De ce tot mai multe persoane apeleaza la servicii funerare?

De ce tot mai multe persoane apeleaza la servicii funerare?Unul dintre primele servicii la care apeleaza rudele dupa un deces intr-o familie este in mod necesar o companie funerara. Intr-adevar, toata organizarea inmormantarii si diversele servicii legate de inmormantarea decedatului trebuie sa fie ingrijite de aceste companii specializate si autorizate.

Nu numai ca pot asigura transportul corpului si alte formalitati administrative, ci si insotesc fizic si psihologic familia si rudele decedatului, prin diferitele etape premergatoare jalei. Pentru a intelege exact care sunt serviciile si beneficiile oferite de o companie funerara, iata un set de elemente care rezuma rolul companiilor funerare.

Stiai ca fiecare inmormantare se face conform traditiilor?

In momentul in care apelezi la funerare.ro vei descoperi faptul ca in cazul decesului unui crestin se vor respecta toate traditiile specifice zonei in care acesta a fost inmormantat. Imediat dupa deces este foarte important ca decedatul sa fie spalat cu apa curata si tropit cu apa sfintita. Ulterior, va fi imbracat in haien curate.

In cazul barbatilor, de obicei vestimentatia este reprezentata de un costum negru si de o camsata dar si de o pereche de pantofi noi. Pentru femei, se poate alege si o fusta neagra dar si o bluza sau o camasa colorata, toate trebuind sa fie calcate si curate. De asemenea, se vor folosi pantofi noi. In unele cazuri, femeilor le va fi pus pe cap si un batic preferabil inchis la culoare.

Priveghiul are loc fie la capela fie la casa decedatului, insa conform ultimelor norme existente doar in locurile in care nu exista capele se va tine priveghiul acasa, altfel este obligatoriu ca decedatul sa fie dus la capela. Priveghiul are loc in prima sau in a doua seara dupa deces. Sunt aprinse lumanari si sunt spuse rugaciuni pentru sufletul decedatului si pentru iertarea pacatelor.

Tot din traditii fac parte si prosoapele, batistele, banutii legati de lumanari si alte astfel de obicecte, inclusiv lumanarea spiralata care se foloseste pentru a fi aprinsa deasupra decedatului.

Coliva poate fi de asemenea considerata tot din domeniul traditiilor. Firmele de pompe funebre cunosc toate aceste detalii si se vor asigura ca decedatul se va bucura de o inmormantare ca la carte astfel incat sa nu existe probleme si nemultumiri din partea rudelor defunctului. De obicei tinerii nu mai tin cont de aceste traditii, dar batranii vor fi foarte interesati de ele.

Ce face afacerea unui antreprenor pentru familia unui decedat?

Dincolo de serviciile sale, un organizator funerar sprijina familia decedatului in fazele delicate ca si precedee de inmormantare si doliu.

Ca atare, pentru a-i usura pe cei dragi care sunt inca in stare de soc, acesti profesionisti se ocupa de multe formalitati, imediat ce sunt chemati. De exemplu, organizatorii de inmormantare se pot ocupa de autorizatia necesara inainte de orice inmormantare, la fel si pentru o incinerare.

De asemenea, compania ia masurile necesare, impreuna cu autoritatile competente, pentru a inchide sicriul si a transporta corpul. In cele din urma, agentia aleasa se poate ocupa de intreaga organizare funerara, de la data inmormantarii pana la alegerea  pachetului de inmormantare si sicriului, desi este de preferat ca familia sa fie implicata in proces.

Cu toate acestea, un responsabil de inmormantare nu este solicitat doar de familia unei persoane decedate, deoarece poate fi, dimpotriva, chemat de o municipalitate, de exemplu pentru a intretine un cimitir.

Cine sunt diferitii profesionisti dintr-un cadru de organizare funerara?

In activitatea unei companii de inmormantare, este necesar sa reuniti diferite abilitati. Din acest motiv, exista o multitudine de profesionisti, fiecare specializat in servicii specifice:

  • Consilierul funerar: contactul principal al familiei, el este cel care se ocupa in principal de organizarea inmormantarii si de formalitatile administrative necesare.
  • Purtatorul: lucreaza in principal in echipa, sub ordinele maestrului de ceremonii si ale caror abilitati intra in joc in ziua inmormantarii. Astfel, el administreaza in special imbalsamarea si transporta sicriul decedatului.
  • Soferul: asa cum sugereaza si numele sau, el este responsabil pentru conducerea si intretinerea vehiculului funerar.
  • Lucratorul de marmura: aseaza mormintele, monumentele funerare, sapa mormintele si construieste boltile. La fel, el le poate intretine si in cazul in care municipalitatea solicita acest lucru si indruma cortegiile funerare catre destinatia potrivita.
  • Consilieri: la fel ca asiguratorii, acestia gestioneaza contractele de asigurare a providentilor oferite adesea in sucursale.
  • Gazde si hostess: sunt responsabile de primirea familiei decedatului in camera de inmormantare in timpul celor cateva zile premergatoare inmormantarii.
  • Imbalsamatorul: lucreaza direct pe corpul decedatului, pentru a-si pastra imaginea si a o face prezentabila gratie ingrijirii de conservare.

Care sunt diferitele servicii ale unui lucrator in domeniul funerar?

Contrar credintei populare, un lucrator funerar nu gestioneaza doar inmormantarea unei persoane decedate. In general, putem gasi mai multe alte servicii, cum ar fi:

  • Previziune funerara, inclusiv primirea ultimelor dorinte ale unei persoane.
  • Organizarea de inmormantari.
  • Primire in camera funerara.
  • Achizitionarea de articole si monumente funerare (flori, coroana funerara, placa, monument de granit, etc.).

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu