Cum alegi fierastraul electric potrivit?

Cum alegi fierastraul electric potrivit?Fierastraul electric, fie el vertical, curcular sau pe lant, este probabil cel mai utilizat echipament cand vine vorba despre orice lucrare pe care o efectuati in gospodaria dumneavoastra.

Un fierastrau cu lant poate fi utilizata atat in ​​uz privat, de exemplu la taierea lemnului de foc, dar si in munca profesionala. Atunci cand alegi un fierastrau electric, ar trebui, prin urmare, sa iei in calcul mai intai unde o sa fie folosit si pentru ce lucrari. Fiecare tip de fierastrau are avantajele si dezavantajele sale. Prin urmare, specificarea asteptarilor iti poate oferi suficiente informatii pentru a lua cea mai buna decizie.

Asteptari si oportunitati

Fiecare fierastrau este conceput pentru un tip diferit de lucru. Nu vei gasi niciodata in magazinele specializate modele care sa fie perfecte pentru fiecare situatie. Unele sunt utilizate in gradini si curti, silvicultura sau agricultura. Cu toate acestea, munca efectuata in anumite domenii difera semnificativ.

Pe langa stabilirea asteptarilor stricte cu privire la locatia utilizarii fierastraului, merita, de asemenea, sa acorzi atentie tipului sau. Piata include ferastraie electrice, inclusiv ferastraie fara fir. Fierastraiele pe benzina sunt de asemenea demne de remarcat.

Te-ai intrebat care sunt criteriile de alegere a unui fierastrau?

Atunci cand alegi un ferastrau, ar trebui sa iei in considerare in primul rand unde va fi utilizat si tipul sursei de alimentare, care a fost deja mentionat. Puterea dispozitivului in sine este, in aceeasi masura importanta, deoarece are impactul final asupra vitezei cu care se pot efectua lucrari individuale. Puterea este, de asemenea, direct legata de lungimea barei de ghidare sau de greutatea fierastraului in sine.

Greutatea dispozitivului are un impact semnificativ asupra calitatii taieturii si cat de repede va putea termina utilizatorul respectiva munca. Astfel, trebuie sa tii mereu cont de ea, caci daca un instrument de constructie este mai usor, el poate fi utilizat mai eficient in timpul lucrului.

Avantajele fierastraului electric

Unul dintre principalele avantaje ale fierastraului electric este greutatea redusa. Acestea sunt dispozitive usoare care pot fi utilizate chiar si pentru o munca destul de intensa. Sunt simple si intuitive de utilizat si, in plus, nu genereaza prea mult zgomot, ceea ce este important si in timpul lucrului.

Pot fi utilizate in principal pentru a taia lemne, arbusti sau pentru a taia ramuri. Acestea functioneaza bine la locul de munca datorita faptului ca este un dispozitiv care poate fi conectat la sursa de alimentare. Acest fierastrau este intotdeauna gata de functionare, nefiind necesar sa efectuezi activitati suplimentare de fiecare data. De asemenea, nu miroase a gazelor de esapament si genereaza vibratii destul de scazute.

Avantajele fierastraului cu lant

Desi fierastraiele cu lant sunt grele si genereaza mult zgomot, ele sunt fiabile in performanta, indiferent de complexitatea sau dificultatea lucrarilor efectuate. Datorita lor, se poate taia cu usurinta un copac. De asemenea, sunt mobile, neavand nevoie de o sursa permanenta de energie, asa ca le poti lua cu tine pe teren. Fierastraiele de acest tip au si ghidaje lungi.

In prezent, multe modele au numeroase alte imbunatatiri, cum ar fi curatarea gazelor de esapament sau suprimarea vibratiilor. Dezavantajul dispozitivelor poate parea a fi o greutate mare, dar unele modele cantaresc doar 3 kilograme.

Avantajele fierastraului circular

Acest tip de fierastrau este cel mai des utilizat deoarece permite taierea unei suprafete mai mari dar si a materialelor mai groase. Este important sa aveti o atentie sporita atunci can utilizati un astfel de echipament si sa respectati intru totul indicatiile cu privire la securitatea si sigutranta in munca si sa purtati echipamentele de protectie obligatorii pe toata perioada de utilizare.

Pentru a incepe orice tip de lucrare de reparatii sau renovare in gospodaria dumneavoastra ai nevoie de tot felul de echipamente si undelte fara d ecare munca dumneavoastra este cu mult ingreunata sau chiar imposibila.

Daca pana acum am facut referire la fierastrau, pe langa acesta  este indicat sa aveti la indemana o trusa de chei, un ciocan, seturi de surubelnite, cleste, patent, cuter si chiar si o lanterana. Daca le luam pe fiecare in parte trusa de cheie, reglabile sau fixe,  trebuie sa fie de nelipsit atunci cand instalati  piese de mobilier sau daca aveti lucrari de reparatii cheia universala este poate cea mai importanta. Fie el cat de mic, cu sau fara partea de scos cuie, ciocanul este de nelipsit din trusa de scula a oricarui mester.

Surubelnitele sunt poate cele mai utilizate unelte, regasindu-se  cu sigurata in orice casa. Minimul necesar sunt surubelnita in cruce sau modelul drept. Tot in aceasta categorie intra clestele, patentul si cuterul; si acestea sunt unelte absolut necesare si utile indiferent ca e vorba de lucrari ample de renovare sau o simpla reglare a unei usi.

Orice proiect, mare sau mic, nu se poate realiza fara minumul de unelte manuale iar pentru a va usura munca uneltele electrice sunt, binenteles, mult mai utile, rapide si puternice.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu