Igiena in interiorul salonului de manichiura: de ce este important sa respecti toti pasii?

Igiena in interiorul salonului de manichiura: de ce este important sa respecti toti pasii?Igiena a devenit o parte indispensabila a vietii oamenilor de zi cu zi, deoarece aceasta este singura modalitate de a preveni transmiterea germenilor. Mai ales in zona designului unghiilor, unde se intra in contact strans cu multi oameni, igiena este esentiala.

Igiena in cazul unghiilor cu gel

Dar chiar daca pur si simplu faci unghiile singura, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita igienei si curateniei. Dispozitivele utilizate trebuie curatate si dezinfectate in mod regulat si praful de unghii indepartat. Echipamentele de lucru, cum ar fi pilele, trebuie folosite numai pentru tine si nu pentru altii. Pentru a fi sigura, este recomandabil sa iti dezinfectezi mainile inainte de fiecare utilizare.

Exista diferite metode de dezinfectie:

  • Dezinfectarea chimica

Dezinfectarea chimica este potrivita pentru dezinfectarea pielii si a suprafetelor. Acorda atentie timpului de expunere respectiv al agentului, care este de obicei notat pe fisa tehnica sau pe ambalaj.

Unele instrumente pot fi, de asemenea, plasate intr-o baie de dezinfectie, cum ar fi accesoriile de taiere ( precum foarfecile, clestii sau unghierele). Dupa aceea, sunt clatite bine cu apa si uscate cu un prosop de unica folosinta.

  • Curatarea cu ultrasunete

O alta optiune este baia cu ultrasunete. Vibratiile dizolva chiar si cele mai mici impuritati.

  • Sterilizarea

Instrumentele pot fi sterilizate folosind abur sau aer cald , care ucid toate microorganismele posibile la temperaturi ridicate. Acest lucru este necesar in special pentru obiectele care ranesc sau pot rani pielea. In zona proiectarii unghiilor, poti opta pentru un sterilizator instrumente Pupinel cu aer cald, ce poate fi achizitionat de la SavyProfessiona.ro.

Igiena in salonul de unghii

Igiena si dezinfectarea sunt deosebit de importante intr-un salon de manichiura si pedichiura! Un salon curat face pur si simplu o impresie mai buna si, mai presus de toate, previne transmiterea posibila a bolilor.

Ar trebui sa existe un mod de dezinfectare pentru maini, unul pentru dezinfectarea suprafetei (masa, lampi si alte suprafete) si, daca este necesar, unul pentru toate obiectele metalice, cum ar fi clesti, foarfeci, bete pentru cuticule.

Atunci cand infiintezi un salon de unghii, este important sa te asiguri ca suprafetele care urmeaza a fi dezinfectate sunt rezistente la solventi si ca tesaturile din zona de lucru sunt lavabile la 95 ° C. Numai articolele de unica folosinta ar trebui utilizate cu instrumente precum bastoane de lemn de trandafir si manusi. Acest lucru se aplica si prosoapelor.

Ar trebui sa te obisnuiesti sa aplici pasii igienici respectivi chiar de la inceput, adica locul de munca este dezinfectat inainte de fiecare client nou si echipamentul de lucru necesar sa fie pregatit. Inainte de fiecare tratament, mainile clientei si ale tale sunt dezinfectate; iar la final, trebuie sa iti speli propriile maini si din nou sa le dezinfectezi.

In afara de suprafetele care trebuie dezinfectate, ar trebui sa cureti suprafetele ramase si sa stergi podeaua in fiecare zi, daca este posibil. Desigur, frecventa depinde si de numarul de clienti cu care trebuie sa ai de-a face.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu