Cum sa te pregatesti pentru primul zbor cu avionul al bebelusului

Primul zbor cu avionul al bebelusului este vazut de multe ori de catre parinti ca o mare provocare. Cu putina organizare insa, vei vedea ca veti trece cu bine si peste aceasta premiera, iar zborul cu avionul va deveni o rutina, mai ales daca planuiti sa vedeti intreaga lume in noua formula. Planificarea primului zbor al bebelusului va necesita multa rabdare si atentie – fiecare companie aeriana are propriile reguli, deci trebuie sa te informezi foarte bine inainte de plecare. 

Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te pregatesti din toate punctele de vedere pentru primul zbor al bebelusului cu avionul!

Bagajul pentru primul zbor cu avionul

Bagajul pentru primul zbor cu avionul este cel care da cele mai mari emotii parintilor. Ca sa te asiguri ca nu vei uita nimic, ar fi bine sa incepi sa iti faci o lista cu tot ce iti trebuie pentru bebe. Iata cum ar putea arata aceasta lista:

  • Haine – verifica cum va fi vremea in destinatia in care mergeti,
  • Medicamente (pentru febra, tuse, dureri, iritatii, julituri, diaree, alergii etc.) – in cazul siropurilor asigura-te ca acestea sunt in recipiente de minim 100 ml,
  • Jucarii – iti vor fi utile mai ales in timpul zborului,
  • Scutece, servetele umede, crema pentru fundulet, pungi pentru scutecele folosite,
  • Formula de lapte praf sau mancare, daca bebe a inceput deja diversificarea (mancarea trebuie sa fie ambalata conform regulilor de siguranta).

Daca planuiesti sa te plimbi mult cu bebe, poate ar fi util sa iei marsupiul sau chiar caruciorul cu tine. Intereseaza-te daca poti lua caruciorul in cabina aeronavei, mai ales daca ai un carucior sport Cybex Melio (sau orice alta marca – gasesti pe babymatters.ro o varietate mare de carucioare compacte). Vei avea nevoie de un carucior care se pliaza rapid si care are dimensiuni reduse. Unele companii iti permit sa duci caruciorul pana pe pasarela sau la scarile aeronavei, iar de aici va fi urcat in cala aeronavei si predat inapoi la finalul calatoriei. 

Varsta minima de la care bebelusul poate calatori cu avionul

In functie de compania aeriana cu care vei zbura, varsta minima este intre 2 si 14 zile (in cazul unui bebelus nascut prematur, aceasta varsta minima se calculeaza de la data preconizata pentru nastere prima data, nu de la data reala a nasterii). Exista companii care in cazul bebelusilor cu o varsta foarte mica cer o adeverinta de la medicul pediatru in care se specifica ca sunt apti de zbor. Pana la 2 ani, copiii nu vor avea nevoie de bilet pentru ca vor calatori in bratele parintelui, insa unele companii pot percepe o taxa suplimentara pentru copii. 

In loc de concluzie, iti spunem un truc pe care il poti folosi pentru a asigura confortul bebelusului atat la decolare, cat si la aterizare: ofera-i lapte matern sau formula de lapte praf dintr-un biberon (s-ar putea sa fie greu sa il alaptezi cu centura de siguranta pusa) pentru a-l ajuta sa se adapteze mai bine la presiunea din cabina. Si cel mai important, relaxeaza-te ca sa ii oferi siguranta celui mic pe durata zborului.

Sursa foto: pexels.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu