Ce este liftingul corporal?

Reintinerirea ochilor, refacerea formei fetei, sau rafinarea barbiei duble fara bisturiu sau injectii, aceasta este promisiunea unei noi tehnologii, liftingul facial medical cu ultrasunete focalizate de mare intensitate (HIFU).

Cum functioneaza?

Aceasta tehnologie a aparut in 2010 in Statele Unite. Ultrasunetele sunt un tip de unda complet inofensiva care este folosita de foarte mult timp in medicina terapeutica si care, atunci cand converge, are o mare putere energetica.

Ultrasunetele focalizate vor produce un efect termic sub epiderma: Cu ajutorul aparatului, vom crea impacturi de coagulare sub piele pana la o adancime de 4,5 mm pentru cele mai carnoase parti ale fetei, la nivelul SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System, foita fibroasa situata intre hipoderm si muschiul care sustine pielea fetei). Partea care s-a coagulat se va retrage.

Vom obtine un efect de netezire si tensionare a suprafetei pielii, asociat cu o imbunatatire a texturii pielii, cum ar fi porii mai stransi”, dezvolta specialistul. Acest efect termic va activa productia de colagen si elastina, stimuland astfel procesul de regenerare a pielii.

Pentru ce este indicat?

Acest protocol de lifting Corporal Thermage poate fi folosit pentru a trata pielea flasca,. HIFU vizeaza SMAS, care este vizat de chirurgii care efectueaza liftinguri faciale in sala de operatie, fara a fi invaziv. Niciodata nu vom avea aceleasi rezultate cu un tratament cu ultrasunete focalizate ca si cu o interventie chirurgicala si trebuie spus.

Pe de alta parte, liftingul cu ultrasunete este recomandat „femeilor sau barbatilor cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, care incep sa aiba riduri in jurul ochilor, pe frunte, barbie dubla si putina barbie”.

Tratamentul nu este recomandat femeilor insarcinate, doar din motive medico-legale. Sau atunci cand pacientul sufera de o infectie a pielii, o boala inflamatorie progresiva sau o boala autoimuna. In cazul persoanelor cu implanturi sau aparate dentare, se va pune o compresa intre gingie si obraz pentru a neutraliza transductia ultrasunetelor. Nu exista contraindicatii pentru persoanele cu pistrui sau cuperoza.

Cum functioneaza tratamentul?

In timpul primei consultatii, medicul examineaza pielea si determina zonele care pot fi tratate. De asemenea, el prescrie analgezice care trebuie luate cu o ora inainte de sedinta. „Trebuie sa o stii si tu, este dureros”, avertizeaza medicul.

Aplicarea unei creme anestezice este inutila, deoarece ultrasunetele actioneaza sub epiderma si derma. A fost testat HIFU fara analgezice. Si nu putem sa va recomandam indeajuns sa le luati, chiar daca ati supravietuit calvarului repetandu-va ca o mantra „Trebuie sa suferi ca sa fii frumos”.

Si rezultatele?

Fara bisturiu, fara dureri si, prin urmare, fara probleme de vindecare. Roseata si durerea dispar in 48 de ore. Daca lasarea pielii este moderata, o sedinta pe an, ca masura preventiva, este suficienta, spune medicul, care poate sugera o a doua sedinta sase luni mai tarziu pentru a creste ameliorarea. Spre deosebire de injectii, efectele nu sunt imediate: „Trebuie sa asteptati doua-trei luni pentru a observa rezultatul si sase luni pentru a vedea efectul optim”.

Efectele dureaza intre 18 si 24 de luni. La o luna dupa testul nostru, am observat o imbunatatire a ovalului fetei si o reducere clara a liniilor fine din jurul ochilor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu