Ce acopera asigurarea auto?

In functie de tipul de asigurare, acoperirea variaza substantial. De exemplu, asigurarea obligatorie acopera numai daunele aduse tertilor afectati in timpul unui accident de circulatie.

Cu toate acestea, aceasta asigurare nu acopera cheltuielile legate de masina, astfel incat sa suportati costurile de reparatie si remorcare a vehiculului, pe langa faptul ca nu acopera valoarea masinii in caz de furt.

Pentru a include aceste cheltuieli, trebuie sa achizitionati o asigurare cu acoperire limitata sau larga, care, in functie de asigurator, va va oferi acoperiri diferite. De exemplu, si pe baza datelor asiguratorilor aliati putem gasi urmatoarele acoperiri:

  • Daune materiale: acopera toate daunele si pierderile pe care le poate suferi vehiculul.
  • Pierdere partiala si/sau totala: acopera vehiculul in caz de coliziuni, rasturnari si incendii, precum si evenimente naturale, cum ar fi cicloane, uragane, grindina sau cutremure. Acesta se refera, de asemenea, la actele de greva sau de de-imobilizare.
  • Raspunderea civila: aceasta se refera la daunele suferite de terti suportate de asigurat prin utilizarea vehiculului. Aceasta este acoperirea de baza si acopera daunele aduse bunurilor celor afectati sau costul vatamarilor corporale generate de accident. Aceasta acopera, de asemenea, decesul partii terte afectate.
  • Furt total: acopera furtul total al vehiculului sau pierderile si pagubele materiale suferite de vehicul ca urmare a unui furt total.
  • Asistenta rutiera: Aceasta acoperire se refera la orice vatamare corporala suferita de conducatorul vehiculului asigurat, fie din cauze externe, bruste, fortuite sau violente, si include moartea sau pierderea de organe din cauza furtului.
  • Cheltuieli medicale: Aceasta acoperire are grija de cheltuielile medicale, cum ar fi spitalizare, ingrijire medicala, medicamente, servicii de ambulanta si cheltuieli de inmormantare. Acesta acopera conducatorul auto si toate persoanele care se afla in vehiculul asigurat in momentul accidentului.
  • Cheltuieli de judecata: acopera cheltuielile de aparare juridica pentru asigurat sau conducatorul vehiculului avariat si care necesita acest serviciu. Aceasta include plata onorariilor avocatilor, cheltuielile de procedura penala, amenzile aplicate de un judecator, cautiunea pentru eliberarea provizorie sau conditionata si valoarea cautiunii.
  • Decesul conducatorului auto prin accident de masina: Acesta este responsabil pentru plata valorii serviciilor medicale si funerare in caz de deces al conducatorului auto.
  • Spargerea sticlei: Aceasta acopera valoarea inlocuirii geamurilor in caz de accident de circulatie sau furt.

Iata aici multiple asigurari auto.

Ce este un comparator de asigurare?

Un comparator de asigurari este o aplicatie care ne permite sa cautam preturi diferite in asigurarile auto intre diferite companii de asigurari auto fiind cel mai simplu mod de a compara asigurarile auto.

Pentru a face comparatia in comparatorii de asigurari auto se cer informatii pentru a face estimari si a calcula pretul asigurarilor auto, ceea ce permite sa ne facem o idee despre acoperirile si preturile diferitelor asigurari auto, sa obtinem date diferite in asigurarile auto si sa localizam cea mai ieftina asigurare auto.

Deci, ce obtinem cu un comparator de asigurari? De ce ar trebui sa folosim un comparator de asigurare? Ce beneficii ne aduce un comparator de asigurari auto? Acestea sunt multiple si merita sa beneficiezi de ele.

Cum sa eviti accidentele?

Prevenirea accidentelor este usoara atunci cand stii ce sa faci. Uneori lucrurile evidente pot avea cel mai mare impact. Stii statisticile, ai luat cursurile si esti gata sa conduci. Dar cum ramane cu toate acele fapte care spun ca adolescentii soferi sunt cel mai probabil sa aiba un accident?

Daca urmati acesti pasi de bun simt, veti lua cei mai importanti pasi pentru a va asigura ca evitati un accident.

Dezvoltati atitudinea corecta cu privire la conducere. Multe accidente auto la adolescenti sunt rezultatul atitudinii si maturitatii, nu al aptitudinilor sau cunostintelor. Angajati-va fata de dvs. sa practicati o atitudine responsabila cu privire la conducere.

Obtineti cat mai mult exercitiu de conducere supravegheat posibil. Parintii tai ar trebui sa aiba un rol activ in practica ta de conducere. Faceti un program ferm cu ei si respectati-l.

Purtati INTOTDEAUNA centura de siguranta. Obisnuieste-te sa porti centura de siguranta ori de cate ori te afli intr-o masina, fie ca sofer, fie ca pasager – fara exceptii.

Consumul de alcool si volan la minori sunt ilegale. Chiar daca ati consumat doar o bautura sau ati fumat ceva, exista un efect chimic asupra creierului dvs. care poate afecta judecata si timpul de reactie. Conducerea sub influenta alcoolului, marijuanei sau a altor droguri va poate costa permisul – sau viata.

Limitati-va pasagerii. Riscul unui accident mortal creste cu fiecare pasager suplimentar. Cand sunteti sofer nou, cel mai bine este sa va limitati numarul de pasageri.

Limitati-va conducerea nocturna. Riscul unui accident mortal este de trei ori mai mare noaptea decat ziua pentru fiecare mila parcursa. Este mai bine sa evitati conducerea pe timp de noapte pana cand va simtiti confortabil sa conduceti ziua.

Mergeti incet si sigur pentru inceput. Miscarea rapida, volumele mari de trafic va pot face sa va simtiti inconfortabil, asa ca evitati-le pana cand veti obtine suficienta experienta de conducere supravegheata. Apoi puteti introduce treptat situatii de conducere mai dificile, cum ar fi conducerea pe autostrada  si conducerea in orase.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu