Descoperă lumea fascinanta a vinurilor albe: Cele mai bune combinații și secrete de degustare

Vinurile albe se obțin din diferite soiuri de struguri în toate colțurile lumii, iar în magazine se găsesc atât de multe opțiuni, încât este imposibil să nu găsești ceva care să te cucerească. Nu trebuie să fii un adevărat cunoscător pentru a ști cum să alegi unul bun, ci trebuie sa știi doar câteva detalii mici care pot face diferența. Cunoști procesul pentru obținerea vinului alb?

Cum se produce vinul alb?

 Se aleg cei mai frumoși ciorchini de struguri și se zdrobesc, se presează, fermentează, depozitează și apoi se îmbuteliază. După ce are loc presarea urmează un proces prin care se îndepărtează pielițele boabelor și sedimentele, iar rezultatul se lasă la fermentat, urmând ca apoi, după o anumita perioadă, să urmeze depozitarea în oțel inoxidabil sau stejar. Ultimul pas este reprezentat de îmbuteliere și comercializare.

Vinul alb este foarte popular

 Vinul alb a crescut considerabil în popularitate în ultimii ani și, cu toate că nu a reușit să surclaseze vinul roșu în topul preferințelor, aceasta este o opțiune tot mai comună pentru numeroase persoane. Incearca gama de vin alb de la Budureasca pentru că are toate șansele să te cucerească, iar în acest sens am pregătit pentru tine câteva opțiuni pe care merită să le descoperi.

Printre acestea se numără Fume din gama Budureasca Premium, un vin de înaltă clasă obținut din struguri de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Fetească Regală. Oenologul Cramei Budureasca a descoperit amestecul perfect între cele trei soiuri și astfel a obținut un vin care încântă prin culoarea sa galben pai deschis, foarte parfumat și cu note inedite de ananas și pere coapte, completate de detaliile vanilate care provin de la lemnul stejarului în care a avut loc procesul de maturare pentru jumătate de an.

Gustul plăcut și dulce ne poartă către note fructate și un final lung, plin de armonie. Acest vin alb se poate servi alături de numeroase preparate, în special alături de pește la grătar, aripioare de pui, fructe de mare, brânzeturi sau paste. Temperatura ideală pentru servirea sa este de 12 – 14 grade.

Descoperă acest vin

 O altă opțiune excelentă pe care merită să o ai în vedere este Sauvignon Blanc din gama Origini. Acest vin premium își întâmpină împătimiții cu o culoare deosebita, galben verzui. Nasul este complex și amintește de fructe exotice precum guava și fructul pasiunii, iar gustul este predominat de accente de agrișe, în timp ce aciditatea este ușoară.

De asemenea, este foarte versatil, astfel că poate fi o companie bună pentru diferite preparate, iar aici putem aminti de preparate precum pește sau legume la grătar, fructe de mare, paste, brânzeturi și nu numai. Totuși pentru evidențierea tuturor calităților sale, se recomandă servirea la o temperatură între 10 și 12 grade.

Tămâioasa Românească din gama Budureasca Premium este un vin alb dedicat celor care își doresc să servească unul obținut din struguri autentici românești. Ne întâmpină cu o culoare deosebită galben pai care dezvăluie arome delicioase de flori de soc, coajă de portocală și o notă de busuioc.

Gustul fructat plin de prospețime este dominat de fructele tropicale, iar per total acesta este un vin bine echilibrat și elegant, cu un final lung și proaspăt. La fel ca multe alte vinuri albe, secretul pentru asocierile culinare perfecte constă în combinarea cu preparate din pește, pui, curcan, rață, brânzeturi proaspete sau alte bucate tradiționale asiatice. Pentru a-și etala toate calitățile se recomandă servirea sa la o temperatură între 10 și 12 grade.

Descoperă și alte vinuri albe din magazinul online al Cramei Budureasca și lasă-te cucerit de savoarea acestora!

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu