La ce se foloseste o turbosuflanta?

Turbocompresorul functioneaza prin comprimarea aerului antrenat de gazele de esapament. Masinile echipate cu turbocompresor sunt economice, ecologice si puternice. Parcurge acest articol pentru a afla mai multe detalii despre acest sistem de supraalimentare.

Turbo-ul unei masini ii imbunatateste arderea. Pentru aceasta, presurizeaza gazele de esapament si trimite acest aer in motor. Astfel, turbo imbunatateste performanta masinii tale. Cu toate acestea, functioneaza doar pe motoarele cu ardere si este folosit in special la masinile diesel.

Cum functioneaza turbocompresorul?

Turbocompresorul este unul dintre principalele sisteme de supraalimentare utilizate pe motoarele cu ardere si ardere interna , conceput pentru imbunatatirea puterii . Se compune dintr-o elice sau palete si un rotor cilindric.

Principiul sau este cresterea presiunii gazelor admise care permite umplerea satisfacatoare a buteliilor cu un amestec aer/combustibil . Aceasta operatiune face posibila fie reducerea consumului cu un motor de cilindree mai mica, fie cresterea densitatii de putere a motorului . celturbocompresorul este antrenat de o turbina antrenata de viteza gazelor care provin din blocul motor.

Ele transmit o parte din energia lor cinetica astfel incat turbina sa se roteasca , fara cel mai mic consum de putere pe arborele motorului.

Care sunt avantajele turbocompresorului?

Turbocompresorul este utilizat atat la masinile de competitie, cat si la masinile de pasageri. Avantajele sale sunt numeroase:

– Capacitatea motorului este imbunatatita.

– Viteza unei masini creste fara a utiliza un motor puternic.

– Masinile echipate cu turbosuflante Romania 2022 sunt ecologice, deoarece acest sistem aduce mult mai mult aer in motor, astfel incat arderea este mai eficienta, completa si mai curata.

– Masinile echipate cu turbocompresor sunt economice. Cu aceasta componenta mecanica, energia produsa de gazele de esapament este transformata in putere. Astfel, motoarele supraalimentate consuma doar putin combustibil in comparatie cu motoarele cu aspiratie naturala.

Care sunt dezavantajele turbocompresorului?

Desi turbocompresorul face o masina mai eficienta, are cateva dezavantaje:

– Accelerarea la viteza mare poate fi periculoasa daca paletele nu sunt reglate corect.

– Evacuarea gazelor de evacuare este mai dificila.

– Turbocompresorul necesita intretinere regulata.

– Turbocompresorul are nevoie de timp pentru a porni.

Care sunt cele mai frecvente probleme?

Una dintre cele mai frecvente probleme intalnite este infundarea turbocompresorului din cauza resturilor sau murdariei continute in ulei.

Lipsa uleiului in motor poate deteriora ireversibil turbosuflanta si poate duce la o inlocuire costisitoare. In schimb, prea mult ulei de motor poate creste temperatura si poate deteriora motorul cu turbina. Cele mai multe probleme de supraincalzire sunt declansate de defectiuni la sistemul de aprindere sau de injectie de combustibil.

Adapteaza-ti stilul de condus pentru a pastra turbosuflanta

Turbocompresorul este supus la temperaturi foarte ridicate din cauza energiei generate de gazele de evacuare. Un motor diesel standard poate atinge 1.000 de grade. Daca masina este parcata imediat dupa un drum lung, in special pe autostrada, se poate acumula caldura in motor. Din cauza lipsei de ventilatie, temperatura nu poate fi reglata corespunzator, ceea ce reduce semnificativ durata de viata a turbocompresorului.

Schimbarile bruste de temperatura trebuie evitate. In acelasi timp, ai grija sa eviti diferentele mari de temperatura la inceputul calatoriei: lasa motorul sa se incalzeasca putin inainte de a conduce la viteza maxima.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu