Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru camera de zi?

Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru camera de zi?Orice proprietar al apartamentului doreste ca oaspetii sa admire interiorul, abordari neobisnuite ale designului. Dar cum sa alegeti mobilier pentru camera de zi, astfel incat sa corespunda pe deplin stilului si gusturilor locuitorilor apartamentului? Este cu alegerea mobilierului asociat mai multe dificultati.

Alegerea mobilierului potrivit pentru camera de zi – prin urmare, alegeti exact optiunile care:

  • Va avea un aspect organic in interior si va crea intimitate;
  • Functional;
  • Ii place fiecarui locuitor al apartamentului.

Unde ar trebui sa incep sa aleg?

Planificarea interioara este interesanta, dar nu usoara, mai ales pentru persoanele care nu au experienta in design. Daca nu exista un decorator familiar sau bani care sa plateasca pentru serviciile unui designer, va trebui sa va ocupati cumva de sarcina.

Ce fel de mobilier este necesar in camera de zi?

Dupa ce ati definit zonarea, ar trebui sa incepeti sa va ganditi cum sa alegeti mobilierul pentru camera de zi. In primul rand, trebuie sa ne concentram asupra functiei spatiului.

Daca spatiul este prevazut in acelasi timp si pentru depozitare, mobilierul trebuie prevazut pentru module precum dulapuri, sertare sau rafturi deschise anterior a ramas destinat doar receptiei, asa ca trebuie intotdeauna sa se aleaga cel mai bun mobilier, sa se puna rafturi cu carti, obiecte de mobilier scumpe si asa mai departe. Iar in camera se pastreaza o curatenie ideala.

Daca aveti nevoie de o camera de zi in acelasi stil, atunci trebuie sa alegeti in primul rand mobilier tapitat (fotolii, canapele), o masuta de cafea, o biblioteca sau o vitrina pentru obiecte de mobilier, colectii si asa mai departe. Atunci cand alegeti mobilierul in sufragerie este necesar sa estimati numarul de locuri

Alege stilul de mobilier pentru camera de zi

Inainte de a alege mobilierul pentru camera de zi, trebuie sa luati in considerare solutia de stil dorita. In primul rand, aspectul mobilierului trebuie sa corespunda situatiei generale a camerei. Puteti alege, pe baza perceptiilor personale despre confort si, desigur, pe tendintele modei.

Plasticul si sticla de inalta tehnologie sunt binevenite

Cu toate acestea, este adecvat si o combinatie de mai multe stiluri, mai ales daca intentionati sa faceti spatii de zonare. Pentru cei care prefera tehnologia moderna, caracterul practic si absenta pieselor inutile, hi-tech-ul este perfect.

Nu ar trebui sa existe multe elemente din lemn in interior, dar sticla si plasticul sunt binevenite oricum. Mobilierul nu trebuie sa fie voluminos. Ar trebui sa corespunda celor mai noi tendinte, sa fie multifunctionala. Este posibil sa se completeze interiorul cu tehnologie moderna.

In mod traditional, mobilierul tapitat capata culori non-standard

Multe stiluri se refera strict la posibilitatile de utilizare a culorii. De exemplu, o idee incantatoare si usoara daca nu iti place tonurile intunecate, preferinta este pentru nuantele pastelate si culoarea gri deschis. Nuantele acide aici sunt complet irelevante. Stilul scandinav este dominat de alb si albastru. Minimalismul necesita culori stralucitoare si pure, dar asigurati-va ca respectati masura, altfel va fi imposibil sa stati in camera. Stilul scandinav alb si albastru domina atractia.

Tipuri de mobilier

Dutch (1720-1830): Pennsylvania Dutch este un stil de mobilier american cu influente germane. Se caracterizeaza prin simplitate utilitara si pictura populara colorata pe carcase.

Ludovic al XVI-lea (1760–1789): Acest stil a fost conceput pentru Marie Antionette in timpul Revolutiei Franceze si influentat de designul neoclasic. Mobilierul Ludovic al XVI-lea se caracterizeaza prin influenta greco-romana, linii drepte, motive clasice precum canelajul si detalii bogat sculptate.

Chippendale (1750–1790): acest stil a fost creat de un dulgher din Londra numit Thomas Chippendale. Poate fi clasificat in influente gotice, franceze si chinezesti si in stilul Queen Anne. Mobilierul Chippendale se caracterizeaza prin picioare cabriola, picioare cu bile si gheare si fronton rotit de sus pe carcase inalte.

Hepplewhite (1765-1800): Mobila Hepplewhite este numita dupa Londra designer de George Hepplewhite si a fost populara in Statele Unite ale Americii devreme. Mobilierul Hepplewhite se caracterizeaza prin influenta sa neoclasica, aspectul delicat, picioarele conice si furnirurile si incrustarile contrastante.

Sheraton (1780-1820): Stilul Sheraton poarta numele designerului englez George Sheraton, a carui lucrare se suprapune cu Hepplewhite. Mobilierul Sheraton se caracterizeaza printr-o simplitate aproape severa, linii drepte, furniruri contrastante si, uneori, picioare conice.

Federal (1780-1820): mobilierul federal este o combinatie a stilurilor Hepplewhite si Sheraton. Este cunoscut pentru liniile sale drepte, gratioase contrastante, motive neoclasice si ornamentatie.

Imperiul american (1800–1840): acesta este un stil de mobilier de inspiratie franceza, care a fost popular in SUA la sfarsitul secolului al XIX-lea. Este cunoscut pentru ornamentatia clasica, sculpturile de curs si finisajul intunecat.

Victorian (1840–1910): Numit dupa Regina Victoria, acesta a fost stilul de mobilier din perioada victoriana engleza. Creat in timpul revolutiei industriale, mobilierul victorian a fost primul stil care a fost fabricat. Mobilierul victorian este caracterizat de o influenta romantica, proportii grele, finisaj intunecat si ornamentatie elaborata.

Aceste stiluri sunt cele care au facut istorie iar atunci cand cauti mobilier living iti recomandam sa tii cont de ele, daca vrei un living clasic.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu