Ce implica transferul funerar?

Companiile funerare ofera printre serviciile lor funerare pentru a gestiona transferurile internationale sau repatrierile. In cazul in care organismul va ramane in tara natala, decesul va trebui sa fie comunicat in registrul civil.

Transferul cenusii

Nu este acelasi lucru sa mutati un corp decat sa mutati cenusa.

Transferul cenusii nu necesita cerinte sanitare pentru a putea fi transportate intr-o carcasa de cenusa si, daca compania aeriana permite acest lucru, poate fi transportat chiar si in bagajul de mana.

Cenusa certificatului de deces al tarii in care persoana a decedat si certificatul de deces natal si o declaratie a companiei funerare care indica continutul urnei trebuie sa fie intotdeauna insotite.

Din motive precum deplasarea, oamenii aleg acest tip de serviciu funerar, deoarece transferul de cenusa devine mult mai usor decat transferul unui cadavru.

Cum este gestionat un transfer funerar? Pasii ce trebuie urmati

Sunt necesare doua certificate de deces pentru a gestiona transferul unui decedat intre comunitati. Apoi, in functie de locul de transfer, pot fi solicitate cerinte speciale. De exemplu, in Madrid Spania aveti nevoie nu de unul, ci de doua certificate de deces, unul pentru Registrul Civil si unul pentru Sanatate.

Odata ce aveti certificatele de deces, procedura continua dupa cum urmeaza:

  1. Compania funerara trimite un agent
  2. Familia informeaza despre ceea ce doresc sa mute, un decedat sau urnele de cenusa
  3. O alta optiune este ca familia sa sune la casa funerara si sa efectueze gestionarea prin telefon
  4. In orice caz, un contract de transfer este formalizat
  5. In cele din urma, serviciul de transfer este efectuat

Procesul de mutare a unui corp se face dupa cum urmeaza:

  1. Judecatorul, datorita certificatului, autorizeaza incinerarea sau ingroparea
  2. Sanatatea autorizeaza plecarea organismului intr-o alta comunitate.
  3. Firma funerara contractata foloseste o auditie aprobata si poarta cu ea ambele autorizatii
  4. La destinatie se efectueaza receptia cadavrului: in orasele mici preotul paroh sau primarul poate fi responsabil, in timp ce in orasele mari este primit de o alta firma funerara din zona sau de un reprezentant al primariei

Care sunt termenele minime si maxime pentru a duce la destinatie un corp decedat?

Termenul minim este de 24 de ore. In acel moment exact puteti incepe transferul. Nu exista nici un maxim, dar dupa 48 de ore de sanatate necesita o conservare temporara a organismului.

Imbalsamarea este obligatorie atunci cand se efectueaza o repatriere sau cand este ingropat intr-o cripta, fiind un loc inchis, cu putina ventilatie. Daca calatoriti cu avionul, chiar daca este in tara natala, imbalsamarea este necesara si daca se calatoreste in orice alta tara, chiar daca transferul este pe sosea, este, de asemenea, necesar.

Pentru o expozitie publica este suficient cu conservarea.

Perioada minima de 24 de ore este aceeasi pe intreg teritoriul tarii. Dupa 48 de ore exista schimbari in functie de comunitate. In unele este obligatorie conservarea, in altele trebuie doar sa faceti o consultatie la Sanatate si exista locuri in care nu este necesar sa se astepte si pana la 72 de ore.

Este nevoie de mult timp pentru a repatria un cadavru?

Depinde. Este clar ca atunci cand vorbim despre o persoana draga, vremurile devin intotdeauna foarte lungi, daca nu eterne.

Procedurile care trebuie efectuate sunt supuse unor reglementari care trebuie respectate si, in functie de tara de destinatie, cerintele pot varia foarte mult. Companiile funerare incearca intotdeauna sa le accelereze, dar in multe cazuri depind de autorizatiile oferite de organismele externe.

Exista repatrieri care au loc in doua zile si altele care, dimpotriva, tocmai din cauza cerintelor birocratice, pot dura mai mult de cincisprezece. Modul in care are loc moartea, daca nu este o moarte naturala, poate, de asemenea, sa intarzie aceste proceduri. Vezi aici servicii funerare Italia.

Ce este o casa funerara

Casa funerara este responsabila de procedurile care se desfasoara dupa deces si gestioneaza prelucrarea si contractarea serviciilor, cum ar fi incinerarea, inmormantarea si trezirea.

Este posibil sa se incheie contractul cu o casa funerara prelucrarea, cu altul cumpararea sicriului si cu altul transferul defunctului?

Prelucrarea serviciului in casa funerara, achizitionarea sicriului si transferul defunctului la casa funerara trebuie sa se faca chiar de catre casa funerara, deoarece cel care il prelucreaza este cel care depune trupul in sicriu si conduce ramasitele. Ceea ce este posibil este ca o alta companie sa incheie serviciul de la casa funerara.

Ce servicii imi ofera casa funerara daca decid sa-l aduca pe decedat acasa?

In acest caz, aceleasi servicii sunt oferite, cu exceptia transferului la casa funerara. Inbalsamarea nu este obligatorie, dar decedatul nu poate fi transferat decat dupa 24 de ore de la ora indicata in certificatul medical de deces, deoarece Sanatatea nu permite ingroparea, incinerarea sau transferul inainte de expirarea acestei perioade.

De aceea, este necesar ca trupul neinsufletit sa fie situat intr-un loc in timpul celor 24 de ore care pot fi in casa funerara, acasa sau sa poate sta la spitalul in care s-a produs decesul si sa faceti o iesire directa de acolo.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu