Ce trebuie sa stim despre aromaterapie?

Ce trebuie sa stim despre aromaterapie?In aromoterapie, parfumurile naturale sunt utilizate pentru prevenirea si vindecarea bolilor. Aromaterapia functioneaza cu asa-numitele uleiuri esentiale. Acestea sunt parfumuri obtinute din plante.

Aproape toate plantele parfumate contin uleiuri esentiale, dar unele contin foarte putin ulei. Exista insa si plante care contin mult ulei esential, care este de asemenea utilizat in mod regulat in aromoterapie, iar aici amintim: musetel, rozmarin, cimbru si lemn de santal.

Originea si filozofia aromoterapiei

Efectele linistitoare si benefice ale parfumurilor sunt cunoscute mult timp de oamenii din intreaga lume. Mirosurile erau adesea folosite de vindecatori si preoti, fie in scopuri de vindecare, fie pentru acte de cult.

In 1928, chimistul francez René Gattefossé a inceput cercetarea uleiurilor esentiale in vederea aromoterapiei moderne. El a dezvoltat o metoda de vindecare bazata pe mirosuri naturale de plante.

De atunci, s-au facut tot mai multe descoperiri in domeniul aromoterapiei si a fost publicat un numar mare de carti. Aromaterapeutii presupun ca fiecare planta are un potential energetic pe care il poate transfera oamenilor prin parfumul sau tipic.

Aceasta activeaza puterea de auto-vindecare a corpului, si este un motiv pentru care oamenii folosesc acum betisoare artizan handmade din lavanda, betisoare artizan palo santo, betisoare artizan din copal si nu numai; pentru a se bucura de cele mai frumoase mirosuri in propria locuinta.

Prin intermediul acestor betisoare parfumate, parfumul patruunde in camera. Aceste betisoare de parfum pentru camera sunt disponibile in diferite lungimi, de la 12 centimetri. Lungimea betisoarelor este mai mult o chestiune de aspect si ar trebui sa se potriveasca cu dimensiunea sticlei.

Are putina influenta asupra distributiei parfumului. Cu toate acestea, cu cat lemnul este mai lung, cu atat aerul din camera care circula atrage mai bine mirosul de pe bete. Desigur, bastoanele mai lungi dureaza mai mult pentru a absorbi parfumul camerei, dar apoi elibereaza parfumul in mediu la fel de intens ca bucatile de lemn mai scurte.

In cazul parfumurilor de camera, se aplica de fapt vechea zicala: mult ajuta foarte mult! Cu cat sunt mai multe betisoare in sticla, cu atat este mai intens mirosul. Lemnul este folosit pentru raspandirea si reglarea parfumurilor. Daca nu sunteti sigur, incepeti cu doua sau trei bete si completati mai tarziu daca mirosul este prea slab.

Betisoarele parfumate pentru camera nu trebuie sa fie cumparate noi de fiecare data. Cu putina ingrijire, le puteti folosi de inca una sau doua ori pentru acelasi parfum. Pentru a face acest lucru, clatiti pur si simplu betele cu apa fierbinte si periati-le energic. Parfumurile continute se evapora si betele sunt gata pentru o alta runda de utilizare. Odata ce si-au facut in sfarsit treaba, inca nu trebuie sa ajunga la cosul de gunoi. In dulapul sau raftul pentru pantofi, betisoarele ofera un miros placut timp de cateva saptamani.

Tehnica aromoterapiei

Uleiurile esentiale nu sunt in general produse medicamentoase. Acestea sunt usor disponibile si pot fi utilizate de oricine. Din acest motiv, puteti face singuri aromoterapie, eventual cu ajutorul unei carti. Daca nu aveti nicio experienta cu parfumurile, cu siguranta are sens sa solicitati sfatul unui aromaterapeut si, daca este necesar, sa va tratati.

Uleiurile esentiale pentru aromoterapie pot fi folosite in diferite moduri: ca baie aromatica pentru inhalare in lampile de parfumare ca uleiuri de masaj sau de corp in diluare puternica pentru uz oral. Puteti folosi si betisoarele parfumate tot pentru a va bucura de aromaterapie acasa sau chiar si la birou.

Aplicarea aromoterapiei

Unii aromaterapeuti sunt convinsi ca esentele parfumate utilizate in mod corespunzator pot ajuta la ameliorarea sau vindecarea a aproape tuturor bolilor posibile. In practica, uleiurile esentiale ale aromoterapiei sunt utilizate in principal pentru afectiuni psihosomatice, cum ar fi tulburarile de somn, starea de dispozitie, nervozitatea sau stresul.

Uleiurile esentiale sunt de asemenea recunoscute ca remedii de sustinere a racelilor, simptomelor menopauzei sau afectiunilor gastro-intestinale nervoase.

Cateva exemple de uleiuri esentiale importante si utilizarile lor:

Eucalipt: pentru febra, modificari ale pielii sau ca expectorant pentru boli ale organelor respiratorii.

  • Fenicul: pentru probleme de stomac si greata.
  • Iasomie: ofera incredere in sine si ajuta la anxietate si stari depresive.
  • Salvie: are un efect stimulator asupra vietii sexuale si ajuta la slabiciune generala sau in timpul recuperarii.
  • Menta: pentru dureri de cap.

Efectele secundare ale uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt produse naturale care, atunci cand sunt dozate corespunzator, de obicei nu provoaca efecte secundare. Cu toate acestea, in doze mari, uleiurile esentiale pot fi toxice si chiar periculoase. Prin urmare, este important sa nu folositi niciodata uleiurile nediluate si sa respectati recomandarile de dozare. Cu o predispozitie corespunzatoare, utilizarea uleiurilor esentiale in organism poate duce la reactii alergice. De asemenea, se recomanda precautie in timpul sarcinii.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cuoasteti in general despre aromaterapie, dar mai ales despre utilizarea uleiurilor esentiale si a betisoarelor parfumate.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu