De ce sa iti cumperi un mini tractor pe curent?

Nu poti nega popularitatea in crestere a vehiculelor electrice. Intr-un sondaj, mai mult de jumatate dintre respondenti au spus ca ar lua in considerare cumpararea unui vehicul electric. Iar popularitatea vehiculelor electrice nu se termina pe sosea. Vehiculele utilitare electrice apar peste tot. In plus, fermierii incep sa vada beneficiile utilizarii tractoarelor electrice in locul celor traditionale diesel.

  1. Reparatii si intretiner

Dupa cum stie orice fermier, un tractor pe care sa se poata baza este foarte important. Cand ai de lucru pe camp, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa-ti repari tractorul.

Motoarele electrice de tractor au mult mai putine piese mobile decat cele diesel. Mai putine piese in miscare inseamna mai putine lucruri care pot merge prost, ceea ce, desigur, se traduce prin mai putin timp petrecut pentru a pune tractorul sa functioneze si mai mult timp pentru a-l folosi.

Poti incepe spre exemplu cu mini tractor 4×4 Progarden Campo 1856-4WD, 18CP, benzina, 4+1 viteze, pornire electrica.

  1. Esti mai eco

Tractoarele electrice produc emisii mult mai putine decat omologii lor diesel. Unele modele se lauda cu o reducere de 80%! Acest lucru este destul de semnificativ cand vorbim despre viitorul planetei noastre.

Asta nici macar nu ia in considerare combustibilul necesar pentru a transporta motorina de care aveti nevoie la ferma dumneavoastra. Nicio lege nu spune ca electricitatea pe care o utilizati la tractorul electric trebuie sa provina de la compania de electricitate. Puteti incarca tractorul electric folosind energia solara. Astfel, daca ai instalat sistemul de energie solara in ferma ta, facturile tale la electricitate devin minime sau chiar inexistente.

  1. Eficienta

Motoarele diesel nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca cele electrice. Gandeste-te la asta; un motor diesel obtine doar o rata de eficienta de aproximativ 45% atunci cand converteste energia termica in energie mecanica. Aceasta este o performanta destul de slaba, indiferent de cum o privesti.

Motorul electric, pe de alta parte, ofera o rata de eficienta de 90%. Desigur, trebuie sa luati in considerare si incarcarea bateriilor, care are o eficienta de aproximativ 80%. Chiar si asa, eficienta unui motor electric inca bate un motor diesel.

  1. Costuri de exploatare

Poate cel mai important aspect atunci cand cumpara un tractor pentru orice fermier este costul functionarii acestuia. Vreti sa obtineti un profit bun si sa faci asta; trebuie sa va mentineti costurile de functionare cat mai mici posibil.

Un tractor electric poate face toata diferenta. Datorita eficientei sale mai mari, trebuie sa platiti pentru mai putina energie pentru a-l rula. Unele modele se lauda cu o reducere de 30 pana la 50% a costurilor cu energia.

Unii oameni se pot intreba despre pretul energiei electrice odata ce toata lumea incepe sa faca schimbarea. Cu toate acestea, asa cum am mentionat deja, puteti utiliza energia solara pentru a crea energia necesara pentru incarcarea tractorului.

Daca oricum intentionati sa va configurati ferma cu panouri solare, nu veti cheltui niciun ban plus, iar costurile de operare pentru tractorul dvs. vor fi neglijabile.

Motoarele hidrostatice sau mecanice (motoare diesel) nu au cea mai mare precizie din lume. Motoarele electrice, pe de alta parte, permit un sistem mai precis.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu