Cadru de mers pentru persoanele in varsta

Pe masura ce inaintam in varsta, chiar si cateva dureri, care odata erau considerate ca fiind ceva suportabil, pot crea probleme majore de miscare. Dar, mai ales in cazul persoanelor in varsta, stim cat de important este sa nu ne oprim niciodata, sa stam in pat toata ziua sau sa stam intr-un fotoliu, pentru ca astfel isi vor pierde independenta de miscare.

Pentru a-i ajuta pe varstnici, dar si pe cei care trebuie sa aiba grija de ei, este de ajutor un cadru de mers pentru varstnici, un produs care creeaza un fel de sprijin pe care se poate sprijini atunci cand picioarele le joaca feste. Pe piata exista diferite tipuri, de la cele mai simple la cele mai avansate, care pot ajuta si persoanele cu probleme grave.

Atunci cand cautati cel mai bun produs pentru persoana iubita, este intotdeauna mai bine sa alegeti un obiect mai complet, decat sa va intoarceti la un model ieftin care nu este foarte functional.

De fapt, exista aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand se face alegerea, in primul rand relatia de marime dintre carucior si utilizatorul sau. Inaltimea, latimea si greutatea trebuie sa fie potrivite pentru persoana in varsta, astfel incat mersul sa nu fie inutilizabil.

De ce sa cumparati un cadru pentru persoanele in varsta?

Exista multe motive pentru acest lucru si ar trebui sa le distingem in functie de avantajele pe care le aduc utilizatorului, dar si celor dragi acestuia.

Cadrul de mers ofera o mai mare siguranta pentru cei dragi persoanei in varsta, care stiu ca, daca nu se afla in apropiere, aceasta are in continuare o anumita independenta de miscare. Pentru o persoana in varsta, insa, avantajele sunt nenumarate. Recastigarea libertatii pe care credeau ca au pierdut-o este nepretuita.

Se intampla adesea ca persoanele in varsta, ca urmare a unei boli sau a unei traume, sa fie nevoite sa petreaca perioade lungi de timp la pat, dar odata ce se recupereaza, incepe o noua provocare: sa poata sta din nou pe propriile picioare, cu propriile forte, care au fost atat de mult puse la incercare.

Cadrul de mers va permite sa faceti pasi mici pentru a va intari muschii membrelor inferioare, sprijinindu-va pe un cadru metalic. Faptul de a-si putea recapata cel putin o parte din independenta este de o importanta vitala pentru persoanele in varsta, care evita astfel sa cada intr-o stare grava de depresie.

Cu toate acestea, nu toti varstnicii sunt bucurosi sa accepte sprijinul oferit de acest produs de sanatate si reabilitare.

Refuzul de a folosi un cadru de mers de catre o persoana in varsta

Atunci cand se intampla ca o persoana in varsta sa nu mai fie autosuficienta in miscare, fie din cauza unei traume sau a unei boli, oamenii incearca sa imbunatateasca situatia prin cumpararea unui cadru de mers pentru varstnici, crezand ca il ajuta sa se recupereze.

Cu toate acestea, acest obiect nu este intotdeauna bine primit si este vazut de persoana in varsta ca un fel de infrangere, ca si cum ar fi confruntat in mod constant cu problemele legate de inaintarea in varsta. Aceasta faza initiala de respingere trebuie totusi urmata de una de acceptare, deoarece imobilitatea, daca devine cronica, va fi mai greu de recuperat.

Ce este paralizia?

Paralizia apare atunci cand nu puteti face miscari musculare voluntare. O problema a sistemului nervos provoaca paralizie.

Nervii nevatamati trimit semnale catre muschi. Aceste semnale fac muschii sa se miste. Cand esti paralizat sau ai paralizie, nu poti misca anumite parti ale corpului.

Cat de frecventa este paralizia?

Aproximativ 1 din 50 de americani, sau 5,4 milioane de oameni, sufera de o forma de paralizie.

Care sunt gradele de severitate ale paraliziei?

Unii oameni sufera de paralizie temporara si isi recapata miscarea partiala sau completa in timp. De exemplu, paralizia lui Bell paralizeaza temporar muschii faciali. Paralizia este numele pentru paralizia insotita de tremor. Paralizia permanenta inseamna ca nu vei recapata niciodata controlul muscular. Conditia este ireversibila. Paralizia poate afecta orice parte a corpului. Poate fi:

  • Partiala (pareza): Puteti controla unii muschi, dar nu pe toti.
  • Completa: nu aveti control asupra niciunui muschi.

Paralizia poate fi, de asemenea, impartita in doua tipuri, in functie de locul leziunii in sistemul nervos:

  • Flasc: muschii tai devin flasci si se micsoreaza.
  • Spastic: muschii se strang, provocand smucituri si spasme incontrolabile ( spasticitate ).

Care sunt modelele paraliziei musculare?

Paralizia localizata afecteaza o mica sectiune a corpului. Cel mai frecvent afecteaza fata, mainile, picioarele sau corzile vocale.

Paralizia generalizata afecteaza o zona mai mare. Furnizorii de asistenta medicala clasifica paralizia generalizata in functie de amploarea paraliziei:

  • Diplegie: Paralizia are loc pe aceeasi zona de ambele parti ale corpului. De exemplu, paralizia afecteaza ambele brate, ambele picioare sau ambele parti ale fetei.
  • Hemiplegia: Paralizia afecteaza o parte a corpului (un brat si un picior de aceeasi parte).
  • Monoplegie: Nu puteti misca un membru (brat sau picior).
  • Paraplegia: Paralizia afecteaza ambele picioare si uneori trunchiul.
  • Quadriplegia (Tetraplegia): Paralizia implica toate membrele. Persoanele cu tetraplegie pot avea o miscare mica sau deloc de la gat in ​​jos.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu