Este de preferat sa inchiriati apartamentele prin intermediul unei agentii imobiliare?

V-ati decis sa inchiriati o camera sau un intreg apartament, dar nu stiti de unde sa incepeti si ati dori sa va bazati pe cineva care cunoaste si are experienta pe piata imobiliara romana.

Asadar, va asteapta alegerea unei agentii pentru inchirierea unei case pentru a primi reviewuri bune și sigure de la orice proprietar al unui apartament 2 camere Craiova, o decizie care ar putea determina succesul acestei noi cai. Asadar, este mai bine sa va bazati pe agentiile imobiliare traditionale sau pe site-urile de inchirieri online?

Cu siguranta, ambele optiuni au avantajele si dezavantajele lor, asa ca este mai degraba o chestiune de a decide care dintre ele se potriveste cel mai bine modului de lucru si nevoilor.

Costuri

Una dintre principalele diferente intre agentiile imobiliare cu prezenta locala si agentiile imobiliare online este costul. De fapt, agentiile imobiliare traditionale iau un comision pentru activitatea de mediere pe care o desfasoara.

Adica, atunci cand agentia il pune in contact pe proprietar cu potentialul chirias, indiferent daca se incheie sau nu contractul final, aceasta indeplineste o functie de mediere care, printre altele, este acoperita de comisie. Cum se calculeaza?

In primul rand, comisionul nu este o valoare fixa, ci variaza in functie de valoarea proprietatii, de procentul perceput si de zona in care este situata proprietatea. De obicei, procentul, calculat la valoarea tranzactiei, este cuprins intre 2% si 3%, dar poate ajunge pana la 5% in cazul in care proprietatea este situata intr-o zona deosebit de cunoscuta si in crestere.

In plus, procentul este, de asemenea, definit la discretia agentiei si, prin urmare, a serviciilor oferite. Prin urmare, este esential sa se acorde atentie cui i se percepe comisionul inainte de a semna contractul cu agentia.

De fapt, desi, de obicei, comisionul este platit atat de proprietar, cat si de cumparator, este posibil ca numai proprietarul sau numai cumparatorul sa fie nevoit sa il plateasca. In ceea ce priveste agentiile online, acestea percep, de obicei, o taxa de baza echivalenta cu chiria pe prima luna, care este intotdeauna mai mica decat costurile agentiilor traditionale, deoarece economisesc pe servicii precum tiparirea de pliante publicitare.

Cu toate acestea, la fel ca si agentiile traditionale, acestea ofera servicii precum fotografii profesionale, publicitate pentru proprietate, gestionarea vizionarilor si asistenta completa in timpul procesului de inchiriere.

Cu toate acestea, fie ca este vorba de o agentie de pe strada, fie de o agentie online, este important sa va bazati pe cineva care cunoaste tendintele de pe piata imobiliara romana si care, prin urmare, va poate sfatui si indruma, in primul rand, in ceea ce priveste pretul proprietatii, care, in calitate de proprietar, este dificil de stabilit.

Rapiditate

Dupa cum s-a mentionat deja, alegerea intre o agentie si o agentie online depinde, de asemenea, de nevoile personale ale proprietarului.

Cu siguranta, ambele optiuni economisesc timpul proprietarului, deoarece intregul proces de inchiriere este gestionat de agentie: de la fotografii profesionale, publicitate, gestionarea vizionarilor, contactarea potentialului chirias, furnizarea de servicii de asistenta si, in final, incheierea contractului final.

Este bine de retinut, totusi, ca, pe langa diferenta de costuri, exista si o diferenta de timp. De fapt, agentiile online economisesc timp si bani, deoarece nu este nevoie de publicitate tiparita, cum ar fi afise, pliante, brosuri, ci realizeaza continutul publicitar online, care are un termen mai scurt.

In plus, vizitele potentialilor chiriasi sunt, de asemenea, gestionate diferit: in timp ce agentiile de pe strazile mari aduc potentialii chiriasi direct la proprietate si ofera un tur al acesteia, majoritatea site-urilor online ofera o vedere de 360 de grade a proprietatii si, astfel, vizitele au loc virtual.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca multi chiriasi interesati solicita adesea sa vada proprietatea de mai multe ori pentru a-si limpezi mintea.

Un alt avantaj al agentiilor online este ca ai la indemana profilul persoanei interesate sa inchirieze, astfel ca cei care au un profil de chirias ofera informatii despre ei pe care proprietarul le poate consulta oricand. Asadar, nu doar viteza, ci si confort!

Suport

Desi ambele tipuri de agentii ofera sprijin atat proprietarilor, cat si chiriasilor, pentru unii este mai convenabil si mai rapid sa mearga direct la agentie si sa aiba un interviu cu expertul de pe piata pentru a clarifica toate indoielile si, de asemenea, sa se bazeze pe propriile sentimente si impresii pentru a decide daca doreste sau nu sa se bazeze pe agentia respectiva.

Altii, pe de alta parte, considera ca este mai convenabil sa comunicati prin e-mail si, daca este necesar, prin telefon, mai ales daca sunteti ocupat in timpul orelor de lucru si, prin urmare, nu aveti timp sa va deplasati la agentie. Cu toate acestea, acest lucru este valabil si in cazul in care apar probleme; acest lucru este intotdeauna valabil.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu