Care sunt riscurile unei protruzii discale?

Protruzia discului este un tip de hernie de disc a coloanei vertebrale. Hernia de disc este o formă comună de afectare a discului intervertebral care este cauzată de vârstă, uzură naturală, accidente traumatice (căderi, accidente de mașină, coliziuni sportive), leziuni de utilizare excesivă sau de utilizare repetitivă, obezitate și genetică.

Modificările degenerative pot duce la slăbirea discurilor intervertebrale care, la rândul lor, vor oferi mai puțin sprijin și se vor deplasa de la locul lor între vertebre. Mișcarea discurilor poate afecta structurile din jur și poate duce la simptome precum durere de spate, dureri de gât, slăbiciune și pierderea mobilității spatelui.

Complicaţii ale protruziei discale

Protruzia discului poate fi asimptomatică și poate rămâne nedetectată luni sau chiar ani. O umflare a discului nu este neapărat un semn că discul va continua să slăbească și să degenereze. Modificările discului coloanei vertebrale sunt o parte normală a îmbătrânirii și mulți oameni trăiesc o viață activă, fără durere, cu protruzie discala.

Cu toate acestea, unii oameni experimentează durere, slăbiciune și pierderea mobilităţii din cauza discurilor proeminente. Complicațiile pot include:

Compresie nervoasă. În canalul spinal este un spaţiu limitat prin care trec nervii pe drumul lor către ieșirea din coloana vertebrală. Când un disc se umflă, poate îngusta și mai mult spațiul și poate pune presiune asupra rădăcinilor nervoase sau a măduvei spinării. Compresia nervoasă poate provoca dureri de spate, dureri de gât, durere care iradiază în fese și picior (sciatică), dificultăți de a sta în picioare sau de mers și amorțeală, furnicături care se deplasează pe brațe sau pe picioare.

Hernie de disc. Continuarea exercitării stresului și a presiunii asupra unui disc deteriorat poate duce la extrudarea sau hernierea discului. O hernie de disc poate apăsa pe măduva spinării și rădăcinile nervoase, provocând durere, slăbiciune și amorțeală.

Dureri de spate discogenice. Durerea de spate discogenă este o afecțiune care descrie durerea lombară care provine din deteriorarea discului coloanei vertebrale. Activitățile care pun presiune pe discurile lombare pot agrava durerea discogenă.

Tratament şi prevenire

Fără îngrijirea și tratamentul adecvat al coloanei vertebrale, există riscul ca protruzia discală să se agraveze într-o hernie de disc sau să provoace dureri de spate și gât pe termen lung. Multe cazuri de protruzie se vindecă de la sine în câteva săptămâni, cu tratamentul corespunzător. Ca primă măsură, medicul dumneavoastră vă poate recomanda următoarele:

1. Odihnă și îngrijire la domiciliu. Odihniţi-vă după cum este necesar și modificaţi activitățile obositoare care pun stres și presiune pe spate. Puteți folosi terapii cu căldură și gheață pentru a calma durerea și pentru a reduce inflamația.

2. Medicamente. Analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul, pot ameliora durerea, în timp ce AINS fără prescripție medicală pot ameliora durerea și inflamația. Dacă aveți dureri semnificative, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru durere mai puternice sau un tratament scurt de steroizi.

3. Kinetoterapie. Kinetoterapia vă poate ajuta să întăriți mușchii spatelui și nucleului, care susțin și stabilizează coloana vertebrală. De asemenea, exercițiile vă pot îmbunătăți echilibrul, flexibilitatea și gama de mișcare. Un kinetoterapeut vă poate învăța o postură corectă și poziționarea corpului pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu