Idei inedite de afaceri la tara

Idei inedite de afaceri la taraLa inceputul anului 2021, cu siguranta multi sunt cei care se gandesc sa inceapa propria afacere, dupa ce anul precedent a fost unul foarte greu din toate punctele de vedere, datorita pandemiei cu care inca ne confruntam.

Unele persoane si-au pierdut locul de munca, alte persoane au decis ca este mai bine sa renunte la traiul de la oras pentru a se muta la tara, iar aceasta pare a fi o idee foarte buna, dat fiind faptul ca in mediul rural pot fi desfasurate diferite afaceri profitabile.

In randurile care urmeaza va prezentam unele dintre cele mai bune idei de afaceri la tara care pot fi demarate in anul 2021, asa ca daca aveti astfel de planuri, in mod normal trebuie sa parcurgeti acest articol pana la final.

Cresterea animalelor

Una dintre cele mai profitabile idei de afaceri in mediul rural din Romania, a fost, este si cu siguranta va ramane pentru foarte mult timp de acum inainte, cresteea animalelor. Cei care locuiesc la tara au o curte, iar in curtea respectiva, oricat ar fi de mica, vor putea sa creasca diferite animale.

Cei care au o curte mare isi pot crea propriul grajd pentru a creste diferite animale precum porcine de exemplu sau bovine, pe care le pot vinde ulterior. In acest sens, vor avea nevoie de cele mai bune servicii de transport comercial animale, astfel incat animalele sa ajunga in siguranta la cumparator.

Exista si situatii in care insa, cumparatorul este cel care asigura transportul animalelor, tocmai pentru ca se gandeste la acestea, si pentru ca doreste sa le transporte in cele mai bune conditii.

Agricultura

Agricultura a fost, este si de-asemenea va ramane pentru totdeauna ocupatia de baza pentru taranul roman. Chiar daca totul a evoluat odata cu trecerea timpului si acest lucru este valabil si in agricultura, chiar daca taranul roman nu va mai cultiva fructe, legume si cereale in mod conventional, va trece la agricultura bio, insa nu va renunta la agricultura.

Cei care detin o oarecare suprafata de teren agricol, se pot asigura de faptul ca incep sa il exploateze la maxim. Pot incepe sa cultive diferite fructe si legume pe care le pot comercializa.

Cultivarea plantelor medicinale

O alta idee foarte buna de afacere care ar putea avea mare succes in mediul rural din tara noastra, o reprezinta cultivarea plantelor medicinale. Este important sa luati in considerare si acest lucru dat fiind faptul ca exista posibilitatea de a cultiva diferite astfel de plante cum ar fi catina, lavanda si nu numai.

Puteti vinde plantele sau le puteti folosi pentru a obtine uleiuri din aceste plante, pe care ulterior le veti putea comercializa la preturi mari. Ganditi-va doar cat de mult ulei de lavanda sau de catina puteti obtine de pe doua – trei hectare de teren, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca nu trebuie sa va stresati foarte mult in ceea ce priveste munca.

Ciupercarie

Multi dintre cei care locuiesc in mediul rural se ocupa de cultivarea ciupercilor, si fac acest lucru intr-un pod al casei, intr-un beci sau in garaj. O astfel de afacere poate fi inceputa cu un buget mai mic de 5000 de euro. Exista persoane care au un buget ridicat si un spatiu mai mare, iar astfel aplica pentru obtinerea fondurilor europene, astfel incat sa isi dezvolte afacerea.

Se pot cultiva chiar si ciuperci bio, care sunt foarte cautate atat in Romania cat si in Europa, iar agricultorii respectivi vor putea semna diferite contracte cu lanturi alimentare din tara si din afara tarii, pentru a-si vinde ciupercile.

Magazin alimentar

Vedem din ce in ce mai multe magazine alimentare si in satele din Romania, nu doar in orase. Pentru cei care dispun de spatiu pentru amenajarea unui magazin, si care au bani de investit pentru a-si face stocul de alimente, cu siguranta este o idee buna de afacere.

Un magazin alimentar va functiona mereu la sat si la oras, pentru ca oamenii au nevoie mereu de alimente si de alte produse pentru a trai. Toate acestea pot fi cumparate de la magazinele alimentare.

Creare produse hand made

Exista o multime de fete si de femei care locuiesc in mediul rural, si care nu au un job. Ei bine, multe dintre acestea sunt deja renumite pe plan local pentru ca fac tot felul de produse hand made, cum ar fi sapunul de casa, lumanarile parfumate, iar exemplele pot continua.

Cu siguranta aceasta idee poate fi una foarte buna, pentru ca pot crea un magazin online prin intermediul caruia sa isi vanda produsele hand made tuturor persoanelor interesate de asemenea produse, din tara sau chiar si din strainatate. O simpla pasiune se poate transforma rapid intr-un job.

Asadar, exista diferite afaceri care pot fi demarate chiar si in prezent in mediul rural din Romania, insa fara doar si poate, cresterea animalelor si agricultura sunt cele mai profitabile dintre toate, dat fiind faptul ca in tara noastra acestea sunt ocupatii de baza la sat, de secole.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu