupa ce au incetat sa mai consume aceste produse.

Prin urmare, este convenabil sa se utilizeze produse dermatologice fara alergeni si 100% fara conservanti chimici, cum ar fi sulfati, parabeni sau eliberatori formaldede care sunt dezastruosi pentru piele, nu numai pentru cei mai sensibili. Alege o crema demachiere de foarte buna calitate si vei vedea numaidecat rezultatele.

Prin urmare, exista branduri care sunt dedicate produselor cosmetice sensibile. Cosmeticele sensibile nu sunt nimic altceva decat niste produse care au grija de aspectul pielii ce sufera de modificari si care are nevoie de ingrediente atent selectionate in compozitie.

Daca toate aceste sunt combinate ca produsele sunt responsabile cu mediul si pH-ul fiecarei persoane, putem vorbi de un brand dedicat produselor cosmetice sensibile. Filosofia acestui tip de lotiuni pentru piele sensibila inseamna fara gluten, fara parfum, cu niveluri foarte scazute de nichel si sunt testate pentru toate tipurile de persoane cu probleme ale pielii, chiar si pentru cei care o au sanatoasa.

Sfaturi importante pentru o piele sanatoasa

Rezistati nevoii de a va curata pielea. Daca ati transpirat puternic sau aveti o criza serioasa de acnee, poate parea natural sa va frecati pielea. Nu! Frecarea va irita pielea, ceea ce poate agrava orice afectiune a pielii, inclusiv acneea.

Spalati-va fata cand va treziti, inainte de culcare si dupa transpiratie. Spalarea cand te trezesti elimina murdaria si bacteriile care se depun pe fata in timp ce dormi. Inainte de culcare, doriti sa indepartati machiajul si murdaria, cum ar fi smogul, fumul sau murdaria, care s-ar putea sa fi aterizat pe piele.

Spalati-va usor fata. Curatarea delicata ajuta pielea sa arate cat mai bine. Pentru a va curata delicat fata, umeziti-o cu apa calduta. Apoi aplicati un demachiant usor, aplicand usor demachiantul intr-o miscare circulara cu varful degetelor. Terminati prin clatirea completa a demachiantului si uscati-va usor fata cu un prosop curat.

Stres mai putin. Gasirea unor modalitati sanatoase de a gestiona stresul va poate ajuta si pielea. Unele boli de piele precum psoriazisul si dermatita atopica (eczema) apar adesea pentru prima data cand cineva se simte cu adevarat stresat. Stresul poate provoca, de asemenea, aparitia multor afectiuni ale pielii, inclusiv acnee, eczeme, psoriazis si rozacee.

Consultati un dermatolog certificat de consiliu daca nu va place ceva la pielea dvs. Cand vine vorba de pielea noastra, dermatologii sunt expertii. Acesti medici diagnosticheaza si trateaza mii de boli diferite de piele. Ei au, de asemenea, expertiza necesara pentru a ajuta oamenii sa se intinereasca in siguranta si sa isi ingrijeasca pielea.

Alege doar produse naturale daca vrei ca efectele obtinute sa fie cele dorite si sa nu ai surprize neplacute. Doar asa vei obtine cele mai bune rezultate pentru pielea ta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu