Merita sa optati pentru un sistem solar?

Merita sa optati pentru un sistem solar?Constructorii de case, proprietarii sau proprietarii de suprafete mai mari se intreaba daca este logic sa cumpere un sistem fotovoltaic sau un sistem solar.

Care sunt beneficiile unui sistem fotovoltaic sau al unui sistem solar? Merita sa cuplati incalzirea cu un sistem solar termic? Deoarece subiectul ridica in mod repetat numeroase intrebari si este inca de o importanta centrala chiar si dupa multi ani, am adunat mai jos toate informatiile importante pentru dvs. pe care trebuie sa le cunoasteti cu privire la un sistem termosolar.

Cat de mari sunt costurile si care sunt avantajele de a avea propriul dvs. sistem fotovoltaic?

In timp ce sistemul fotovoltaic este responsabil pentru generarea de electricitate, sistemul solar termic furnizeaza caldura. Daca un sistem solar merita, depinde in primul rand de utilizarea intentionata.

Sistemul fotovoltaic:

In prealabil, ar trebui sa luati in considerare mai intai ce ar trebui sa se intample cu energia electrica generata de sistemul dvs. fotovoltaic. In principiu, exista doar doua optiuni aici. Fie construiti sistemul fotovoltaic pentru a utiliza cat mai multa energie electrica generata de sistemul dvs., sau construiti sistemul fotovoltaic pentru a alimenta cat mai mult posibil din energia electrica generata.

Daca doriti sa alimentati o cantitate deosebit de mare de energie electrica generata, veti primi asa numitul tarif de alimentare pentru fiecare kilowat-ora generat. In acest fel, este posibil sa se refinanteze complet pretul de achizitie al sistemului si chiar sa se obtina profit dupa cativa ani.

In prezent, merita sa va hraniti cu energie electrica daca aveti o suprafata cat mai mare posibil – orientata spre sud. Desigur, pretul de achizitie al sistemului fotovoltaic joaca de asemenea, un rol major in achizitionarea si obtinerea de profituri.

Doriti sa folositi singuri o mare cantitate de energie solara? De exemplu in gospodarie, se recomanda un sistem fotovoltaic mai mic. Sistemele mici pentru case cu una sau doua familii sunt recomandate. Sistemele mici inlocuiesc din ce in ce mai mult ideea alimentarii cu energie electrica completa.

Un sistem fotovoltaic pe propriul acoperis genereaza acum propria sa electricitate, iar proprietarii vor putea obtine un potential de economisire de mare comparativ cu costurile lunare anterioare pentru electricitate. Desigur, costurile de refinantare a sistemului trebuie de asemenea, calculate si incluse in aceasta varianta.

Sistemul solar:

Desigur, se pune intrebarea daca un sistem solar termic sau mai simplu spus un sistem termosolar merita, la fel ca un sistem solar fotovoltaic. Spre deosebire de sistemul solar fotovoltaic clasic, sistemul solar termic se face mereu simtit in costurile de incalzire pe care le economisesti. Cu toate acestea, trebuie sa retineti ca planificarea, instalarea, functionarea si intretinerea sistemului solar termic costa, de asemenea bani.

Planificarea in functie de propriile nevoi este un aspect important atunci cand raspundeti la intrebarea daca un sistem solar termic merita, deoarece mai ales vara rareori este suficienta nevoie de caldura. Prin urmare, energia generata este pusa la dispozitie complet inutil.

Din acest motiv, este recomandabil sa solicitati ajutor competent in timpul fazei de planificare. La urma urmei, investitia ar trebui sa fie amortizata integral.

Costuri pentru instalarea si intretinerea unui sistem fotovoltaic

Costurile de achizitie ale unui sistem fotovoltaic sunt alcatuite din mai multe componente diferite. In total, peste 85% din costuri sunt costurile pentru materialul modulelor solare, sistemul respectiv de montare, invertorul, cablul solar si componentele mai mici necesare pentru instalare. Pot aparea costuri suplimentare, de exemplu, pentru o unitate suplimentara de stocare a energiei.

Costul modulelor solare este determinat de tip si calitate, precum si de productie. Modulele solare sunt cel mai mare factor de cost al achizitiei. Se face distinctia intre modulele monocristaline si policristaline. Modulele cu film subtire pot fi, de asemenea, utilizate pentru instalare.

Datorita diferitelor procese de fabricatie, precum si caracteristicilor specifice ale modelelor respective, exista diferente enorme de pret si performanta intre tipurile individuale de module.

Costurile de functionare ale unui sistem fotovoltaic ar trebui, de asemenea, luate in considerare inainte de cumparare. Cu toate acestea, costurile de functionare ale unui sistem fotovoltaic reprezinta doar o parte foarte mica din costul achizitiei.In exemplul casei unifamiliale, aceste costuri sunt de pana la 300 de euro pe an si sunt calculate in functie de tipul si domeniul de aplicare a sistemului respectiv.

Costul instalarii si intretinerii unui sistem solar termic

Incalzirea solara pentru sustinerea incalzirii – cunoscuta si sub numele de sistem solar termic – are un pret mai mare decat incalzirea apei menajere. Costurile pentru functionarea continua a unui sistem solar termic sunt similare cu costurile unui sistem solar fotovoltaic clasic.

Aceste costuri sunt alcatuite din costurile asigurarii, electricitatea pentru punctele de rasturnare si costurile de intretinere. Intretinerea unui sistem solar termic ar trebui efectuata anual.

Asadar, acestea sunt unele dintre detaliile de baza pe care cu siguranta toata lumea interesata de panouri solare ar trebui sa le aiba la cunostinta.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu