Ce ar trebui sa stiti despre plosnite?

Plosnitele (Cimex lectularius) sunt insecte mici, ovale, care se hranesc cu sangele oamenilor sau al altor animale. Efectul muscaturilor de plosnita asupra sanatatii umane si rapoartele despre infestarile cu plosnite ale anumitor hoteluri au primit atentia presei in ultimii ani. Plosnitele sunt insecte mici care nu zboara in forma ovala si apartin familiei de insecte Cimicidae, care include trei specii care musca oamenii.

Plosnitele adulte ating o lungime de 5 mm-7 mm, in timp ce nimfele au dimensiuni de pana la 1,5 mm. Plosnitele au corpul plat si uneori pot fi confundate cu capuse sau gandaci mici. Acestea se hranesc doar cu sange. Cimex lectularius este denumirea stiintifica pentru plosnite.

Plosnitele adulte sunt de culoare maro-rosiatica, par si mai rosiatice dupa ce se hranesc sange. Nimfele sunt de culoare deschisa, iar culoarea lor se schimba in rosu aprins dupa hranire. Aripile plosnitelor sunt vestigiale, deci nu pot zbura. Cu toate acestea, ele sunt capabile sa se tarasca rapid.

Temperaturile cuprinse intre 70 F-80 F sunt cele mai favorabile pentru plosnite, permitandu-le sa se dezvolte in adulti cel mai rapid si sa produca pana la trei generatii pe an.

Cat de mari sunt plosnitele?

Plosnitele nu zboara, doar se tarasc. Ajunse la maturitate, aceste insecte au o lungime de 5-7 mm.

Unde traiesc plosnitele?

Acesti daunatori pot trai oriunde in casa. Pot trai in fisurile mobilierului sau in orice tip de material textil, inclusiv mobilier tapitat. Infestarile cu plosnite sunt cele mai frecvente in paturi, inclusiv saltea, arcuri si rame de pat. Plosnitele sunt cele mai active noaptea. Acesti daunatori pot musca orice zone expuse ale pielii in timp ce o persoana doarme. Zonele cele mai des muscate de plosnite sunt fata, gatul, mainile si bratele.

Muscaturile de plosnite sunt dureroase?

O muscatura de plosnita este nedureroasa si in general nu se observa. Acestea pot fi confundate cu o eruptie cutanata sau chiar cu muscaturile de pureci si tantari. Umflaturile mici, plate sau ridicate de pe piele sunt cel mai frecvent semn. Simptomele includ roseata, umflaturi si mancarime.

De unde stiti daca aveti plosnite?

Petele negre sau petele intunecate de culoare rosiatica de pe cearceafuri, oualele de plosnite din crapaturi si saltele sau in apropierea paturilor sunt sugestive pentru infestari, dar numai observarea insectelor in sine poate confirma o infestare activa. O companie profesionista de combatere a daunatorilor poate fi necesara pentru a ajuta la identificarea si indepartarea plosnitelor de acasa.

Ce remedii si medicamente la domiciliu trateaza si scapa de plosnite?

Remediile casnice pentru muscaturile de plosnite includ masuri pentru a controla mancarimea, cum ar fi bai cu fulgi de ovaz sau comprese reci. De obicei, nu este necesar niciun tratament pentru muscaturile de plosnite. Daca mancarimea este severa, pot fi utilizate creme cu steroizi sau antihistaminice orale pentru ameliorarea simptomelor.

Unde se gasesc plosnite?

Plosnitele se gasesc peste tot in lume. Infestarile cu plosnite au fost frecvente in SUA inainte de cel de-al doilea razboi mondial si au devenit rare dupa ce a inceput utilizarea pe scara larga a pesticidului DDT pentru combaterea daunatorilor, in anii 1940 si 1950. Acestea au ramas raspandite in alte zone ale lumii si, in ultimii ani, au fost observate din nou din ce in ce mai mult in SUA.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu