De ce sa apelezi la servicii de deratizare?

De ce sa apelezi la servicii de deratizare?Rozatoarele au fost o amenintare pentru sanatatea publica de secole. Rozatoarele sunt capabile sa transmita boli, iar cresterea actuala a numarului de cazuri umane de leptospiroza ne aminteste acest lucru (aproximativ 700 de cazuri umane in Franta in 2018, 1 milion de cazuri la nivel mondial si o mortalitate de pana la 13%).

In ciuda acestei realitati, se aplica o presiune puternica de reglementare asupra produselor de control al rozatoarelor. Recenta clasificare toxicologica a anticoagulantilor (toxici pentru reproducere), interzicerea recenta a momelilor permanente sunt toate dovada acestui fapt.

Astazi, prin urmare, accentul este pus pe necesitatea de a demonstra ca este necesar sa se utilizeze momeli care contin un ingredient activ antirozator. Munca tehnicianului in  deratizari se schimba. Ieri, concentrat pe actiuni de control, trebuie acum sa fie armat pentru a gestiona si anticipa intruziunea rozatoarelor pe un site, pentru a oferi clientilor masuri corective si pentru a efectua monitorizarea regulata la fata locului (momeli placebo, camere, capcane).

Numai in acest context poate fi luata in considerare o actiune unica de combatere a daunatorilor, gestionarea daunatorilor reprezentand doar o etapa relativa in procesul de gestionare integrata a daunatorilor care va duce ulterior la combaterea lor totala definitiva.

Cum se combat rozatoarele daunatoare?

Controlul rozatoarelor este esential, avand in vedere daunele pe care aceste daunatori le pot provoca in casa. Pentru a face acest lucru, incepeti prin a pune in aplicare actiuni preventive pentru a evita prezenta lor. Apoi, in cazul unei infestari, alegeti intre o metoda mecanica sau o metoda de momeala.

Alegeti bune practici

Fara capcane, fara momeli, fara repelenti, totul este sa stii ce atrage rozatoarele pentru a te asigura ca nu vor sa vina la tine acasa. Desigur, acest lucru nu reduce populatia de rozatoare, scopul este pur si simplu sa evite prezenta lor.

Iata cateva recomandari:

  • nu lasati deseurile in jur,
  • completati gaurile care permit accesul la interiorul casei., in special pivnitele, mansardele, cadrul sau pozitionati grile adecvate pentru deschiderile de reglare (ventilatie etc.),
  • daca aveti animale de companie sau o gainarie, protejati semintele si alte crosete intr-un recipient inchis, colectati-le in caz de dispersie accidentala,
  • nu lasati obiecte voluminoase, aceasta atrage rozatoarele pentru a-si face cuibul,
  • au pradatori precum pisicile sau stinghii pentru a atrage rapitori.

Combateti rozatoarele cu produse

Produsele de control pentru respingerea sau uciderea rozatoarelor nocive fac obiectul unei autorizatii de introducere pe piata (AMM). Acesta este un pas obligatoriu care asigura faptul ca produsul nu prezinta riscuri inacceptabile pentru oameni, animale si mediu in conditiile utilizarii recomandate.

Eficacitatea este, de asemenea, validata. In Franta, ANSES (agentia nationala de evaluare) este autoritatea competenta responsabila cu evaluarea si autorizarea produselor.

Combateti rozatoarele folosind metode mecanice

Utilizarea produselor nu este singura solutie. De data aceasta, sa descoperim metode alternative la produsele care nu fac obiectul unei autorizatii de introducere pe piata:

  • Capcana mecanica sau swatter.
  • Capcana electronica.
  • Capcana cu lipici.

Exista, de asemenea, metode neletale de respingere a rozatoarelor:

  • Repelenti cu ultrasunete.
  • Repelenti de electromagnetism.

Serviciile de deratizare, cum sunt cele de la https://www.3d-deratizarecompleta.ro/ reprezinta o alegere optima care te va scapa de multe batai de cap inutile. Cu ajutorul acestor servicii vei reusi sa obtii cele mai importante avantaje si mai ales sa scapi de rozatoare si de insectele din casa.

Iata cele mai mari pericol la care te supui in momentul in care ai rozatoare in casa:

  • Rozatoarele pot sa iti aduca in casa diverse boli – soarecii in general umbla prin gunoaie si se hranesc cu resturi, uneori chiar cu cadavre, de unde rezulta faptul ca riscul de a avea anumite probleme din cauza lor si de a contacta diverse boli este foarte mare.
  • Soarecii te pot musca atunci cand dormi – desi aparent sunt animale simpatice care nu fac niciun rau, soarecii pot sa te muste atunci cand dormi. In momentul in care nu mai faci nicio miscare, nu fii surprins daca soarecii te musca sau merg prin pat pe langa tine pentru ca ei iti invata comportamentul si te poti trezi vizitat cu nonsalanta chiar in propriul pat. Acesta este de altfel si motivul pentru care recomandarea noastra este aceea de a nu te culca pe urche crezand ca soarecii nu se vor apropia niciodata de tine pentru ca acest lucru nu este valabil.

Tinand cont de aceste aspecte, gandeste-te ca soarecii pot umbla peste tot si se pot atinge de mancarea ta. Sunt si unele mituri care spun ca soarecii ar putea sa iti cauzeze acele clasice bubite pe limba sau in cavitatea bucala, insa nu este tot timpul adevarat.

Cu toate acestea este recomandat sa iei in calcul faptul ca aceste animale nu trebuie sa convietuiasca alaturi de tine in casa si sa iei masurile necesare pentru a tine soarecii la distanta considerabila de tine.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu