Cum amenajam gradina, ce gard despartitor sa folosim intre noi si vecini?

Cand impartim spatiul gradinei cu alte case din jur, devine esential sa cream o separare care sa ne protejeze intimitatea. Cu toate acestea, investitia intr-un gard, sau plasa pentru a imprejmui perimetrul poate fi costisitoare.

Este un fapt, unul dintre cele mai importante aspecte pentru toti atunci cand proiecteaza sau construiesc casa lor; este de a acorda o atentie maxima securitatii. O modalitate de a realiza acest lucru in gradini este prin garduri de gradina, al caror obiectiv principal este de a delimita spatiul terenului; in acest fel, ii anuntam pe cei din afara ca zona are un proprietar.

Pentru acestia am pregatit o selectie de cateva de idei care pot servi drept sursa de inspiratie pentru locurile de gradina, fara a va cheltui toate economiile. Daca aveti intrebari sau doriti sa efectuati unele dintre aceste propuneri, consultati-va cu unul dintre profesionistii din domeniu.

 Pentru detalii intra aici https://www.miculmester.ro/.

Ce tipuri de garduri de gradina exista?

Este important sa intelegem diferitele optiuni care exista de garduri pentru gradina si sa putem alege pe cel care ni se potriveste cel mai bine:

– Garduri pentru gradina simpla: Aceste tipuri de garduri de gradina sunt foarte interesante pentru gradinile mici; ele sunt cele mai comune si cele mai accesibile. Acestea sunt compuse din otel galvanizat si pot fi gasite in majoritatea pietelor unde se disting prin forma lor de romburi mici si culoarea lor verde. In plus, ele pot fi insotite de plasa pentru imprejmuire.

– Garduri pentru gradina medie: De asemenea, compus din otel galvanizat numai ca de data aceasta hexagoanele sale sunt fabricate dintr-o torsiune tripla ceea ce il face un gard cu o multime de flexibilitate. Acest tip de garduri de gradina este mai frecvent pentru a fi gasit in ferme fiind cunoscut pentru rezistenta mare, o optiune buna pentru gradini cu flori abundente. Ele se pot face, de asemenea, cu echipamente cu plasa pentru imprejmuire sau combinarea cu bare de lemn.

– Garduri de gradina electro-sudate: In general, sunt din otel inoxidabil, ceea ce il face un tip eficient de gard impotriva oxidarii. Aceste tipuri de garduri de gradina sunt foarte usor de manevrat si greutatea lor este foarte scazuta. Acesta poate fi folosit si ca o imprejmuire pentru animalele de ferma sau pentru a specifica o zona verticala de gradina pentru a oferi plantelor o ingrijire optima. De asemenea, arata foarte bine in compania gardurilor din lemn.

– Bare de gradina prefabricate sau panouri rigide: Daca interesul tau mai mult decat protejarea plantelor este sa inchizi zona pentru a preveni intrarea oricui din afara casei tale, iti recomandam sa folosesti gard prefabricat sau panouri rigide, care sunt compuse din fire galvanizate care sunt bine cunoscute pentru structura lor rigida. Ele sunt rezistente la toate tipurile de clima si, deoarece investitia in acest tip de gard este mai mare, au o garantie ridicata. De asemenea, puteti inlocui aceasta optiune cu grile din lemn.

Exista sute de mii de specii de plante. Oamenii calatoresc in intreaga lume pentru a vedea anumite plante, cum ar fi sequoia din California, clopoteii din Europa si florile de cires din Japonia. In ciuda dragostei umane pentru plante, 40% din speciile de plante din lume sunt pe cale de disparitie . De ce este aceasta o statistica atat de ingrijoratoare? Iata motive pentru care plantele sunt importante:

Din start, avem nevoie de plante pentru ca produc oxigen . Prin fotosinteza, plantele iau dioxid de carbon si creeaza aerul pe care il respiram. Marea majoritate a vietuitoarelor au nevoie de oxigen pentru a supravietui. La oameni, oxigenul alimenteaza celulele noastre si ajuta organismul sa construiasca altele noi prin combinarea cu hidrogenul si azotul.

Acest lucru este important pentru ca in fiecare zi, pierdem miliarde de celule si avem nevoie de altele noi. Oxigenul joaca, de asemenea, un rol important in mentinerea sistemului nostru imunitar puternic. Fara oxigenul produs de plante, am muri.

Alte insecte isi fac casele pe, in si in jurul plantelor. Anumite plante, cum ar fi artarul de zahar, sunt cunoscute sub denumirea de „ plante cheie ”. Aceasta inseamna ca au un efect disproportionat de mare asupra ecosistemului, servind drept casa pentru multe insecte si alte specii. Luati in considerare artarul de zahar mentionat mai sus.

Acest copac se gaseste in padurile de foioase si atrage apa din pamant si o face accesibila altor plante. Artarul gazduieste, de asemenea, diferite pasari, insecte si alte animale mici. Studiile arata o legatura intre declinul artarilor de zahar si sanatatea zonei inconjuratoare.

Fara plante, in esenta toata viata ar muri de foame. Totul, de la furnici la oameni, depinde de plante ca principala sursa de combustibil.

Chiar si carnivorele au nevoie de plante pentru ca hrana lor – alte animale – mananca plante. Fara nutrientii care provin din lucrurile verzi, sanatatea umana sufera semnificativ.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu